skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Vrtání klapek 40 Dcoe
-> MVM 04.11.19 19:50:35: Díky už jsem s Petrem domluvený.
-> Vita 04.11.19 15:21:38: No jak myslíš. Neladil jsem toliko karburátoru jako Petr, o vrtání jsem slyšel,ale v dokumentech k ladění DCO tahle zmínka není. Podle mě to půjde vyladit ale musí být vše okolo perfektní. Za mě - kontaktuj P. Urban. 

-> Vita: Bohužel touto úpravou DCOE pohřbíš a možná se ti tvůj problém ještě zhorší :) Pokud si z Uherské Hradiště, nemám problém ti motor nastavit nejen na karburaci, jakožto jsem stokrát s webry dělal. Více po SZ nebo tel. 602 564 890
-> vhml 04.11.19 15:27:12: Nemáš náhodou fotku??? Já měl v ruce kdysi dávno weber z Hondy CRX a měla klapky taky odvrtané
-> Vita 04.11.19 15:25:26: idfko to ma od vyroby, jen jsem to zvetsoval o trochu.
-> vhml 04.11.19 14:45:59: Vrtal jsi to sám?? Resp. začínal jsi na 0,5 mm vrtáku a zvětšoval jsi díru po 0,5 mm nebo jsi volil "menší krok" mezi vrtáky, tj. 0,6, 0,7 mm atd. Předpokládám, že jsi vrtal u kraje klapky.
-> MVM 04.11.19 14:30:52: Motor správný předstih na volnoběh má, bohužel bez možnosti šroubu přídavného vzduchu motor nastartuješ jen s pootevřenými klapkami, resp. zvětšením nastavením dorazu klapek (což je špatně), pak tam jde směs i přechodovými kanály. V mém případě auto drží volnoběh cca 800 - 900 ot, jde krásně za plynem, bohužel při přidání plného plynu v otáčkách 2800 - 3100 dojde k citelné ztrátě výkonu/tahu motoru cca 1 - 2 s, pak se vzpamatuje a vše jde zase na 99%. Volnoběh, resp. množství vzduchu jsem doladil právě dorazem klapek. Četl jsem právě, že množství vzduchu se koriguje právě vrtáním dírek do klapky.
Mam vrtane klapky na IDF protože taky nema stelovani vzduchu
Nejdříve musí mít motor správný předstih na volnoběh. Nevidím důvod vrtat do klapek...
Ptám se, zda-li tuto úpravu už někdo prováděl a má s ní nějaké reálné zkušenosti. Samo bych to nedělal, pokud bych měl na karbecu šroub přídavného vzduchu, který klapky obchází a pak se dá celkem rozumně zeštelovat volnoběh... Jezdit na pootevřené klapky nechci, sice to funguje i přechody jsou dobré, ale není to správné řešení a volnoběžná tryska je vždy bohatší než by v reálu byla kdyby se to udělalo jak mělo.