Felicia Mpi nebo Fabia 1.4 ?

prohledat
15 příspěvků (zobrazeno 1 až 15) od 11.01.2008 do 11.01.2008, založil/a LiMaK - 742 forever

Přispívání do tohoto tématu bylo zastaveno. Důvod:

asi mi nikdo kloudne neporadi :-(

Zastavil:LiMaK - 742 forever

řadit dle data
21:55:54
11.01.2008
Milan 136
-> LiMaK: Mluvím o fabii 55 kW 1.4 16V....

Octavia se slabou 1.6 je mrdka....

Jinak zamrzlou stahovačku jsem ještě neviděl....
20:30:17
11.01.2008
Kuladmin
-> LiMaK: To s tou octavkou tomu verim je to velka tezka krava. A oni i ty fabky jsou pomerne tezky auta.
20:12:30
11.01.2008
LiMaK - 742 forever
-> Milan 136: Jel jsi nekdy s OCTAVII 1.6 / 55kw ??

opravdu mi chces tvrdit, ze by sis ji vzal ? :-)

Má ji můj kámoš (octu 1.6 /55) a o dovolené tahala obytný přívěs....Dokonce i on pochopil, že moje skoda 136 s 50kw motorem felicie je oproti tomu dělo....a příves sem nakonec tahal já :-)

A bylo to vyrovnane....hmotnostne i vykonem...

(on 55 kw s octavkou a ja 50kw skodilak a karavan :-) --- ferove nechapal, kdyz me do kopce nemohl predjet :-)
20:07:21
11.01.2008
LiMaK - 742 forever
-> Milan 136: do 180 tisíc :-).... otazka je jestli felicie MPI za 90 000,ktera orezne za 5 let a bude docela ko

nebo za 130 fabia, ktera orezne az ja tady nebudu :-) a semtam vymenim nejake cidlo :-)
20:05:28
11.01.2008
LiMaK - 742 forever
podle me se to neda ani moc srovnavat....fabie uz je uplne jinde co se tyce kvality kastly...ochrana proti korozi....tuhost...atd... .muj otec nepotrebuje elektrinu v oknech, ani central. dodneska nema ani radio v tom favority. Ja mam taky radsi klicku na okna, protoze jak vidim, ze elektrina cochvilu zamrzne a nejde stahnout....ZLATE KLICKY NA OKNA :-) Táta by tak snad vyuzil jen vyhrivane zrcatka.... ALE S JUNIOREM nebo Hnus Tfuj Poblít (HTP) na me nechodte) to opravdu ne :-)
20:03:10
11.01.2008
Milan 136
No je to na tobě kolik chceš investovat. cenovej rozdíl tam bude docela velkej, ale pokud jsou prachy tak fabia...

Ale z mé zkušenosti když jsem jel s mnoha auty 55kW a mnoha 74kW tak bych si radši vzal tu slabší. Jde od spoda mnohem líp a příjemně...

Ta stokoňová se musí točit do sraček aby nějak jela...Když se otáčky drží kolem 5000 tak to letí. Ale za 15 litrů....
20:02:40
11.01.2008
LiMaK - 742 forever
kdybychom se nebavili tedy o motorech.....klady a zapory felicie/fabie...jako celku....a pak vyberem motor.....
19:52:00
11.01.2008
mortuary
S Fábii (100PS) jezdím v práci..

no na motor si stěžovat nemůžu, co se dost sype je výbava (plná), stahování oken, vyhřívání sedadel..

Často se rožne kontrolka poruchy elektronyky motoru, dost je to citlivý na různý čidla kolem motoru.

Máme ještě jednu v záladní výbavě a ta jezdí bez toho aniž by se na palubce něco rozsvítilo..
19:32:23
11.01.2008
Kuladmin
Kdo s tim jezdil to nevim ale majitel byl v prumernem veku co ja vim takze zadny 20lety kluk. Taky nas to prekvapilo co to udelalo kdyz jsme to rozebrali. A navic to nema vlozky - je to jeden odlitek v kuse. A celkem tlusty steny a proletelo to jakoby vlozkou i bokem bloku. No fakt drsny musela to bejt rana jak z dela.
19:21:49
11.01.2008
LiMaK - 742 forever
-> Kuladmin: Kdo s tim jezdil....jak??? 20lety schumacher nebo to vypada na unavu materialu?? tohle slychyvam o 30let starych skodovkach, kterym uz poslednich 10 let klepou Šálky a žerou ojel :-)

