skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Zalomený hlavový sroub
malinko jsem zaspal, ale nakonec vytaženo pomocí vytahováku, několik dni jsem to prolíval a vytáhl jak nic

-> Karel.: Tak už opraveno?
-> Karel.: neni za co, flasku s kyselinou mam doma...
-> Jumbo: -> Jumbo: to vypadá dost zajímavé,jdu číst,dekuji

-> Jumbo: podobný návod je i někde na Techwebu myslím
-> Karel.: A pak jsem ještě četl na Svarforu o tomhle: www.svarforum.cz/forum/vi
ewtopic.php?id=7572&am...
-> Jumbo: co to je za kyselinu
šroub ti to rozezralo v pohodě? Aby to neudělali víc škody než uzitku

Navarit elektrodou a ještě je dobrý okolí nahrat autogenem,nebo možnost odvrtat ale na stojanovce to je ale poslední možnost
-> Karel.: to je zelezny sroub v hlinikove hlave, ze? Ja mel zalomeny ne Formanovi a nakonec jsem se dostal ke kyseline, ktera fungovala dobre, ale diky prasklemu bloku toho vyleptala trochu vic, nez jenom sroub... Jeste ji mam doma, muzu poslat dal, koukni na net jsou tam navody a zkusenosti lidi...
Měl jsem zlomený šroub v bloku 742.136. Kluk od vedle mi to nějakou prima elektrodou navařil a vytočil jak píše-> radekra:
Stálo to tuším 400
Stálo to tuším 400
-> Antony: nevím,proto se tady ptám,nikdy jsem to neresil

-> vhml: pardon,překlep v bloku

Prvne bych si ujasnil jestli je utopenej v hlavě nebo v bloku...
-> Karel. 18.08.19 15:37:16: máš představu kolik stojí jiskření? Nebylo by levnější sehnat celej jinéj motor, nebo aspoň blok?
-> radekra: myslím, že je to aspoň 5cm a to fakt kloudně nenavaříš. Tohle jediné odvrtat, ale na stojanovce.
-> Karel.: Nee, cca 400 km
-> radekra: z Brna nejseš že?

-> Karel.: Mám na to specielní elektrody-normálně vařím do té díry, kde je to ulomené, závit nepoškodím.Elektroda se chytí ulomeného šroubu a normálně si s tím vyjedu nahoru kolik chci, dojde elektroda, napojim si další- pak navařím venku matku a jeto. Ten návar neutrhneš-nepřekroutíš-vy
drží to i když to vezmu velkou povolovačkou na kola kamionů-třeba
-> radekra: utopený je to víc jak 2cm,to mi vysvětlí jak to tam chceš navařit?
-> Tomaso435: Nevadí, že je to utopený, klidně 2cm utopené není problém
-> Karel.: Přečtu klidně 10x
Když bys nebyl tak daleko-je to tak práce na 10minut
-> Karel.: Přečtu klidně 10x

-> radekra: přečti si to znovu
-> Tomaso435: to mám v plánu,ale co jsem slyšel,tak moc velká šance není,nebo odveta a vlozku,.
Nedělá tu někdo z okolí Brna jiskření?

-> Tomaso435: to mám v plánu,ale co jsem slyšel,tak moc velká šance není,nebo odveta a vlozku,.
Nedělá tu někdo z okolí Brna jiskření?
-> radekra: píše že to je utopený.... mě se střihnul zároveň s blokem a tak se to navařilo a vytočilo jak píšeš.
Navařit matku a vytočit
ale asi bych tam nejdřív tejden lil povolovák na šrouby. aby to pak šlo vytáhnout fakt samo.
navrtat kloudným vrtáčkem, pak větším vrtákem na velikost vytahováku, ten tam naklepnout a mohlo by to jít. ..ale...
Zdravím,nemáte někdo zkušenost jak nejlíp oddělat zalomený šroub v hlavě?fabia 1.4 50kw,je utopeného a střihl se na konci závitu.diky