skoda.virt.cz
odkaz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Vodní pumpa Škoda Rapid
Byly sedlé vložky.....vložky vyměněny a dány do roviny, přebroušena hlava. Pumpa už neteče. Zatím OK.
-> petr10: Kup Viku za 350Kč vyvrtej díru a vyřízni závit.
Našroubuj trubičku. Na rozdíl od Origa ti nebude nikde chcát ani kapalina ani vazelína.
Jen to ještě chce začistit otřepy uvnitř odlitku na přívudu zpátečky.
Našroubuj trubičku. Na rozdíl od Origa ti nebude nikde chcát ani kapalina ani vazelína.
Jen to ještě chce začistit otřepy uvnitř odlitku na přívudu zpátečky.
-> petr10: Mám ti to všetko pozbierať v šuplíkoch a poslať poštou?Ale nebude to lacné

-> Eidy: Pre boha,neee,zabudol si na segrovku
A hlavne pred tým to ešte musí odmontovať

-> petr10: Povolíš matici M8 u řemenice, sundáš ji a hřídel vytlačíš. Pak vyklepneš ložiska, dáš nový, dáš novou ucpávku a složíš všechno zpátky. Tady máš obrázek skoda-katalog.eu/ekatalog
-105-120/.../36-dily-vodni
ho-cerpadla
-> petr10: Pozice 4 je stará varianta těsnění.
Potřebuješ 3, 6, 7, 17, 23 a ložiska 6000 2rs a 6200 2rs.
letmegooglethat.com/?q=Li %C5%A1...
A bohužel, máš přes 30 let starý auto, nejde vše sehnat hned na jednom místě.
Potřebuješ 3, 6, 7, 17, 23 a ložiska 6000 2rs a 6200 2rs.
letmegooglethat.com/?q=Li %C5%A1...
A bohužel, máš přes 30 let starý auto, nejde vše sehnat hned na jednom místě.
-> 11mAjA11: S tou knížkou mě to napadlo taky.
Tak si kup knížku od Andrta a opravuj..
Jednoduchá operace a kybel blbosti okolo.
Evidentně se ti nechce hledat informace, které tu máš napsané a jsou volně na internetu dostupné (jen je potřeba chtít je hledat).
Čísla dílů tu máš v katalogu tak je nasyp do vyhledávače a na netu objednej, to že možná nebudou všechny na jednom místě už bohužel nikdo neovlivní.
Čili buďto chceš a najdeš si cestu, nebo nechceš a budeš řešit, že někdo někde není a nebo že to nemají všechno skladem..
Jednoduchá operace a kybel blbosti okolo.
Evidentně se ti nechce hledat informace, které tu máš napsané a jsou volně na internetu dostupné (jen je potřeba chtít je hledat).
Čísla dílů tu máš v katalogu tak je nasyp do vyhledávače a na netu objednej, to že možná nebudou všechny na jednom místě už bohužel nikdo neovlivní.
Čili buďto chceš a najdeš si cestu, nebo nechceš a budeš řešit, že někdo někde není a nebo že to nemají všechno skladem..
-> darklord:
Abych si to sám opravil potrebuju komplexní info A proto se ptám, protože jsem to nikdy nedělal. Od toho je tady to fórum.
Ps. Trochu mne mrzí Tvůj hloupý komentář.
Abych si to sám opravil potrebuju komplexní info A proto se ptám, protože jsem to nikdy nedělal. Od toho je tady to fórum.
Ps. Trochu mne mrzí Tvůj hloupý komentář.
-> Kilián:
Lišku jsem nevymyslel já viz níže....Bokr na stránkách nemá skladem vše k pumpě. Spíše nemá nic. Navíc poslední dobou tam více není než je, pokud tam jdu po 15 hod tak už má v létě zavřeno. Proto bych to radši koupil vše najednou přes net. Jasný?
Lišku jsem nevymyslel já viz níže....Bokr na stránkách nemá skladem vše k pumpě. Spíše nemá nic. Navíc poslední dobou tam více není než je, pokud tam jdu po 15 hod tak už má v létě zavřeno. Proto bych to radši koupil vše najednou přes net. Jasný?
-> Kilián: myslim ze uz je zbytocne cosi dalsie pisat, lebo za chvilu bude chcet aby niekto prisiel, nakupil to a opravil mu to.
-> petr10: Pokud jsi z Plzně, tak nevymýšlej nějakýho Lišku a zajdi si k Bokrovi na Koterovskou a tam seženeš vše co potřebuješ.
-> stepan:
tesneni myslíš vy měnit pozice 4,6, 7, 17 a 23? A to ložisko pozice 10 aby bylo stejný typ jako to druhé? bude tam pasovat?
Pošli prosím kontakt na toho Lišku, kde se dají sehnat ta těsnění. Díky
tesneni myslíš vy měnit pozice 4,6, 7, 17 a 23? A to ložisko pozice 10 aby bylo stejný typ jako to druhé? bude tam pasovat?
Pošli prosím kontakt na toho Lišku, kde se dají sehnat ta těsnění. Díky
skoda-katalog.eu/ekatalog
-105-120/.../36-dily-vodni
ho-cerpadla
Ložiska koupíš v jakýkoliv prodejně ložisek, osobně bych dal ložiska 2rs a pumpu už neplnil vazelínou. Těsnění má Liška, nebo v okolí hledej.
Ložiska koupíš v jakýkoliv prodejně ložisek, osobně bych dal ložiska 2rs a pumpu už neplnil vazelínou. Těsnění má Liška, nebo v okolí hledej.
-> petr10: Případně napiš odkud jsi a určitě se někdo v okolí najde.
-> k.jarek:
Díky za radu. Máte tip kde koupit ty díly? Prosím o specifikaci ložisek a té ucpávky. Potřeboval bych aby to bylo obratem k sehnání. Nejlépe Plzeň a okolí. Díky moc.
Díky za radu. Máte tip kde koupit ty díly? Prosím o specifikaci ložisek a té ucpávky. Potřeboval bych aby to bylo obratem k sehnání. Nejlépe Plzeň a okolí. Díky moc.
-> petr10: Repase zvládneš v pohodě sám. Stačí koupit ucpávku a dvě ložiska (čísla dílů najdeš v katalogu) a za pár minut máš hotovo.
EDIT: Eidy byl rychlejší...
EDIT: Eidy byl rychlejší...
-> petr10: Nemám. Tohle se dá zvládnout v pohodě doma. Stačí koupit těsnění a ložiska. Co je špatně na současné pumpě?
-> Eidy:
Ahoj....máš kontakt, kde dělají repase ? P.
Ahoj....máš kontakt, kde dělají repase ? P.
-> isti:
To "T-éčko" by se dělalo na straně tlusté hadice ?
To "T-éčko" by se dělalo na straně tlusté hadice ?
V aute.Motory 105-130 majú liatinovú hlavu a iné sanie.Pumpa pre 105-130 nemá tenký nátrubok a nie je napojený sa sacie potrubie.Hádám nemusím hladať fotku klasického čerpadla.
-> petr10: Takto vyzerá teleso 136 pumpy
-> petr10: Pumpa na 135 a 136 (sedan a rapid) je jiná než všechny ostatní a i použitá poměrně hodně drahá, nová prakticky nesehnatelná.
-> petr10 11.08.21 18:49:37:
1. nie je, ano da sa pouzit, viz nizsie - musis urobit Tcko na napojenie okruhu cez sacie potrubie
2. nie je
1. nie je, ano da sa pouzit, viz nizsie - musis urobit Tcko na napojenie okruhu cez sacie potrubie
2. nie je
PS.
1.Je pumpa na Favorit 136 shodná s pumpou na Rapid 136 ? Lze ji použít ?
2. Je pumpa na Rapid 136 shodná s pumpou Š105-120 ?
1.Je pumpa na Favorit 136 shodná s pumpou na Rapid 136 ? Lze ji použít ?
2. Je pumpa na Rapid 136 shodná s pumpou Š105-120 ?
-> petr10: Sání, sací potrubí.
Co brání repasi staré pumpy?
Co brání repasi staré pumpy?
Sorry ale nevím co je ve vodním okruhu "sanie" ?!
To akože fakt pítáš toto??
136 pumpa má plus jeden vývod na zapojenie sania do okruhu,105-130 pumpa to nemá.Ak by si použil klasickú pumpu tam musíš odpojiť z okruhu sanie alebo spraviť T do hadice.Originál pumpy majú mazničku,u rôzných druhovýrobných to už vynechali.

Zdar pánové,
potřebuji vodní pumpu (novou) na Rapid 136. Je stejná jako na 105/120 ? Na Favorit / Felicia už je podle mne jiná, ta nemá to domazávání. A lze ji použít ?
Díky Petr
PS. Pokud by měl někdo novou pumpu na Rapid 136 dejte pls vědět. Díky.
mail. p.l@email.cz
potřebuji vodní pumpu (novou) na Rapid 136. Je stejná jako na 105/120 ? Na Favorit / Felicia už je podle mne jiná, ta nemá to domazávání. A lze ji použít ?
Díky Petr
PS. Pokud by měl někdo novou pumpu na Rapid 136 dejte pls vědět. Díky.
mail. p.l@email.cz