skoda.virt.cz
odkaz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
domácí diagnostika
prohledat
429 příspěvků (zobrazeno 1 až 50) od 18.10.2009 do 19.03.2025, založil/a myschaak AZNP K.Hora
-> Jirik_Tuňák1983: Může to být špatně implementovaný v tom klumpu
-> Jakub M. 19.03.25 14:30:24: Já si to nechám za těch pár korun. Jel jsem s tím dnes z Prahy a u mého auta to fungovalo dobře, takže jsem mohl alespoň vysledovat hodnoty, které jsem si potřeboval ověřit a zbytečně bych to dával na kontrolu do servisu.
-> Jakub M. 19.03.25 14:30:24: me pri pouzivani ELM327 se vzdy prekoduje RJ, ze mam automatickou prevodovku, prekoduji a za nejakou dobu to tam je zas

-> Jirik_Tuňák1983:
Možné to je, ty levny diag používají různý SoC řešení a emulujou původní čipy .. nebo zapojení, jako např bylo ELM327 apod
Často je to řešeny jen pomocí SW ... Ten se pak při větší zátěži (nároku na čtení dat ) různě hroutí .
Sám to taky používám.. jak se říká kdo se boji .. tak ti dá hajnej pár facek...
V souhrnu, kecat to může co chce, zvlášť když se to na hodný ptá na blbejch adresách. A taky to může leccos zku*vit. Jestli to dělá to co popisujes, hod to obloukem do kopřiv. ..
Reálně jsou takhle vpici ale i různý "profi" diag běžné v servisech - výrobci aut totiž nedávají veřejně k dispozici jak kódy DTC .. tak třeba postupy a adresní přístupy mimo obecně řečeno protokol OBD. Takže pokud nemáš origo diagnostiku, nelze toho z auta moc vyčíst a být si 100% jíst, výsledkem. Samozřejmě reverse engineering jede naplno .. a tak jsou různé dobrý či špatný diag 3. Stran k dispozici - viz třeba Ross -tech u VW, nebo insta/inpa na BMW ..
Možné to je, ty levny diag používají různý SoC řešení a emulujou původní čipy .. nebo zapojení, jako např bylo ELM327 apod
Často je to řešeny jen pomocí SW ... Ten se pak při větší zátěži (nároku na čtení dat ) různě hroutí .
Sám to taky používám.. jak se říká kdo se boji .. tak ti dá hajnej pár facek...

V souhrnu, kecat to může co chce, zvlášť když se to na hodný ptá na blbejch adresách. A taky to může leccos zku*vit. Jestli to dělá to co popisujes, hod to obloukem do kopřiv. ..
Reálně jsou takhle vpici ale i různý "profi" diag běžné v servisech - výrobci aut totiž nedávají veřejně k dispozici jak kódy DTC .. tak třeba postupy a adresní přístupy mimo obecně řečeno protokol OBD. Takže pokud nemáš origo diagnostiku, nelze toho z auta moc vyčíst a být si 100% jíst, výsledkem. Samozřejmě reverse engineering jede naplno .. a tak jsou různé dobrý či špatný diag 3. Stran k dispozici - viz třeba Ross -tech u VW, nebo insta/inpa na BMW ..
Je možné, že by taková ta malá univerzální diagnostika chybně komunikovala s autem a např. u dobíjení házela úplně nesmyslné hodnoty? Např. místo 13,5 - 14 V, tak třeba 87 - 111 V unload voltage? I klidový odběr je tam nesmyslný. Přičemž vím, že dané auto dobíjí správně? Při opakovaném připojení auto vyhodilo chybu airbagu na displeji auta (ne na diagnostice), po vypnutí klíčku a odpojení diagnostiky se chyba neukázala. Další pokus s připojením jsme už raději nepodnikali. Vyzkoušeli jsme to pak ještě na mých dvou autech (bobr za odvahu) a tam to načítá hodnoty správně a dokonce jich to najde několikanásobně více, přestože nejstarší auto je 12/2006.
Vrátit, hodit do kopřiv?
Vrátit, hodit do kopřiv?
zkousel jsem HEX, ten jsem pouzival jen chvilku, ale nedari se mi rozbehnou, kdyz je kablik v PC, tak se tvari, ze OK, ale jak ho pripojim do auta, tak napise, ze neni nic pripojeno do PC, vim, ze to delalo, ale nevim, jestli jsem to tenkrat rozbehal nebo uz ne... protoze pak jsem ho odlozil, ze nefunguje a uz jsem pouzival jen kkl
A jak to pripojim do auta, tak napise hex nenalezeno
Jeste jsem cetl nekde, ze je problem s 64bit OS a moje home premium jsou 64bit, jestli jsem to tenkrat nemel na starsim notasu, ale zkousel jsem i rezim kompatibility XP SP3 a stejne :/
A jak to pripojim do auta, tak napise hex nenalezeno

