Problém brzdy jedničková fábie

prohledat
43 příspěvků (zobrazeno 1 až 43) od 09.11.2021 do 25.11.2021, založil/a Kuladmin
řadit dle data
20:10:46
25.11.2021
11mAjA11
Foto ?
12:00:00
25.11.2021
Bororo
Ahoj, na autě manželky jsem vyměnil kotouče a destičky. Výroba německo, značku Zimmermann.. Nové díly jsem zajel a vyzkoušel, vše OK. Auto předal manželce. Po měsíci ( 1000 km) jsem s autem jel a nestačil se divit. Velké vibrace. Následovala demontáž, kontrola dosedacích ploch atd. Trochu se to zlepšilo, ale po dalším nájezdu ( 1000 km) znovu velké vibrace. Koupil jsem nové levné kotouče jiné značky a vše Ok. najeto už 25000 km. Soustružník který kotouče kontroloval na soustruhu nevěřil že mají najeto pouze 2000 Km řekl, že se jedná o zmetek, špatný porézní odlitek. Reklamace nemá cenu, tak jsem vyhodil 1200 Kč. Ně vždy je značková věc dobrá.
17:22:21
24.11.2021
StepaNoFUN
Já už na melouny ("Stlejda nemůze, stlejda dělá melony. Melouchy, ty meloune.") prostě seru... To už musí bejt, že se nechám k něčemu ukecat. Známej neznámej - nestíhám svoje a o vejmrdy nestojím... To radši udělám něco "navíc" do práce, kde to dobře a bez keců zaplatěj a s lidma se nemusím dohadovat.
16:00:52
24.11.2021
11mAjA11
Já se tím naštěstí nezivim a doby co byly, kdy sem dělal v podstatě úplně všechno jsou pryč..jak starnu tak si uvědomuju, že se mi s tím prostě nechce jebat za peníze, které pokryjou elektriku a skoro nepokryjou můj volný čas..to se na to raději vyseru a jdu se psem a ženou na špacír..dělám jen pro hodně dobre známé a když mi tu chcou někoho poslat tak to hodně zvažuju..už to není dvě auta v týdnu po práci a třetí přes víkend..
15:43:39
24.11.2021
saskyn2
-> 11mAjA11: Jo tak, já se právě divil že bys chtěl držet záruku na maxgear3

Jinak hustý že píšeš 80% lidi už se neozve, to je mazec, asi fat jinej kraj, tady se neozve tak možná 10-15%. Dneska jsem posílal pryč asi 5 telefonátů, jak jsou přezůvky, tak jsou ty lidi jak zjančený a volaj pořád.

-> palinator 24.11.21 15:22:16: Hele i jako živnostník si to můžu dovolit, jen tě pak přestane bavit se neustále dohadovat s kokoty co si myslí že montáží čínský sračky ušetří. Snažím se to vysvětlit, ale když trvá na svém tak namontuju to co přinese, at to jsou destičky z vrakáče, nebo slisovaná tma, jen mi musí normálně zaplatit práci a nechtít po mě pak záruku na šmejd.
15:31:11
24.11.2021
11mAjA11
Když chcou hovna tak si je jdou koupit a já je jen montuji, pokud si je neumí namontovat sami, to sem opomněl zmínit..takže vydělám 2x 1 . Nedržím na nic záruku a neživí mě to, slušně doprdele sem poslal už spoustu lidí co přišlo s tím že mají nakoupeno a že "to" potřebujou "jen" namontovat..čili dostali informaci, že nejdřív tak za měsíc, že sou úplně poslední v pořadí..takže z toho odpadlo tak 50% a ty co byli posláni doprdele všude jinde nakonec čekali a za práci to dostali tak, že se jim to ušetření moc nevyplatilo ve finále, navíc sem nikde nic okolo neřešil, klapky na oči a trada, vyměnit co bylo dodáno a že se ujebe za týden něco okolo..sorry jako měl sem vyměnit co bylo dodáno..
upraveno 1x, naposled 24.11.2021 15:35:20
15:22:16
24.11.2021
palinator
-> saskyn2:

Jojo. Já nejsem živnostník, tak si můžu takové věci spíš dovolit, ale když mám někomu něco dělat, ať už je to stavba PC, oprava koloběžky nebo i něčeho na autě, tak známej neznámej, buď se to udělá podle mě a nebo běž za někým jiným.