omluvte me, ale spousta dnesnich lidi jezdi jak prasata (zvaste se 100konovkou) a mysli si ze maj porsche :-).....
19:17:42
11.01.2008
Kuladmin
Me se treba do prace dostal motor - resp to co z nej zbylo prave z tehle fabie. Praskla asi ojnice - spodni cas ta co patri na klikovku vyletela uplne bokem bloku ven a uvnitr zbyli jen kousky. Zbytek letel nahoru kde ohnul ventily a ty trosku pohli i s vackovou hrideli. Takze z motoru zbyla vodni pumpa a vana jo a vicko ventilu. :o) Tak asi tak k tomu motoru. Mame ho ted jako model na ukazku. 1
19:13:58
11.01.2008
LiMaK - 742 forever
uz sem tak zjistova v realu a kolega v praci ma jednu z prvnich vfabii 1.4 na ostravsku (dik znamostem v hlucine v autosalonu) 1.majitel 1.4 100koni rok 2000.....jezdi na slovaky za rodinou, po cele cr....olej prave neubyva a za tech 7 let.....baterka a brzdy(oblozeni) jinak vse dle servisu (olej,brzdovka apod) zadna vazna zavada.....a prave to chci slyset.....na jeden perfektni kousek je zase jeden dojebanej...zalezi kdo to mel predemnou...pokud zavodnik, motor je ko v kazdem aute, pokud ale slusny clovek,starostlivy... KUA PES ABY SE V TOM VYZNAL :-)
19:05:21
11.01.2008
TUNER
Kamarád měl 1,4 100PS a jelo to slušně (asi díky krátkejm převodům..

Bohužel ale žrala dost olej a dost věcí se na ní sr*lo. Tak se jí rychle zbavil a pořídil něco jinýho.

Možná že to byl ale jen špatnej odhoněnej kus,nevim. Koukni na nějaký stránky,kde ti určo řeknou víc k tomuto modelu.

Třeba tady

fabiaclub.skodahome.cz/

4
19:04:20
11.01.2008
LiMaK - 742 forever
jo a mi osobne se nezamlouva ani jedna....felicie je kulaty favorit a auto bez duse...a fabii bych taky nemoh vlastnit.....

742.136 forever a kdyby uz neco....new osctavia rs :-)
18:57:47
11.01.2008
LiMaK - 742 forever
Zdarec panove. Chtel bych slyset vase nazory na koupi noveho rodinneho vozu pro meho otce. Uvazuje o felicii 1.3mpi tak rok 2000 (proste posledni kousek) nebo.....Fabia 1.4 16V v tej stokonovej variante. Dotedka jezdi ve favoritu 135karbec,solidni stav,motoricky vyborny, vady laku...(chtely by i vyvarit zadni lemy,ale zatim to uspesne maskujem)

tatuv favorit=jemne orezla hranata felicia. za poslednich 7 let s nim nebyl jedinej technickej problem a je udrzovan v servisu-nove tlumice...desky,vyfuk,pra videlne olej(od vymeny do vymeny nezere)....proste mazlik.)

Muj osobni nazor je jasne pro tu fabii, vim pro i proti, s auty delam. Jen me zajimaji vase nazory(a hlavne chci presvedcit otce)...pro fabii hovori kvalita karoserie,ochrana proti prorezaveni, vykonny motor, celkem nenarocna na udrzbu, komfort interieru,relativne levne ND (oproti treba japoncum :-)

Tu felicii, byt v mpi beru jako trochu kulatejsiho favorita...kvalita kastly- zadny rozdil....podle me se nevyplati menit za motoricky dobreho a spolehliveho favorita.

poprosim vas ale o subjektivni dojmyů kdo tyto auta vlastni,zdali by moh napsat dojmy,zkusenosti, pro a proti. Odpovedi tipu: "kup Opla"neberu vazne. Opravdu se rozhoduje jen mezi temito dvema skodovkama. nic vic nic min. Dekuju strasne moc.

Přispívání do tohoto tématu bylo zastaveno. Důvod:

asi mi nikdo kloudne neporadi :-(

Zastavil:LiMaK - 742 forever

Extreme Tyres