skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Chlazené kotouče
-> Tuzemák 04.02.16 18:32:21: Lépe to nebrzdí, činná plocha je pořád stejná, ale kotouče nevadnou a nekopou do pedálu, což při ostřejší jízdě začne dělat jednoduchý poměrně rychle. Např. MOTOMANIAK loni na podzim popravil brzdy ve druhém kole na okruhu, zatímco když jsem ho vezl pak já, tak se divil jak to na slickách brzdí a že to nevadne ani na konci ježdění po okruhu.
Mě ty brzdy teda jenom smrděly, vadnutí jsem necítil, ale docela mě to vyděsilo. (Z jednoho kola se myslim chvilku i trošku hulilo). Sjížděl jsem z Otztaleru (2800mnm) do Soldenu a to se jede hodinu v kuse z kopce jako hovado. Ve třech s bagáží. Letos jedem pod Mount Blank a chci na to být líp připravený. Ale taky řešim hmotnost a cenu, ty dvojitý budou o hodně těžší a samozřejmě je to investice, proto jsem se ptal, o kolik líp to brzdí, třeba v procentech.
Díky.
Díky.
-> Tuzemák: Pokládáš otázky dost nešikovně a tak můžeš dostat dost různě vyložených odpovědí. Brzdy na seriovým autě můžou při velký zátěži "smrdět". To značí jejich využití max. brzdnýho výkonu a použití civilního třecího materiálu. Nesmí ale dojít k vadnutí a jeho trvalýmu poklesu (účinku) Dojde ke tvorbě skloviny na třecí ploše obložení a rapidně klesne koeficient tření a vzroste teplota čímž v nejhorším případě dojde k přehřátí brzd a taky často k varu brzdovky (která není pravidelně měněná) ve třmeni a propadnutí pedálu.
-> Tuzemák 04.02.16 17:49:08: Vrtání ničemu nepomůže, materiál je oslaben, rádo to pak od vrtaných děr praská a máš méně materiálu, který se rychleji nasytí teplem. Samotné dírky v chlazení moc nepomohou a zvýší se hlučnost.
No a rozdíl origo plný kotouč a chlazený je nebe a dudy.
No a rozdíl origo plný kotouč a chlazený je nebe a dudy.
Díky, ještě se zeptám jestli někdo ví jaká je úřinost chlazení série/vrtané/dvojité ?
Mezikusy:
skoda-virt.cz/cz/.../1012 6-laser-rezani-prevaraky-z avodni-dily-opravy
skoda-virt.cz/cz/.../9090 -pistky-na-4p-stefty-cepy- rozsirovaci-sada-4p-atd
www.motorsportshop.cz/pro duct/.../rozsireni_brzdice .html
..eventuelně kotouče:
www.motorsportshop.cz/pro duct/.../predni_brzdovy_ko touc_vetrany_skoda_130.htm l
...prolez karty aut, lidí co tu má chlaďáky se 4p brzdama je hafo.
skoda-virt.cz/cz/.../1012 6-laser-rezani-prevaraky-z avodni-dily-opravy
skoda-virt.cz/cz/.../9090 -pistky-na-4p-stefty-cepy- rozsirovaci-sada-4p-atd
www.motorsportshop.cz/pro duct/.../rozsireni_brzdice .html
..eventuelně kotouče:
www.motorsportshop.cz/pro duct/.../predni_brzdovy_ko touc_vetrany_skoda_130.htm l
...prolez karty aut, lidí co tu má chlaďáky se 4p brzdama je hafo.
Zdar všem,
je tu někdo kdo by dokázal upravit kotouče z Oplu Rekord a vyrobit mezikusy do 4p třmenů a šrouby jako to kdysi dělal Saky?
Nebo stačí v nouzi vrtané kotouče ze speedpra? www.speedpro.eu/sportovni -derovane-kotouce-speedpro -skoda-p-6580.html
Jak moc rozdílně to chladí?
Loni jsem byl na výletě v alpách a sériovky mi začali smrdět.
Díky.
je tu někdo kdo by dokázal upravit kotouče z Oplu Rekord a vyrobit mezikusy do 4p třmenů a šrouby jako to kdysi dělal Saky?
Nebo stačí v nouzi vrtané kotouče ze speedpra? www.speedpro.eu/sportovni -derovane-kotouce-speedpro -skoda-p-6580.html
Jak moc rozdílně to chladí?
Loni jsem byl na výletě v alpách a sériovky mi začali smrdět.
Díky.