Jeste jsem cetl nekde, ze je problem s 64bit OS a moje home premium jsou 64bit, jestli jsem to tenkrat nemel na starsim notasu, ale zkousel jsem i rezim kompatibility XP SP3 a stejne :/
-> Nwkt 09.03.25 19:21:10: a fab muze mit immo 2? comfort snad vsechny maji 3, to ja u octy mam comfort 2,5 a zasekl jsem se tenkrat stejne, jako ted u fab

-> ajok: ano, ale jak auto tak budíky musí být immo3, pokud je auto immo2 tak tohle nejde
-> Nwkt 09.03.25 18:51:23: no vsak jo, podle tohoto
-> ajok: pin se dá změnit pouze u immo3, u starších nejde, zůstává pin budíků původní
-> StepaNoFUN: -> Nwkt: a jde pomoci KKL ulozit do novejch budiku stary pin?, me to pise porad na kanalu 50 32000 a kdyz dam test neco jineho, tak se 32000 nemeni :/ me jde ve win 7 jen IHR 208.4, nic jineho nespustim a hned pri startu spadne :/ tak jsem to v nicem jinem nezkousel...
Doufam, ze uz jsem to nerozvrtal, jak tenkrat u octy, ale tam nevim, jestli jsem to udelal ja nebo uz jsem ty budiky tak koupil.
Doufam, ze uz jsem to nerozvrtal, jak tenkrat u octy, ale tam nevim, jestli jsem to udelal ja nebo uz jsem ty budiky tak koupil.
-> ajok: Na O1 ti stačí jakýkoliv KKL kabel, od O2 vejš zapomeň
-> ajok 09.03.25 14:17:39: feldu nevyctes. Tam je imobilizer zvlast na adrese 25. Je na to program, ale pokud nemas autorizovanej klic, tak jsi v riti.
-> Jarda/felda 08.03.25 10:36:05: diky, tak se mi to podarilo rozbehat, asi na desaty pokus, uz jsem to skoro vzdaval a cte ty adresy docela dlouho... jen jsem pin nacetl a vyfotil si ho, tak mi klekla baterka v notasu :) nevim, co by se stalo, kdyby klekl pri cteni, mozna nic, ale jiste riziko tam taky asi bude... pri zapisu by byl pruser urcite
Skoda, ze si nevyctu feldy, kdyz neumi simons, ale 1.6ky by teoreticky mohly jit - magneti marelli

Skoda, ze si nevyctu feldy, kdyz neumi simons, ale 1.6ky by teoreticky mohly jit - magneti marelli
-> Jarda/felda 08.03.25 10:36:05: to nevim... umi vycist pin? bez toho to asi nepujde
edit:
jo koukam, ze by to umet mel
edit2:
koukam, ze neumi rj simons3, ale melo by umet z budiku, tak to by melo stacit...
edit:
jo koukam, ze by to umet mel
edit2:
koukam, ze neumi rj simons3, ale melo by umet z budiku, tak to by melo stacit...
-> ajok 08.03.25 00:56:31: nestačil by vag K+can ? ten někde mám
-> ajok 14.01.25 13:51:31: ja jsem vul, jsem si to objednal od chinana a ze to neprichazi ani po skoro 2 mesicich a ted koukam, ze tam ma predpokladane datum odeslani 2 roky
25.1.2027