Jednou mi to teda nevyšlo. Splašil jsem kámošovi sadu starejch plecháčů, protože 2 původní měl brutálně nakopaný. Jenže byly dost rezavý, tak jsem mu říkal, že by chtěly (nechat) udělat. Neposlechl, řikal že na krásu to nejezdí a kdesi cosi. Po dvou letech začlo jedno kolo utíkat, tak mi to dával ať to vyřeším. Tak tam dostal motivační příplatek, za to že jsem musel vzít do ruky rejžák, vazelínu a modlit se. 3
14:27:04
24.11.2021
saskyn2
-> 11mAjA11: Problém je, že na ty hovna máš pak držet záruku. Ty hovna se mu poserou a za čůráka seš ty. Takže socky neřešim, věř že časem příjdeš na to že každému se nedá zavděčit a lepší ho slušně poslat pryč, než aby pak chodil po městě a vyprávěl „že ty brzdy od tebe vydržely 2 měsíce“
upraveno 1x, naposled 24.11.2021 14:47:54
13:50:11
24.11.2021
11mAjA11
Dyt píšu že sou lidi co zaplatí za kvalitní díly a lidi co prostě platit nechcou, ti co nechcou udělají ty brzdy 2x po sobě a vyjdou dráž než kdyby zaplatili dobre brzdy 1x.

Já se s nikým dohadovat nebudu, dostane nabídku že buďto z hoven a nebo kvalitu za patřičnou cenu, 80% lidi už se neozve a ten zbytek řekne že chce na auto co mám já na svém a je to vyřešené..pak tu jezdí 1x za rok na olej a brzdy nějakou dobu vůbec neřeším, jen vyčistit a namazat na jaře při přehazování kol. Já to cítím už dlouho tak, že kdo nemá na to, aby udržel to auto v bezpečném stavu pro sebe a ostatní účastníky na cestě, ten ho vlastně ani nemá mít..ať je obouchane jak chce, ale mechanicky musí fungovat..na kosmetiku to nejezdí..jenže když to je omrdane tak ti lidi řeknou že přeci do takeho šrotu investovat 10t nemá smysl a budou to lepit jak vlaštovka hnízdo..to je pak problém...ale je to vlastně jedno, každého věc v čem jezdí a případně vozí rodinu..můj Sup je obity ale nainvestoval sem do něj dost, nákup 41 a 40 už v tom je nainvestovane, krom světel to na tom není poznat..teď sem objednal uložení zadní napravnice a zas skoro trojka v prdeli..než bych se jebal s repasi třmenů, koupil sem všechny nové..ale to už sem odbočil od problémů brzd..sorry..
12:51:58
24.11.2021
palinator
-> 11mAjA11 22.11.21 16:11:43:

Jak není co koupit? Dokud máš možnost koupit buď originály, nebo jak píšeš třeba Zimmermanny, tak je to v pohodě ne?

Oh wait, oni lidi chtěj kotouč za pár stovek. Oh wait, proč lidi jezděj autama? Protože je to levnější než hromadná doprava. Oh wait, má bejt auto levnější než hromadná doprava? Nemá.

