-> Bukaj: To by bylo bezva. Ono to i v budoucnu může pomoc někomu dalšímu.
Fóra na Virtu jsou vcelku velice slušnou technickou dokumentací.
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Filtrbox 136
-> Robert 106: Kdyby něco, mám 136 filtrbox demontovaný, tak můžu během týdne nafotit i s mírami...

-> MATTESS: Děkuji. Nožná tak maximálně vzdálenost nožiček od středu díry.
Ono to stejně degraduje moje klempířská neohrabanost.
Škoda, že se ty původní nohy nedají nějak elegantně sundat.
jsou tak poctivě provařený. Asi zkrátím tu nohu co je v ní dírka na péro, těsně pod ní a
Pak přivařím nové nožičky co by měly být v jednom kuse se stejným obloukem.
Zavařím dírku a přivařím držák na sponu.
To péro u 136 muselo být delší, protože nožičky jsou víc vzadu.
Ono to stejně degraduje moje klempířská neohrabanost.
Škoda, že se ty původní nohy nedají nějak elegantně sundat.
jsou tak poctivě provařený. Asi zkrátím tu nohu co je v ní dírka na péro, těsně pod ní a
Pak přivařím nové nožičky co by měly být v jednom kuse se stejným obloukem.
Zavařím dírku a přivařím držák na sponu.
To péro u 136 muselo být delší, protože nožičky jsou víc vzadu.
-> Robert 106: kdybys potřeboval něco blíže, pokusím se. Mám ho na motoru
Bezva díky,
mimochodem moc pěkná barva.
Nejhorší pro mě bude sehnat a naohýbat plechový pásek aby to alespoň trochu vypadalo.
Noha nesedí ani jedna. Držák na sponu už mám připravený jen asi svařím dvě spony k sobě aby to bylo delší.
mimochodem moc pěkná barva.
Nejhorší pro mě bude sehnat a naohýbat plechový pásek aby to alespoň trochu vypadalo.
Noha nesedí ani jedna. Držák na sponu už mám připravený jen asi svařím dvě spony k sobě aby to bylo delší.
-> isti: Áno, nohy sú na 136 tak nejako súmerne, na 120 filtri je jedna noha tak a druhá onak.
Fotky žiaľ nemám, ani už 136 filterbox.
-> Robert 106: Tak aspoň nákres, zhruba takto:
Fotky žiaľ nemám, ani už 136 filterbox.
-> Robert 106: Tak aspoň nákres, zhruba takto:
-> minno: Ešte pridaj foto nôh,aj to je odlišné.
-> Robert 106: mohu popřípadě nafotit
Oživím toto téma,
měl by někdo lepší fotky 136 filtrboxu ? Rád bych se mu co nejvíce přiblížil.
Koukal jsem že poslední spona není asi uprostřed.
měl by někdo lepší fotky 136 filtrboxu ? Rád bych se mu co nejvíce přiblížil.
Koukal jsem že poslední spona není asi uprostřed.
keby nieco, mam jeden na predaj
Já tu klapku vykopal
Furt to sálo teplej vzduch od motoru.. ted to saje čerstvej vzdoušek 

to asi někomu zbyla zátka ze stovky, nebo něčeho podobnýho, kde byl plechovej poslední díl bez klapky a regulovalo se to jen těma zátkama a síla zvyku mu velela zátku používat dál, nehledě na funkci automatické klapky

-> suri: :vzhledem k tomu že je tam teplotní klapka tak se na tenhle typ nasávače žádná podobná blbost origo nedávala.
-> Majkl: -> David29: to je origo cez zimu sa ta aztka davala na koniec nosu a zboku islas ta hadica od vyfuku as v lete sa hadica vybrala as dsala sa po nej ta zatka
-> David29: to urcite ne, jedina zatka origo je na tu druhou diru v tom plastovym bazmeku
Nechci zakládat nový téma..zajímá mě jenom taková blbost... Co je to za zátku na konci "nosu"? To je origo?
Díky za půjčení fota
Díky za půjčení fota
-> ventYl: Délka bude sedět:o) ale nožičky budeš holt muset bvyrobit mnové z plechu tak jako sem to udělal já...
-> ventYl: vyskusaj a uvidíš

bude sediet aspon dlzka?
-> ventYl: Musíš uřezat komplet původní nožičky uchycení a navařit nový tak aby ti vyšli na šrouby držící víko ventilů....
Ake "tuningove" zasahy musim spravit na filtrboxe zo 105ky, aby ho slo namontovat na 742.136? 136tka ma ine viko ventilov, ine sanie, takze zrejme budu na tom filtrboxe aj ine uchytenia. Da sa vobec ten filtrbox nejako jednoducho usposobit?
Teraz tam mam sanie zo ziguly, alebo 125P s rucnym prepinanim tepleho a studeneho vzduchu, ale vyzera to tak, ze ten filtrbox prd funguje a cuca si to vzduch popod jeho prirubu.
Teraz tam mam sanie zo ziguly, alebo 125P s rucnym prepinanim tepleho a studeneho vzduchu, ale vyzera to tak, ze ten filtrbox prd funguje a cuca si to vzduch popod jeho prirubu.