Zdravím,používá nebo má diagmostiku na Škodovky ? třeba VAG neno něco jiného....
allegro.cz/nabidka/vag-ta
cho-5-0-k-can-uds-pocitadl
o-klice-immo-17127399339
mate nekdo? funguje to?
mate nekdo? funguje to?
-> Bukaj: adaptace budíků service reminder
-> Nwkt: Jo? A jak? Nejsem si jist, auto už u sebe nemám, ale nenašel jsem tam nic, co by šlo upravit...
-> Bukaj 01.03.24 18:55:20: Jistě že jí vynuluješ přes diag
-> ajok: Já právě vždycky tátovu O1 nuloval čudlikama na budíkách a teď jsem to měl zrovna napíchlé, tak jsem to chtěl udělat přes KKL a ono ne...

-> Bukaj 01.03.24 18:55:20: jj, ja to pres diag. ani nezkousel, stve me, ze mi ted prestal fungovat hex a vcds, takze uz zas pozivam jen kkl
-> ajok: To právě u těch nových aut už nejde. Naopak jedničkovou Octavii zase nevynuluju přes diagnostiku... 

-> Bukaj 01.03.24 00:21:57: nebo takto, jestli to teda neni jine, nez u o1
Při vypnutém zapalování stiskněte nulovací tlačítko denního počítadla ujeté vzdálenosti a držte je. Zapněte zapalování, a pusťte. Potom tlačítkem u druhého budíku (kde jsou hodiny) otočte doprava. Interval je vynulovaný.
Při vypnutém zapalování stiskněte nulovací tlačítko denního počítadla ujeté vzdálenosti a držte je. Zapněte zapalování, a pusťte. Potom tlačítkem u druhého budíku (kde jsou hodiny) otočte doprava. Interval je vynulovaný.
Tak přes budíky to šlo 

-> Bukaj: ALe buď v klidu, já minule na nějaký Q7 taky reset neudělal, ani z menu VCDS ani manuálně. Pořád to psalo servis nyní i když bylo vše smazaný a kabel mám origo licencovaný 

-> Bukaj: jak píše Saskyn, přímo přes budíky
-> Bukaj: tak to udělej přímo přes budíky. Přístrojovka přispůsobení, sia/fix ujetá vzdálenost a nastavíš si tam nulu, to samý pak uděláš pro čas. Popřípadě jestli to máš přepnuté na longlife, tak to tam jde tak přepnout, nebo takhle manuálně zresetovat. Nebo koukni na youtube, takhle se to blbě vysvětluje.
Další dotaz:
už nějakou dobu mám ten HEX kabel, co jste mi doporučili a software VCDS.
Víceméně vše bez problémů, jen teď jsem u jednoho auta (zase ta Caddy) narazil na "problém" - nedaří se mi resetovat servisní interval. Ve VCDS je volba "automatický reset intervalů" nebo ručně nastavit jednotlivé hodnoty. Ať s tou nebo onou variantou sice reset proběhne, ale některé "položky" to neumí resetovat (zahlásí to nějakou chybu a tu položku to přeskočí). Takže i poté, co udělám reset servisních intervalů, mi auto po nastartování pípne a hlásí "servis nyní!"
Nějaký tip?
už nějakou dobu mám ten HEX kabel, co jste mi doporučili a software VCDS.
Víceméně vše bez problémů, jen teď jsem u jednoho auta (zase ta Caddy) narazil na "problém" - nedaří se mi resetovat servisní interval. Ve VCDS je volba "automatický reset intervalů" nebo ručně nastavit jednotlivé hodnoty. Ať s tou nebo onou variantou sice reset proběhne, ale některé "položky" to neumí resetovat (zahlásí to nějakou chybu a tu položku to přeskočí). Takže i poté, co udělám reset servisních intervalů, mi auto po nastartování pípne a hlásí "servis nyní!"
Nějaký tip?
-> Bukaj: Jj. Kdyztak je tam víc inzerátů z prahy
-> Nwkt: Tak na Marketplace jsem to našel, díky
Pán má sice v inzerátu napsáno "volejte na tel. číslo", ale žádné číslo jsem tam nenašel, tak uvidím, jestli se mi podaří jej kontaktovat...