Kdyby lidi neomrdávali svý auta na servisu, tak by pak náklady na km vyšly trochu jinak.
12:32:26
24.11.2021
Jarda/felda
-> minno 23.11.21 11:39:47: taky mám nějaký nejspíš maxgear brzdiče a fungujou navíc za cenu zhruba 1300 nebylo moc co řešit, za to není ani repas brzdič
15:04:15
23.11.2021
stepan
-> minno: On to nejspíš ani nebude jejich výrobek, ale repasovanej originální díl. 4
11:39:47
23.11.2021
minno
-> Milan 136: Ja to chápem, ale treba chápať aj to, že ja som jednak nešiel cielene po tejto značke a za ďalšie, keď už sa ku mne dostali brzdiče od tohto výrobcu, sondoval som a dočítal som sa, že "v pohode" (1,5 roka dozadu).

Na pohľad to sračka ale rozhodne nie je, pred zástavbou som ich mal v ruke x-krát a nenašiel som tam na pohľad žiadnu vadu, nič zle opracované, ani nič podobné.

Mám na nich zatiaľ 15 tkm a všetko OK. Možno len šťastie na dobrý kus. Alebo je to len prebal inej značky. Bohvie.

Keď s autodielmi človek nerobí profi na dennej báze, tak nie je šanca sa v tom vyznať, čo je dobré a čo zlé.
zvětšit Problém brzdy jedničková fábie  - obrázek od minno vložen 23.11.2021 11:39:47
11:18:42
23.11.2021
Milan 136
-> saskyn2 23.11.21 10:39:30: Asi tak. Párkrát jsem držel různé díly této značky v ruce a prostě sračka už na pohled. Na auto bych to nedal nikdy.

Proto se divím, že to máš na takové libové Škodovce -> minno 22.11.21 15:30:58:
10:39:30
23.11.2021
saskyn2
Maxgear je sračka, to ti řekne každej trochu slušnej mechoš. Já bych to na auto dal jedině když si to přinese zákazník-pak mi totiž zaplatí znovu práci a reklamace si bude řešit sám3
05:49:51
23.11.2021
Kuladmin
Ten maxgear klame krabicí jelikož na ní je Maxgear.de tak Vás napadne je to německý, ale čárový kod je polsko. A cca rok to bylo ok ani nemají hranku apod, ale je ten materiál prostě nanic, a je to nepoužitelný nedá se stím vůbec jezdit. Objednal jsem Ate. Kamarád my to přiveze z Mostu a celková cena za oba nějakých 1156kč. Ta firma kde jsme je koupili není špatná, ale člověk si prostě musí stát za svým a neposlouchat je i když to asi mysleli dobře.
upraveno 1x, naposled 23.11.2021 06:52:06
16:11:43
22.11.2021
11mAjA11
Nevydrží, je to v podstatě to samé co Maxgear..

Problém začíná byt v možnosti koupit něco co bude fungovat..Třeba Fremax před rokem a půl byl za fakt dobre peníze hodně muziky, k tomu desky od Iceru, ale teď poslední pul rok je to naprostá tragédie a cena mimo..co je v poměrně dobre kvalitě a ceně je Hart premium i když teda sem to vždy dával jen dozadu když bylo potřeba. Teď testujeme Rotinger s deskami Textar případně Hart premium a asi to nebude špatne. Uvidíme z dlouhodobého hlediska užívání. Lidi chcou za málo peněz kvalitu prvovýroby to je trochu problém..ale jsou i takoví co zaplatí Zmermanny a s nimi sem já osobně nikdy žádný problém neměl, nikdy se mi žádné auto nevrátilo s problémem a když dosloužily, dávaly se zase.
upraveno 1x, naposled 22.11.2021 16:12:44
15:35:38
22.11.2021
vhml
Známej se taky dal do vývoje slepých uliček a koupil si kotouče Ashika protože byly o 100 korun levnější než ATE. A protože má solidně vybavenou dílnu, tak je o dva týdny později brousil, protože se s tím nedalo jezdit. Uvidíme jak dlouho to vydrží 3
15:30:58
22.11.2021
minno
-> Milan 136: Nerozumiem otázke. Vieš uviesť nejaké konkrétne sračkové skúsenosti s touto značkou?

