skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Klepání v motoru Škoda 110r
To už by měl lepší dát kliku 72 a může dát 120 písty....ale asi v rámci originality tato varianta nepřipadne v úvahu předpokládám.
Tak ako už tu bolo spomenuté. Musíš zohnať sadu valcov a piestov na Š110R/LS, alebo v krajnom prípade iba eRkové piesty a sadu valcov napr zo Š120 a vyskladať z toho tú eRkovú sadu. V takom prípade ale musia byť piesty novšie používané od roku 1975 s hlbšiou drážkov pre stierací krúžok s expandérom,ktoré 120tky už mali. Ale myslím si, že nehrozí že zoženieš tie staršie typy piestov. Bude problém už zohnať hocijaké.
-> skrec: ked zozenies sadu na GO tak moze byt kludne bezvybrusova, ved vsetko pojde v origo rozmeroch .... akurat salky kluky treba kupovat podla toho v kolkom vybruse je kluka.
120 ma ine piesty takze valce su pouzitelne, ale piesty nie
120 ma ine piesty takze valce su pouzitelne, ale piesty nie
Tak jsem zdvihací tyčky vyměnil, ventily seřídil a klepání neustalo.
Jak na motoru poznám jakou sadu na GO mám shánět. Záleží na tom zdali byl motor již generálkován, tzn. kolikátý má výbrus že?
Je možné použít opravnou sadu na GO motoru pro Škodu 120 když mají motory stejné vrtání 72mm?
Jak na motoru poznám jakou sadu na GO mám shánět. Záleží na tom zdali byl motor již generálkován, tzn. kolikátý má výbrus že?
Je možné použít opravnou sadu na GO motoru pro Škodu 120 když mají motory stejné vrtání 72mm?
Poohýbat tyčky umí i řádně zapečený Babišovo dobroty třeba z dvouletýho benzínu..

-> skrec: Pokud máš pozohýbaný tyčky ventilů - tak ten motor dostal od někoho pořádný karate. Je to jedna z mála součástek který přežijí skoro všecko. Tzn. předpokládám když hledám nějaký zvuky - seřízení vůlí vetilů je základ. Tyčky bych zahodil,vyměnil klidně za jiný starý ale rovný,seřídit vůle a poslouchat dál..
-> skrec: Mohlo by být.
Při seřizování ventilové vůle zkus se vsunutou měrkou otáčet tyčkou podél její osy, pokud se vůle bude měnit (měrka se skřípne nebo uvolní), tyčku vyhoď a dej jinou...
Při seřizování ventilové vůle zkus se vsunutou měrkou otáčet tyčkou podél její osy, pokud se vůle bude měnit (měrka se skřípne nebo uvolní), tyčku vyhoď a dej jinou...

Tak jsem zjistil že zvedací tyčky ventilů jsou poohýbané a jedna má dokonce vydřené místo. Viz foto. Myslíte že by to mohla být příčina problému klepání?
-> elbacil 15.07.15 18:54:14: Ty jsi kůň woe....
A tu motorku mu přes noc parkuješ pod ruku místo plyšáka, aby jí nikdo nevzal, že? 

-> Jirik_Tuňák1983 14.07.15 16:06:57: Ten velký som ja a ten druhý je kamoš.

-> Jirik_Tuňák1983 13.07.15 11:33:48: Nepatrí to sem ale ked si sa už opýtal tak odpoviem.Každý rok sadnem na yamahu a idem kam sa mi zachce.Momentálne si močím gule na rodose už tretí týžden.Preto ten smajlík.-> Milan 136 13.07.15 22:09:23: Ten motor potrebuje go takže každý tip je správny.

-> elbacil: já myslím, že tip kluci dali a na 99% to tak bude. Nevím, kde máš problém

-> elbacil 13.07.15 10:56:15: Toho koupacího smajlíka dáváš všude jen tak ze setrvačnosti?
-> Evž@ 12.07.15 12:26:43: Nehnevaj sa ale takáto diagnostika sa mi zdá smiešna.Pripadá mi to pridať koment za každu cenu.Alebo vy ste už vyšší level v diagnostike.Tam bude pes zakopany.Mal som sa viac učiť.

-> skrec: na internetu najdeš i s futrama+najít někoho kdo ti narazí futra do ojnic,vystruží či protlačí a vyúhluje
Ok, díky za rady. Kontrolka mazání nesvítí, olejové čidlo je nové.
Tyčkovou metodu jsem již aplikoval a vypadá to že klepání se ozývá z horní části bloku.
Mohli by jste mi dát tipy, kde by se daly pístní čepy sehnat?
Tyčkovou metodu jsem již aplikoval a vypadá to že klepání se ozývá z horní části bloku.
Mohli by jste mi dát tipy, kde by se daly pístní čepy sehnat?
-> elbacil: za to z tvého příspěvku si veme opravdu hodně
To snád nemyslíte vážne s takouto diagnostikou.

-> skrec: pístní čepy s největší pravděpodobností,řešil jsem nedávno a klid
-> skrec: Podle mě tam slyším typický pístní čep. Pokud nesvítí mazání....
Jinak tohle kolikrát hodně zkresluje nahrávka. Je dobrý vzít delší kulatinu a přikládat na různý místa a poslechnout.-tím určit přibližně místo vzniku.

Hele muze to bejt i chyceny na klice, viz: skoda-virt.cz/cz/.../1581
97-motor-klepoce
-> skrec: zní to jako z kýblu. Přijde mi, že někde podfukuje i výfuk a to klepání, pokud to maže dost, bude nejspíš pístní čep.