Pán má sice v inzerátu napsáno "volejte na tel. číslo", ale žádné číslo jsem tam nenašel, tak uvidím, jestli se mi podaří jej kontaktovat...
-> Bukaj: to co posilám já je čínská kopie, ale plně funkční. To tvoje je originál licence. Koukni na facebooku na marketplace
-> Nwkt 04.11.22 19:35:53: Ať hledám, jak hledám, tak Google neumí tohle najít ani podle obrázku. Dle klíčových slov pouze profi kabely za 9-14 tisíc...

-> StepaNoFUN 04.11.22 21:36:04: Tak jsem z toho furt jelen...
Tedy, pokud to dobře chápu, tak kompatibilita (úspěšné spojení) s danou ř.j. je dána kabelem, ale to, co z oné ř.j. vydoluju, závisí na programu (a jeho verzi)?
Původní varianta kabelu (na vozy do 2004) se nazývala KKL a novější (od 2004 do současnosti) HEX?
-> vhml 04.11.22 21:38:26: Na 20 let pokoj - takže ten kabel (na který tu stále není odkaz, jen printscreen z nějakého ešopu, nedaří se mi najít nic, co by nestálo aspoň 11 tisíc...) za 1200 umí komunikovat se všemi verzemi diagnostiky s OBDII (případně s redukcí i jinými typy diagnostických konektorů) od sklonku 80. let do současnosti a výrobci vozidel mají nějakou standardizovanou normu i do budoucna?
Tedy, pokud to dobře chápu, tak kompatibilita (úspěšné spojení) s danou ř.j. je dána kabelem, ale to, co z oné ř.j. vydoluju, závisí na programu (a jeho verzi)?
Původní varianta kabelu (na vozy do 2004) se nazývala KKL a novější (od 2004 do současnosti) HEX?
-> vhml 04.11.22 21:38:26: Na 20 let pokoj - takže ten kabel (na který tu stále není odkaz, jen printscreen z nějakého ešopu, nedaří se mi najít nic, co by nestálo aspoň 11 tisíc...) za 1200 umí komunikovat se všemi verzemi diagnostiky s OBDII (případně s redukcí i jinými typy diagnostických konektorů) od sklonku 80. let do současnosti a výrobci vozidel mají nějakou standardizovanou normu i do budoucna?
-> Bukaj 04.11.22 21:30:17: nešpekuluj s ušetřeným pětikilem, kup co ti doporučuje Nwkt a máš na 20 let pokoj....
-> Bukaj: VCDS je vlastně původní verze "VAG-COM". VCDS je v angličtině a dá se říct "free". VAG-COM je přeloženej a placenej. Ale verze stejně záleží na hardware (adaptéru). Ty číny jsou omezený verzí, ofiko jde upgradovat. Něco zdarma, něco za popatek.
-> Nwkt 04.11.22 19:35:53: Jaký je rozdíl mezi tímto a tím, na co jsem dával odkaz zde:
-> Bukaj 04.11.22 14:30:43:
To VCDS je software? Nějaký nástupce VAG-COM?
Stále nevím, jestli to, co potřebuju k připojení k jednotkám novějších vozidel (2004+) je software nebo hardware? Tedy jestli mám shánět jen "kabel", který se umí spojit s novějšími jednotkami a program (VAG-COM) budu používat ten, co mám, nebo potřebuju jiný kabel i program...?
Předpokládám, že varianta "původní kabel a nový SW" není možná - proč by jinak prodejci všude psali "do 2004" nebo "od 2004"...?
-> StepaNoFUN: S tím limitem jsem to myslel tak, že pokud to z odkazu stačí na to, co jsem psal, tak nevidím důvod kupovat něco dražšího. Na to, aby mi to leželo někde v brašně a jednou za rok to náhodou použiju, nemusím mít "lepší" věc, stačí mi "základ"...
Věřím, že se dá něco rozumného pořídit do tisícovky i s poštou, pokud ne, tak se na to vykašlu...
-> Bukaj 04.11.22 14:30:43:
To VCDS je software? Nějaký nástupce VAG-COM?
Stále nevím, jestli to, co potřebuju k připojení k jednotkám novějších vozidel (2004+) je software nebo hardware? Tedy jestli mám shánět jen "kabel", který se umí spojit s novějšími jednotkami a program (VAG-COM) budu používat ten, co mám, nebo potřebuju jiný kabel i program...?
Předpokládám, že varianta "původní kabel a nový SW" není možná - proč by jinak prodejci všude psali "do 2004" nebo "od 2004"...?
-> StepaNoFUN: S tím limitem jsem to myslel tak, že pokud to z odkazu stačí na to, co jsem psal, tak nevidím důvod kupovat něco dražšího. Na to, aby mi to leželo někde v brašně a jednou za rok to náhodou použiju, nemusím mít "lepší" věc, stačí mi "základ"...

