Kolmo, musíš ho ohnout, to modrý je plech v guferu, tím že ho navrtáš, tak ho líp ohneš, ale jak říká suri, tak by to mělo taky jít. Zničit tam můžeš jedině povrch pod guferem, ale na to si dáš pozor
-> kamikaze: ? no já to mam taky z auta venku ale na vrtání se bojim právě ale jestli nepřijde jiný rada, tak to tak dopadne.....a to jis vrtal kolmo? nebo šikmo nějak?
-> T: Já tak dělal na obou nohavicích, ale měl jsem je venku z auta. Jinak se mi je nepodařilo sundat, on je v nich plech a ten když opatrně rozvrtáš, tak je pak ohneš a vyndáš
-> Minik03 13.03.11 17:11:16: pod žárovej pozink (máčení, šopování) opískovat, lépe přilne, pod galvanickej jak kdy.. rez a mastnotu z dílů "vyperou" (občas tak, že chybí část materiálu), ale zbytky barvy často vadí, zvlášť pokud je kvalitní, zůstanou její ostrůvky i po zinkování.
-> minno: Mno, zatim to vidím jen na nějaké letní projížďky, ale myslím, že se časem nechám zlomit nějakým hobby rally, takže toho chci už teď mít co nejvíc připraveného. Pozink bych měl mít za velmi hezkou cenu. Jak nejlíp ty díly na pozink připravit, mám to zatím jen odrbané flexovým kartáčem, má cenu dát to ještě pískovat, nebo se před zinkováním používá nějaka "žravá" chemie.
A barva - alkyton ne-e? Vím, že ho zde mnoho lídí chválí.
-> Minik03: Zalezi,co od toho ocakavas a ake bude mat to auto vyuzitie a kolko chces do toho investovat.Idealna uprava pozink+dvojzlozkova mokra farba.Na pouzivanie len v lete ti pozink netreba.Naopak ak s tym chces jazdit aj v zime,pozink je vyhodou.Na len letne jazdenie za slnka posluzi dobre akakolvek farba.
Konečně jsem se zase dostal do dílny, abych trošku pokročil. Spodní ramena mám na cestě k pískování a řeším jakou povrchovou úpravu zvolit. Prosím o takovou menší anketku zda:
jen tak čistě teoreticky...ramena pokud se nepletu, tak se dělají úzká a široká...jaký je v nich rozdíl? že se třeba nedávaní úzká horní ramena na emko, místo podkládání kozlíků je to veliký rozdíl, nebo proč? nebo jsem vymyslel kravinu
jen se nudim občas,tak jsem doma vyhrabal staré nápravy co sjem našel a dělam rozborku,ale asi mně ta poslední natolik bavila, že možná nějakou postavim jen tak, buď na někdy a nebo ji bude někdo chtít
-> T: natočit matku opačně a mlátit. A nebo plátkem říznout. Protože tam samozřejmě není mezera, musíš řezat do silentbloku ve svisláku, abys neřezal do tý trubky navařený v rameni.
-> T: ten horni kdyz je moc zarezlej tak se bohuzel musi platkem pilky urezat mezi ramenem a hlavici svislyho cepu... spodni excentr jde zpravidla vysroubovat