Odborník na poladění motoru z Olomoucka

prohledat
16 příspěvků (zobrazeno 1 až 16) od 30.03.2011 do 11.04.2011, založil/a sabre
řadit dle data
18:04:28
11.04.2011
Petr Urban
Právě v tom dotáhování vidím problém, kdysi se na to nesralo, pořád se dotahovalo a dotahovalo, někteří dotahují do teď až jsou všechny příruby skurvený! Protože karburátor je z blata materiálu, tak ta směšná přiruba jde zníčit celkem snadno, stejně jako víko karburátoru tím jedním malým šroubkem jde úplně skřivit. Když to dám na silikon (pořád myšleno stačí tenká vrstva) a dotáhnu to přes pérovky, nemusím to dotahovat na krev abych přírubu zohl jak každý druhý ňouma a po zaschnutí vím že je karb. těsní na 100% !!! Myslete si co chcete, takle to prostě funguje a nevím proč tady na virtu furt někdo řeší jaká je to prasárna, ničemu ten silikon nevadí, právě naopak ! Víc k tomu nemám co říct, zbytek osazenstva virtu... klidně si hodiny rovnejte příruby, dávejte tam jedno papírový těsnění a pak tady ve forech řeště proč vám to cuká.
upraveno 2x, naposled 11.04.2011 18:06:25
11:27:23
11.04.2011
Vrba
-> Mr.Lumpy: Ja ho dotahnu pri montáži a pak už na to nesaham.A kdyz ho chci sundat,tak srouby jdou jakoby je nikdo nikdy nedotahl,ale je problem to odlepit z toho silikonu.
10:05:20
11.04.2011
Mr.Lumpy
-> Vrba: tak já nic takovýho netvrdím, on asi hlavní problém karburátorů je ten že se mají dotahovat (tuším že každých 10000 km) no a když se na to sere tak to pokroucení asi ještě zvýrazní (tohle nemyslím na tebe ale spíš na původní majitele těchto vozítek)
07:53:37
11.04.2011
dakar.cz
Taky to dávám na motorový silikon (poradil mi to totiž Urbi). A je to fakt znát,motor má kultivovaný chod,po půl roce stání chytá na drc,přesně reaguje na plyn.. Já jsem s tím spokojený. Ale komu se to nelíbí,tak ať se radši drbká s dokonalým rovnáním přírub..
07:23:34
11.04.2011
Vrba
-> Mr.Lumpy: Ukaz mi jetej karburátor,kterej bude 100pro tesnit jen na to směšné papírové těsnění z mototechny.Za celou dobu co dělám škodovky jsem nevidel ani jeden.
22:23:40
10.04.2011
Mr.Lumpy
-> Urbi: ona musí být rovná příruba karburátoru, musí být rovnej plech, pertinax i sání pak to bude těsnit i bez silikonu
20:49:53
10.04.2011
Petr Urban
-> palinator: Pod karbec...né do karbce ! A už se to tu mlelo kdyis a jinde, takže komu se to nelíbí, at si prdel políbí. Kdo tam dává jen papírový těsnění potřený olejem jak je z fabriky, tak to prostě 100% nění nebo časem určitě nebude. Já dám na každá těsnění opakuji maličkou vrstvu silikonu a na horní těsnění kde přijde karbec jen na okraje pod papír a pak už jen na okraje přiruby karburátoru, hlavně opatrně kolem volnoběhu, tam když je ho moc, nemusí se naboptnaním papíru a vytlačením silikonu vracet odpojovač volnoběhu. Slovo kvalitní u motorového silikonu má své opodstatnění !!!
20:48:11
10.04.2011
skodovak
-> palinator: hlavně když se nebude hádat motor 3 3
20:44:45
10.04.2011
palinator
-> Urbi:

Silikon do karbce? Tady se to zase bude hádat...
20:22:22
10.04.2011
Petr Urban
Stejný problém jako vždycky na všech skodovkách, poškubávání, třepání, nesouměrný chod atd. Většina těchto problémů je v sacím traktu nebo rozdělovači. Ověřený základní postup: vyměnit těsnění pod svody (u hlavy), zkontrolovat rovný a dobře očištěný povrch dosedacích ploch. Přetěsnit celý karburátor, zkontrolovat rovnost horního víka, zkontrolovat rovnost dosedací plochy karburátoru (většinou trochu křivá je) a nechat srovnat, můžeš to zkusit brusným papírem daným na rovné ploše,ale nemusí se také rovinost povést úplně. Seřídit klapky karb. Jako jeden z největších problémů vidím perfektní těsnost pod karburátorem, nejlépe dát kvalitní motorový silikon co nerouzpouští benzín navíc k těm papirovým těsněním. A rozdělovač bez vůlí, který pálí při každé otočce řemenice stejně, má správně funkční odstředivou a podtlakovou regulaci. Jinak se přídám k nabídce jako Vrba, bydlím od něj 1km.
20:22:48
03.04.2011
Vrba
ja se ti na to klidne muzu nekdy mrknout
15:53:55
03.04.2011
sabre
Nějakou dobu jsem se vůbec nbodostal na net, těsnění je v klidu, auž to měli v rukách tři mechanici, všichni co dělaly škodovky, dokonce byvalej mistr z učňáku a dělá to furt, proto hledám kde bych se mohl objevit, někoho kdo se na to podívá projede a bude mít jasno. hlavně najít v čem je problém.jestli bys mi mohl poslat číslo na toho pana Mlýnka, díky
10:39:24
01.04.2011
dj.kimmi
Můžu ti doporučit, ale je to už pro tebe možná trochu dál... p. Mlýnek, Bělov u Otrokovic, číslo bych ti na něho poslal, má tam dílnu a na rapidovi mi dělá úplně všechno (naposled GO zadní nápravy...)
14:08:19
30.03.2011
Vojta P. - zrušená registrace
Určitě tam u vás třeba na nějaký vesnici je autoservis s dobovým opravářem co se na škodovkách učil 4 jen vyjeď z města a uvidíš..aspon já takový zkušenosti mám-že ve městě se na to nikdo dívat nechtěl a vyjel sem 5km a už to bylo úplně něco jinýho, servisák co dělal škodovky a v čsad to poladil tak že to jezdí za 7litrů 6
upraveno 1x, naposled 30.03.2011 14:10:49
13:04:09
30.03.2011
Vrba
Máš v pohode tesnění pod karbecem a rozdělovač?
07:48:23
30.03.2011
sabre
Zdravím všechny, hledám někoho kdo by mi byl schopnej seštělovat motor a trošku se v tom autě povrtat aby to jelo tak jak má. Njelíp někdo Prostějov Přerov Olomouc. Auto mi škude, při plynulých 50km/h cítím jasné škubání, motor má vibrace, třepe se mi od nich táhlo v tunelu, seřídily se ventily a je to o poznání lepší ale furt to není ono, dneska už škodovky nikdo moc nechce dělat. Jedná se o Garde s motorem 120LS cca 30 000km od GO
Extreme Tyres