Ja som mal objednané myslím TRW, ale nevedeli ich dodať, tak som vzal tieto. A fungujú OK.
15:17:43
22.11.2021
Milan 136
15:16:33
22.11.2021
minno
-> Milan 136 19.11.21 17:55:22: Maxgear mám zadné brzdiče na škodovke a OK1
20:56:50
19.11.2021
COL
Dost podobné tomuto:

skoda-virt.cz/cz/.../1931 55-obcas-mlatici-brzdy

chtělo by to vyzkoumat, do jaké hloubky je ten materiál změněný a jestli je reálný ho odebrat, protože pokud ten problém postihne kotouče, co nejsou "na krámě", je to blbý.
19:40:12
19.11.2021
StepaNoFUN
-> Milan 136 19.11.21 19:35:04: Tak dneska kotouče stojej v pohledu k platům v podstatě howno, takže většinou to fakt cenu nemá. Naposledy jsem stáčel kotouč, když na novým autě odešla destička po 7,5tis km od novýho a nebyly na to dostupný snad ani origo díly (novej model).

Prdel byla že jsem na to našel nějaký noname desky. Dal jsem je tam, vydržely (s tím stočeným kotoučem) do servisu ve 20tis. V autorizáku dali nový origo. Ve 28tis jsem to dělal znovu...
19:36:12
19.11.2021
StepaNoFUN
-> MVM: Ono ani s tím broušením to nevyhraješ... Protože za pár ( nějdýl desítek) km to máš zase to samý. "Bouli" sice teď zbrousíš, ale změna materiálu a rozdílný tření v tomístě tam zůstane stejně.
19:35:04
19.11.2021
Milan 136
661Kč ATE kotouč. To nemá smysl stáčet.
19:29:34
19.11.2021
MVM
-> StepaNoFUN 19.11.21 19:20:09: Však ano, to už potom není na rovnání nožem, ale na broušení, a to se v podstatě nevyplati. Takto přesně jak píšeš mnohdy nejde "stočit" třeci plocha setrvačniku, protože jsou tam právě tyhle místa kde to uskakuje a jediná možnost je bruska..

Ale ja se spíš co se kotoučů týká bavim o novych kotoucích ktery bezprostředně po montáži kopou z výroby, kde by ještě po pár km ten material úplně špatný být neměl. O tom,z čeho a jak to PRC slévárny dělají.. nemam tušení.

Ale chápu jak to myslíš 4
19:20:09
19.11.2021
StepaNoFUN
-> MVM: Párkrát jsem se o stáčení kotoučů bavil se "strejdou" (nebyl to ani můj příbuznej, ale prastrejda mý přítelkyně). Celej život dělal na soustruhu (takový nepodstatný a nepřesný věci jako náhrady kyčelních kloubů atd.), dostal jsem od něj kupu speciálních nožů s vysvětlivkama co na co je, učil mě na soustruhu dělat.

K debatě - nejsou to přesně jeho slova, ale tak nějak - hele pokud je ten kotouč z blbýho materiálu a ještě si lokálně přebral po přehřátí uhlík z destiček, tak si můžeš dělat co chceš a prostě to nejde. A můžeš se třeba posrat. Jednou/dvakrát se mi stalo, že to kopalo furt. A to jsem zkoušel to stáčet i s tím, že jsem měl fakt 2 kudly proti sobě a jel obě strany najednou. A stejně howno platný. Prostě to mělo snahu v určitým místě odskočit a i když jsem bral několikrát setinovou šponu a kotouč byl nakonec hladkej, tak ty kotouče nakonec vyhodili, protože prostě v jednom místě byl "jinej" materiál.