Věřím, že se dá něco rozumného pořídit do tisícovky i s poštou, pokud ne, tak se na to vykašlu...
-> Bukaj 04.11.22 07:50:52: Za tohle - viz níže... I (funkční) čína je dražší...
-> Nwkt: Jsi mimo limit. Ten je 500,- i s poštou... :-/ To si Bukaj může sehnat ochotníky a nechat si od nich namalovat kulisy...
-> Bukaj 04.11.22 16:26:31: Ona se ta chyba ABS u nekterejch aut po odstraneni zavady musi diagnostikou smaznout.
-> Bukaj 04.11.22 16:26:31: S tím že bude fungovat původní kabel bych byl opatrný. Mezi výrobci to není vždy kompatibilní...
-> Eidy: Tady se ale nejedná o Volvo - u Volva už to mám vyřešené - tam už mi na palubce nesvítí žádná kontrolka, která nemá - i poté, co jsem doplnil žárovičku do kontrolky ASR
Kontrolka ABS se nedávno rozsvítila u kamarádčiny Caddyny (prý když s tím jel její muž) a od té doby asi měsíc svítí (a muž to neřeší). Včera jsem jí přehazoval kola a přitom obhlédl čidla a vedení a nenašel žádné poškození, jen u jednoho zadního kola bylo čidlo a kroužek obalené bordelem (asi mastnota z ložiska a prach z brzd), tak jsem to očistil, ale kontrolka svítí stále. Při zkušební jízdě jsem zkoušel brzdy a ABS skutečně nefunguje...
A se svým starým kabelem, který má fungovat na auta do 2004 jsem se spojil s ŘJ motoru u té Caddyny (2008), ale s ŘJ ABS ani jinou jednotkou mi to už nekomunikuje...
Občas bych to využil i na kamarádovu OII a kolegovu OIII a na máminu (resp. ségřinu) FII...
Jinak to Volvo je 1997 - tam by mi měl fungovat původní kabel, jen s jiným softwarem, ale na to zatím nebyl čas...

Kontrolka ABS se nedávno rozsvítila u kamarádčiny Caddyny (prý když s tím jel její muž) a od té doby asi měsíc svítí (a muž to neřeší). Včera jsem jí přehazoval kola a přitom obhlédl čidla a vedení a nenašel žádné poškození, jen u jednoho zadního kola bylo čidlo a kroužek obalené bordelem (asi mastnota z ložiska a prach z brzd), tak jsem to očistil, ale kontrolka svítí stále. Při zkušební jízdě jsem zkoušel brzdy a ABS skutečně nefunguje...
A se svým starým kabelem, který má fungovat na auta do 2004 jsem se spojil s ŘJ motoru u té Caddyny (2008), ale s ŘJ ABS ani jinou jednotkou mi to už nekomunikuje...
Občas bych to využil i na kamarádovu OII a kolegovu OIII a na máminu (resp. ségřinu) FII...
Jinak to Volvo je 1997 - tam by mi měl fungovat původní kabel, jen s jiným softwarem, ale na to zatím nebyl čas...
-> Bukaj: V případě ABS tipuju na jednotku na HBV. Tyhle Volva na to trpí. Vyndáš 4 torxy a vytáhneš jednotku ven. Doma očistíš tišťák, přepájíš všechny spoje, zaplácáš silikonem, vrzneš zpátky do auta a bude to cajk. Dělal jsem to.
-> dragon_cb_cz: A když na Aukru hledám to, co psal NWKT, tak jsem cca o 1-2 řády jinde s cenou...
aukro.cz/vysledky-vyhleda vani?text=HEX%2...

