skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Zlozenie vyfukovych plynov - emisie vseobecne
-> MOLSO: Uvidíme, ako to bude 

-> minno: možno LEKR ? možno nízky KP ? neviem ti povedať ... s 265kou som na memisnej problém nikdy nemal, Adam bol na emisnej s 265kou a v pohode preliezol čo sa týka hodnôt ...
-> MOLSO: Tak to mi potom vysvetli, kde je problém. Motor v takmer rovnakej konfigurácii, KP 10,2:1. . HC 900 ppm.
-> minno: čím väčšie prekrytie ventilov S a V tým viac nespálenej zmesi preniká do výfuku v nízkych otáčkach a zvyšuje hodnotu HC. 265 vačka by ale nemala mať žiaden problém, pamätám si, že hodnotu HC som mal 23 alebo 27 (fab motor, 265 / 265 chovanec, KP 10.5)
-> SO545: Mierne upravená sériovka (vačka a znížená hlava), zrejme ostrejšia vačka robí galimatiu s tými EK hodnotami na voľnobeh.
-> minno 20.05.20 19:03:55: zase co mas za sportaka co sa nezmesti do predpotopnej tabulky...u nas co tam mam neriesia...len nech sedi s knizkou
-> SO545: Každý rok 2x meniť motor a príslušenstvo okolo motora, tak to radšej nič. A ani nie je kde druhý kompletný motor v malej radovej garáži skladovať.
-> minno 20.05.20 18:45:54: tak mas motor na EK a na hranie...a vybavene
-> SO545: s upraveným motorom je problém zmestiť sa do noriem...
-> minno 19.05.20 08:27:31: preco...nebolal to az take drahe...
Dnes som mechanikovi podakoval a oznamil ze nieje potrebne to tlacit pod 100 ze aj 1000 je vraj OK... pozna auta od euro4 co uz...
Dnes som mechanikovi podakoval a oznamil ze nieje potrebne to tlacit pod 100 ze aj 1000 je vraj OK... pozna auta od euro4 co uz...
-> francomk:

-> francomk:
Však na to jsem si vzpomněl původně.
Však na to jsem si vzpomněl původně.

-> palinator:
tak toto ma odpalilo 

-> MOLSO: no veď aj ide najhoršie zo všetkých tvojich áut

-> MOLSO:
NOT GREAT, NOT TERRIBLE.
NOT GREAT, NOT TERRIBLE.

-> minno: na zelenej mam HC 7999 (asi rozsah stroja 
)

-> SO545 18.05.20 20:21:02: niektorí (
) o takých hodnotách môžu len snívať.

-> SO545: tak držím silno palce
máš to krásne 

-> MOLSO 18.05.20 21:50:19: to HC je maximum co sme na vlnobeh namerali...aj ked sme ho znizili...
len u nas mechanik pozna len tabulky od E4 a tato mrdka mu nejde moc pod nos...
Snad to dame. Uz len geometria...doladit brzdy a ide sa na STK. Vdaka.
len u nas mechanik pozna len tabulky od E4 a tato mrdka mu nejde moc pod nos...
Snad to dame. Uz len geometria...doladit brzdy a ide sa na STK. Vdaka.
-> SO545: neviem ako 100 ale užovka ma Co do 1.5% a HC do 1200 ppm takže do toho sa vlezeš s prstom v nose 
Edit: akurát otáčky máš trochu vyššie, hodnoty sa môžu jemne zvýšiť po znížení otáčok

Edit: akurát otáčky máš trochu vyššie, hodnoty sa môžu jemne zvýšiť po znížení otáčok
dnes som prvy krat napichol svoj motor...ide pekne ale neviem posudit ci som OK pre dnesnu STK
pre istotu zabehnem aj k nim na konzultaciu. Skoda 100 motor po GO bez zabehu.
pre istotu zabehnem aj k nim na konzultaciu. Skoda 100 motor po GO bez zabehu.
-> MOLSO: Jen doplním, že KO kat se dá poznat i podle smradu auta. Obzvlášť BMM, ta bez katu smrdí jako dobře seřízenej zadohrab. Nebo aspoň ta naše. 

-> pap: s feldou to je v podstate jednoduchšie.....
ak to ma ok lambdu (v rozsahu 0.97-1.03) a vysoke co a hc, tak je kat po smrti.
Ak to ma nizku lambdu (pod 0.97)vysoke hc a co, bude zla lambda, po vymene sa bohatost dostane do rozsahu 0.97-1.03 a kat moze spravne fungovať.
Ak mas vela kyslika vo vyfuku, tak je deravy vyfuk a emisnu to zase nespravi.
ak to ma ok lambdu (v rozsahu 0.97-1.03) a vysoke co a hc, tak je kat po smrti.
Ak to ma nizku lambdu (pod 0.97)vysoke hc a co, bude zla lambda, po vymene sa bohatost dostane do rozsahu 0.97-1.03 a kat moze spravne fungovať.
Ak mas vela kyslika vo vyfuku, tak je deravy vyfuk a emisnu to zase nespravi.
-> minno 13.05.20 15:30:17: Seria, skoda Felicia BMM, tak ale tam toho vela nenastavis, tak sondujem.
-> pap: Čiže si neprešiel EK?
Motor máš sériový, či upravený?

-> MOLSO: Dakujem!-> minno: myslim, ze toto je prenosne aj na Skodovku z Lady :).
-> MOLSO: ale on to poptrebuje vedieť asi na škodovku, nie na Ladu

Ahojte,
mam nasledovnu prosbu.
Rad by som si desifroval zlozenie emisii z protokolu z emisnej skusky, a predovsetkym to ako vznikaju, resp. coho su produktom (je mi jasne ze horenia :)) a co ich vznik ovplyvnuje (napr ako predstih, bohatost (lambda) atd).
Myslim hlavne na:
CO
HC
CO2
Budem rad aj za link, kde sa docitam viac, ak ste niekde studovali vy.
Dakujem
Lukas
mam nasledovnu prosbu.
Rad by som si desifroval zlozenie emisii z protokolu z emisnej skusky, a predovsetkym to ako vznikaju, resp. coho su produktom (je mi jasne ze horenia :)) a co ich vznik ovplyvnuje (napr ako predstih, bohatost (lambda) atd).
Myslim hlavne na:
CO
HC
CO2
Budem rad aj za link, kde sa docitam viac, ak ste niekde studovali vy.
Dakujem
Lukas