BTW - už jsem se setkal s chlaďákama v žebrech podélně prasklejma. Za studena pohoda, ale jak se trochu ohřálo, tak to kopalo jako svině, protože se v tom místě zvlnily. Když jsem ten kotouč vyhazoval, tak se mi v tom místě odštípnul a bylo to krásně vidět, že jsou asi 3 příčný žebra orezlý, zbytek ne.
18:56:13
19.11.2021
Kuladmin
Nevím zda je to vidět.
zvětšit Problém brzdy jedničková fábie  - obrázek od Kuladmin vložen 19.11.2021 18:56:13
18:40:49
19.11.2021
Kuladmin
-> MVM: To souhlasím je to blbej materiál na točení hlavně když to už je jety a kraje orezly. Ale po změření lepší jak ten druhej ale stejně na nic. Mě přijde spíš i chyba v materiálu má to divnou strukturu s docela dost černými místy a některé jsou i tak jakou s čmouhou. Točený byly na jedno upnutí naráz.
upraveno 3x, naposled 19.11.2021 18:42:42
18:23:00
19.11.2021
MVM
-> Kuladmin 19.11.21 17:07:32: No, tady se dostáváme zase na "tenký led". A sice ono liznout,stáhnout kotouče. Téma na tři..a vice piv k diskusi večerní hospody.

Způsobů jak to udělat správně, upnout, je vic názorů. A lidí co to umi dobře na prvni dobrou,ještě miň. Tim chci říct, že nechci obviňovat na dálku toho soustružnika, ale správně srovnaný kotouč(e), by minimálně ihned po montáži zlobit neměly. Ale taky mi člověk co celý život soustružení v Brněnský strojíreně stáhl kotouče a taky špatně. Proto,i když tam někam ty kotouče vezu, a jsem s dotycnym v přímým kontaktu u mašiny, stejně mu do toho kecam a chci aby to udělal podle mě, na mou zodpovědnost tak jak to chci postup já. A solidní soustruznik to akceptuje a max.něco zabrblá.

Tak jako mi zničili odbornici na dymamicky vyvažovačky klikovou hřidel. Chtěl jsem jim to tam hodit na palec u nohy. 3
18:01:57
19.11.2021
Kuladmin
Taky jsme už zjistili jen by mě zajímalo kdo to vlastně vyrábí.. naštěstí nám na ně dali obří slevu tak to není až tak hrozný spíš ta práce s tím následním odhalením...
17:55:22
19.11.2021
Milan 136
Maxgear nebrat nic. Sračka. A už vůbec ne brzdy.

Ate brzdy jdou třeba va Votonu sehnat za pár korun a fungují...
17:07:32
19.11.2021
Kuladmin
Takže ještě poznatek slíznuto na soustruhu rozdíl v tloušce max 0,05 ale problém i nadále přetrvává. Tak jsem vzal na test staré kotouče srazil vyrezlé hrany dal je tam a hle vše je ok. Takže kotouče do šrotu a v pondělí jdu zakoupit nové zkusím také brembo jako destičky nebo ferodo ate apod.
12:37:26
14.11.2021
Kuladmin
Tak záhada odhalena

desky jsou Brembo asi ok

kotouče nejsou Bosch nebo Ate jak původně chtěl ale vnutili mu Maxgear že prý jsou dobrý.

cca rok ježdění ok ale pak to začalo. (strašný jak ta doba letí...)

pravá strana hazí max 0,07mm a i o ten samí rozdíl se mnění tlouška tam to bude asi ok.

levá strana hazí cca 0,25mm a ještě o trošku větší rozdíl se mnění tloška kotouče v různých místech podotýkám na stejném průměru. Takže skusíme ho líznout na soustruhu a uvidíme jinak hold nové kotouče.

Takže děkuji za radu a doporučuji se této čínsko polské nebo německé na krabici je maxgear.de značce vyhnout.
upraveno 1x, naposled 19.11.2021 17:05:13
21:47:45
09.11.2021
MVM
-> Kuladmin: Jako už jsem jednou na Oct RS, ATE kotouče,musel nechat rovnat úplně nový a zrovna na brachovym autě.

