-> jarda19: najskôr si musíš uvedomiť čo vlastne chceš presne odhlučňovať a akých zvukov sa chceš zbaviť. Obecne platí, že ľahké auto = tenké plechy = veľa vibrácií a hluku. Kto vraví, že výmenou zadnej nápravy kyvadlovej za vlečenú získaš ticho, nehovorí tak celkom pravdu. Závisí od celkovej konfigurácie a stavu obidvoch sústav. Osobne som sa doposiaľ vozil v škodovkách s vlečkou, ktoré boli vždy hlučnejšie, než moja škodovka s kyvkou (je to o celkovom stave agregátu, nápravy a auta). Polepením len stien okolo motora si moc nepomôžeš, zvuk sa bude šíriť ostatnými (tenkými) plechmi. V škodovke odporúčam upraviť držiak výfuku použitím silentblokov, alebo aspoň sa pohrať s tým držiakom (dopasovať diery), aby bol výfuk pripevnený bez prepätia, to dosť pomôže, stratí sa pár nepríjemných rezonácií v interiéri. No a potom polepiť čo najväčšiu plochu plechov čo sú najbližšie pri agregáte a prenášajú hluk do karosérie "kaučukovým" samolepiacim materiálom typu Dynamat, Tecsound atď. (býva to v hrúbke cca 2 mm ale má to dosť veľkú hmotnosť a tlmí vibrácie tenkých plechov) - polepiť zadné stĺpiky, podlahový plech za zadnými sedačkami (nad nádržou a prevodovkou) a plechy pod zadným platom - čím viac polepíš, tým väčšie ticho. Čím viac polepíš, tým viac kilogramov auta navyše.
Kuk ako to mám ja:
skoda120.dipsoft.sk/skoda
.php?id=foto&am...
A ešte výfuk:
skoda120.dipsoft.sk/skoda
.php?id=foto&am...