Můj oblíbený úsek je Sölkpass, cestou k němu u Liezenu je potřeba jet přes Pyhrnpass, neb na dálnici je placený tunel. Hezký je to taky z Klagenfurthu do slovinského Tržiče (pravda, to už je trochu z ruky).
Grossglockner je profláknutá klasika, ale kdo tam nebyl, jako by nebyl

Prča je přejezd hranice AT - IT přes Erlsbach - cesta v Itálii je tak úzká, že se tam jezdí kyvadlově, zelená daným směrem je jen 15min/hodinu, tak je dobrý si to zjistit a přijet tam nějak rozumně
No a pak v Itálii Timmelsjoch (my to jeli z italské strany k hraničnímu tunelu, mýtná budka je druhé straně (rakouské) tam jsme se otočili a zase hurá dolů do Itálie - hromady zatáček zadarmo

), samozřejmě Stelvio, pak z Tramonti di Sopra na sever (to jsem přijel nahoru a na brzdách a gumách nešla udržet ruka

)
Ve Slovinsku je to krásný všude. Po asflatu přejezd přes Vršič (já ho mám radši směrem na sever), výjezd na Mangrt, trasa z Nova Gorica - Bovec, skvělé místo na podívání je Most na Soči, úsek Krnica - Bitnje, ze Zali Log na jih při řece Davča.
Šotoliny: Bohinjska Bistrica - Rudno, Dolenja Trebuša - Čepovan (jel jsem oběma směry, hezčí asi z Čepovanu, ale asi víc o hubu, je to z kopce, šířka cesty na traktor, pod tebou stovky metrů díra a svodidla žádný), Čepovan - Lokve - Lokavec. Obecně v těch kopcích je hafo šotolin.
Kurva, nic se prodávat nebude, jdu najít motorku do stodoly a jede se do Slovinska
EDIT: jsou to cesty co jsem jezdil na cestovním enduru, tak né že tam někdo vezme supersport a pak mi tady bude nadávt, že mu to tam drncá. A to mluvím i o asfaltech