Kotouče se dle mých zkušeností velmi blbě reklamují. Ovšem záleží na prodejci dílů. Ale nejdříve bych zkusil ty levný metody, / teda pokud si děláš praci sám/. A případně digitální posuvkou nebo mikrometrem změřit aspoň ve 3 bodech silu kotouče, a pokud se chce tak i znova tu hazivost. Je tam teda sice ta aretacní M6, ale nekdy se dá zkusit ten kotouč přesadit o rozteč... Ale to uz jsou takovy různý kombinace..
21:31:23
09.11.2021
Kuladmin
-> MVM: Dotaženo kolovými šrouby s velkými podložkami klidně znovu změřím víc přesněji. Zkusím tedy ty desky zbrousit a repete.
21:28:44
09.11.2021
MVM
-> Kuladmin 09.11.21 21:25:12: Hodinkama a kolový šrouby přes podložky nebo velky matky a dotažené?

Určitě destičky ven, a smirek na skle nebo keramicky obkladačče, nebo na ohoblovany desce, to je v podstatě jedno ..

Náboj čistě dosedaci plocha musi běžet řádově v setinach, rek bych do 0,05.

To samy kotouče, tady záleží na průměru. No desetina je uz dost velká hazivost.
21:25:12
09.11.2021
Kuladmin
-> Matthes, záškodník z TechWebu: Spíš až po nějaké době určitě ne hned po výměně desek a kotoučů. Kotouče mají slušný povrch, ale desky my příjdou najak tvrdé od pohledu.
21:19:32
09.11.2021
Matthes, záškodník z TechWebu
-> Kuladmin: No a dela to vod zacatku nebo az po nejaky dobe? Nezajelo se to spatne?
21:17:06
09.11.2021
Kuladmin
Pardon zapoměl jsem napsat kotouče jsem kontroloval hodinkama max odchylka 0,1mm je to možný že by to dělalo až takovou neplechu? jinak dosedací plochy aspol kompet očištěný - delal jsem to osobně. Destičky mají z výroby náběhy. Nepamatuju si výrobce ale vím že desky i kotouče jeden stejný výrobce buď to byly Ate nebo Bosch mám takový dojem.
upraveno 1x, naposled 09.11.2021 21:18:20
21:13:09
09.11.2021
MVM
Setkal jsem se s tim kdysi, když mi soustružnik rovnal kotouče a udelal příliš velkou drsnost povrchu. Mohl jsem delat cokoliv a nepomohlo nic. Jakmile se povrch ojel a desticky sedly, byl sam od sebe klid. Dodnes je to pro me trochu záhada.

Jinak předpokládám že ten mechanik ktery měnil kotouče zodpovědně ocistil náboj kola od rzi, a malý pojistný šroubek kotouče dotahl jen s citem. Rovnoměrné dosednutí zajistí dobře dosažený kola.

Zkusil bych se podivat jak vypadá třeci plocha kotoučů a brzdovym destickam bych určitě srazil hrany.
21:12:56
09.11.2021
Eidy
Zkus hodinkama (nebo aspoň kusem drátu) zkontrolovat kotouče. Možná jsou křivý z výroby, možná ti zůstal trochu bordel mezi nábojem a kotoučem. Ve válci ani posilovači to být nemůže.
21:04:24
09.11.2021
Kuladmin
Poradte pls, jedničková fábie klasika 1,4 MPi bez ABS. Nedávno nové kotouče a destičky, čerstvě promazané pojezdy, pístky se taky krásně vrací. Nikde žádná vůle v čepech nebo uložený nápravy apod. tlumiče sice původní ale netečou a nechovají s nějak nestandartně. V zadu nové brzdové válečky, obložení taky nedávno vše funguje.Problém je, že když se ve vetší rychlosti 70-90km/hod začne intenzivněji brzdit tak začne neskutečně mlátit celý volant a trochu i do pedálu. Nesetkal jste se někdo s nečím takovým? Teď už my zbývá resp. napadá posilovač brzd nebo hlavní brzový válec??? Případně mohl by to třeba dělat omezovač brzdného učinku na zadek? Netušíte někdo? Mě nejak docházejí nápady.
Extreme Tyres