skoda.virt.cz
odkaz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Boční víko
-> isti: promiň nějak jsem se překlik
-> Robert 106: Mne?
-> cendik : Já Ti poradím. Kup si čistič na brzdy a motor tím pořádně umej - jde to dobře a i když špínu zcela neumeješ tak zaschne a přestane se mazat.
Pak nastartuj a podívej se kde to teče bude to tam mokré a sundej si šustplechy.
Pak nastartuj a podívej se kde to teče bude to tam mokré a sundej si šustplechy.
-> cendik 12.07.21 17:34:51: Nemáš křivě nasazené víko ventilů (pod něj skříplý držák filtrboxu)?
Nebo potom mezi blokem/hlavou a těsněním hlavy...
Nebo potom mezi blokem/hlavou a těsněním hlavy...
-> cendik: Pozrel by som na to tesnenie horného víka či je správne.
-> Dušan: Těsnění pod hlavou je tam půl roku nový. Vlastně ten olej začal víc prolínat po té výměně, zkrátka jak se na to všechno šáhlo a dalo zpátky. Kvůli tomu jsem tam dával i to favoriťácký. A všechna těsnění pod víka se dávala nová.
-> cendik: buď těsnění pod hlavou nebo prasklej blok. Tipuju spíš špatně těsní na víku, čerpadle apod.
Tak musím tohle téma zaktualizovat. Výměna proběhla a olej teče furt. Teče to při přidání plynu, před barákem už kvůli tomu mám sbírku olejových stop jak to teče při rozjezdu. Víko je nový, těsnění na něm pochopitelně taky, AC pumpa má nový těsnění a přes olejový čidlo to neteče. Nějak mi začínají docházet nápady odkud by to mohlo být. Ještě jsem sáhnul na spoj mezi horním víkem ventilů a hlavou a měl jsem taky prsty docela dost od oleje. Ale nevím, jestli je možný, aby to stíkalo přes celej blok až na ten šusplech a odtud na silnici. Zkoušel jsem to sledovat na volnoběh, v otáčkách, zhasnutý a nepřišel jsem na nic. Nemáte někdo nějakej tip?
-> Bukaj 14.06.21 07:33:04: Díky a nebyl by odkaz na to, jak ty podložky vypadají a kde je sehnat? Nikde to totiž nemůžu najít.
-> Eidy 12.06.21 18:33:49: lze, pokud se hliníkové víko v místě čerpadla lehce vydlabe flexou.
-> Eidy: Čerpadlo musí dolů. Víko, těsnění a špunty s podložkami nutno použít z Favorita či Feldy (případně Fabie má špunty v jednom kuse s podložkou navulkanizovanou), štefty a matice lze ponechat původní...
-> likilak: špunty jsou takový konický těsnění kolem šteftů. Výměna je jednoduchá čistě kus za kus. Jen si nejsem jistý, jestli to lze bez sundání palivového čerpadla. To ať poradí zkušenější.
Ahoj, mám stejný problém a taky budu muset přehodit původní víko nadzvedáků za favoriťácké. Akorát jsem hooodně velký laik, tak bych potřeboval poradit. Stači to normálně vyšroubovat, nasadit a zašroubovat (+ těsnění pochopitelně)? Ty šrouby musí být taky z Favorita a nebo stačí původní ze 120? Co jsou to vlastně špunty? Nemám si dávat větší pozor kolem AC pumpy? Já se ptám možná dost hloupě, ale radši se zeptám stokrát předem na každou blbost, než abych pak stál zoufale u auta a nevěděl si rady. Díky za odpověď.
original tesnenie stoji par supov a tiez som podlahol tomuto upgrade.
Funguje a v ciernej farbe to ani nieje napadne.
Funguje a v ciernej farbe to ani nieje napadne.
-> StepaNoFUN 10.05.21 21:39:40: Myslím, že to víko to moc nezachrání 

-> Milan 136: Fuj. Ty neoriginalisto. :-D
-> cendik: stačí dát Favo víko včetně těsnění a 4 špunt na favo. Nic víc.
Zdar teče mi ze 120 L olej skrz víko nadzvedáků takže tam chci dát favoriťácký. Je při výměně nějaká záludnost na co si dát pozor nebo stačí jenom jenom vyhodit ty štefty přehodit a dát nový?