aukro.cz/vysledky-vyhleda vani?text=HEX%2...
-> dragon_cb_cz: Asi se v tom nevyznám.
Prostě potřebuju, aby mi sem někdo hodil odkaz na něco, co budu mít do tří dnů od objednání doma a s čím budu umět vyčíst paměť závad a "live data" z různých jednotek ve výše zmíněných vozech...
...případně i nějaké "základní nastavení něčeho" - v praxi jsem zatím použil pouze na základní nastavení klapky ve Feldě MPi po opravě (rozborce) klapky, takže tak žhavé to nebude...
...ale abych věděl, po čem jít, když se rozsvítí kontrolka na přístrojovce, aniž bych musel rozebírat půlku traktoru. Třeba kontrolka ABS - předpokládám, že ve výpisu závad bude např.: LP kolo - žádný signál a já nebudu hledat závadu u PZ kola...
Prostě potřebuju, aby mi sem někdo hodil odkaz na něco, co budu mít do tří dnů od objednání doma a s čím budu umět vyčíst paměť závad a "live data" z různých jednotek ve výše zmíněných vozech...
...případně i nějaké "základní nastavení něčeho" - v praxi jsem zatím použil pouze na základní nastavení klapky ve Feldě MPi po opravě (rozborce) klapky, takže tak žhavé to nebude...
...ale abych věděl, po čem jít, když se rozsvítí kontrolka na přístrojovce, aniž bych musel rozebírat půlku traktoru. Třeba kontrolka ABS - předpokládám, že ve výpisu závad bude např.: LP kolo - žádný signál a já nebudu hledat závadu u PZ kola...
-> Bukaj: ELM327 je de facto jen převodník mezi OBD-II a RS232 ("sériový port"), zbytek musí stejně zařídit software. Tak se koukni, jestli a) ten tvůj program ELM327 vůbec podporuje b) co s ním umí. Ono se to moc obecně nedá říct totiž.
Opakuju, že nevím jak u koncernu, ale třeba u FCA se to může i v rámci modelu lišit dle jednotlivých motorizací/provedení, do kterých jednotek se s ELM dostaneš - viz třeba seznam tady: www.multiecuscan.net/Supp ortedVehiclesList.aspx Všimni si, že někde je tam vyznačený nutný adaptér - to protože ten "kabel" si neumí piny v konektoru předrátovat jak potřebuje. Chytřejší rozhraní si tohle zařídí samy (a proto taky stojí víc) a nemusíš se tím trápit.
Právě proto pokud ti jde primárně o koncern, tak bych dal na Tomášovo radu a máš vystaráno. Nehledě na to, že ten kabel co odkazuješ je jen přeprodej z Ali s mastnou přirážkou...
Opakuju, že nevím jak u koncernu, ale třeba u FCA se to může i v rámci modelu lišit dle jednotlivých motorizací/provedení, do kterých jednotek se s ELM dostaneš - viz třeba seznam tady: www.multiecuscan.net/Supp ortedVehiclesList.aspx Všimni si, že někde je tam vyznačený nutný adaptér - to protože ten "kabel" si neumí piny v konektoru předrátovat jak potřebuje. Chytřejší rozhraní si tohle zařídí samy (a proto taky stojí víc) a nemusíš se tím trápit.
Právě proto pokud ti jde primárně o koncern, tak bych dal na Tomášovo radu a máš vystaráno. Nehledě na to, že ten kabel co odkazuješ je jen přeprodej z Ali s mastnou přirážkou...