Nepravidelný chod motora Felda 1,3

prohledat
12 příspěvků (zobrazeno 1 až 12) od 26.07.2009 do 28.11.2010, založil/a Kaco
řadit dle data
06:45:43
28.11.2010
storm123
Nový dotaz:

Mám favorit BMM na LPG a teď jak je zima tak když nastartuju na benzín, tak mi začne jít z výfuku černej dým. Když je motor tepej, tak už to nedělá. Vim, že je to bohatá směs. Zkoušel sem udělat i starej start a pomohl jenom na 2 dny. Lambdu mám půl roku starou, Kabely i svíčky nový.
22:58:04
27.07.2009
King
-> Kaco: Já bych ještě pro jistotu zkontroloval/nastavil ventilový vůle - to je zadarmo :) Pro větší klid duše třeba ještě vyměnit těsnění mezi hlavou a sáním, ale ta cívka je poměrně frekventovaná závada na BMM (po 12-15ti letech v pekle motorovýho prostoru přece jenom ta VN elektronika má nárok :)
22:45:07
27.07.2009
King
-> piotorek: Lambda u BMM je jenom čidlo, který slouží k doladění bohatosti - mapy "bohatosti" (délky doby vstřiku) jsou uloženy v ECU a údaj z lambdy slouží jenom k drobným korekcím. Řeč bylo o vyřazení lambdy - to je v podstatě režim ve kterým jezděj např. BMM feldy na LPG. Směs pak je regulovaná tupým podtlakovým regulátorem bez vazby na lambdu a spotřebu to nijak dramaticky nezvedá.
Lze namítnout, že LPG systémy v BMM používaj signál lambdy pro doladění bohatosti, ale v praxi je to obvykle tak, že to buď funguje blbě a nebo vůbec (jedná se o instalace z poloviny 90. let) a přesto může mít příznivou příznivou spotřebu.
Jiná věc je, pokud lambda dává falešný údaje a adaptační hodnoty v ECU jsou úplně mimo. Ale troufám si tvrdit, že když se ECU vyresetuje a lambda odpojí, musí to v pohodě jezdit i startovat...
20:39:32
27.07.2009
Zaki
-> Kaco: zapalovanie?
19:51:44
27.07.2009
Kaco
Bol som trocha pri taj mojej felde,preveroval som kontakty,bola odpojená hadička zo spodu na telese filtra idúcej k rezonátoru,ale to asi vpliv nemá,pridával som rukou plyn na konci boudenu,motor nepravidelne pracoval,a bolo to počuť vo výfuku,akoby chcel strieľať,puf-pufpuf,puf.Č ím to je?Ďakujem.
18:48:10
27.07.2009
Zaki
-> piotorek: ja som skusal MPI bez sondy a na chode motoru som nezaznamenal ziadny rozdiel
14:11:18
27.07.2009
piotorek
...King...lambda sonda ma teda dosť veľký vplyv na chod motora...ja som mal fáčko 135B a blbou sondou som mal CO=9,5%!!! a žraľo to ako sviňa...so studeným motorom to ísť nechcelo vôbec.
13:22:44
26.07.2009
Tom.t - malej ale vychcanej překupníček
-> Kaco: odkial si ? vypln si id kartu ..
zapal. cievky mám, tak pokial si z okolia možeš prist a vyskúšame4
13:06:15
26.07.2009
King
-> Kaco: Pojistku najdeš v pojistkovce (pod kaslíkem u spolujezdce) - nejspíš to tím nebude, ale pro jistotu bych vyndal/zandal všechny (ono to jednou za čas neuškodí :)
Když slyším LPG servis - obvykle se jedná o LPG dílnu, kde jsou schopný to namontovat, někdy zprovoznit a v 1pct případů i vyřešit problém :) Až na světlý vyjímky se jejich diagnostický výroky nedaj brát vážně4
Každopádně lambda má na chod BMM jenom minimální vliv - nakonec stačí ji odpojit a uvidíš, že to na chodu motoru nepoznáš.
S tím zapalkem by bylo ideální sehnat nějakou spřízněnou duši s BMM feldou, aby ti tu cívku na pár minut půjčila pro ověření. Jinak polská cívka stojí u nás nějakejch 30 euro.
12:32:02
26.07.2009
Kaco
Prosím objasni laikovi pojem a kde nájdem poistku napájania zapalka.Lambdu som dal vymeniť preto,lebo som si bol na LPG servise dať vymeniť sviečky,vyčistiť lpg filter atď.a pri nadstavovaní mi povedal že lambda je v háji,lpg mám podtlakové bez lpg riadiacej jednotky.Ale že mi to blbne a aj na benzín,tak postupne chcem objaviť závadu.Nedávno som menil plynové lanko,nadstavil som ho tak aby nebolo volné.Fakt neviem,aj peňazí som do toho vrazil,nechcel by som ďalšie bezhlavo.Ďakujem.
11:44:41
26.07.2009
King
-> Kaco: Jenom tak na okraj - svíčky, kabely, palec a víčko - s tím je dobrý začít, ale proč proboha hned Hall a lambda?4
Vypadá to na "klasický" cukání při chudší směsi (tj. režim malý zátěže) - tzn. malá energie jiskry (pravděpodobně) a statisticky nejčastějším viníkem u BMM je zapalovací cívka. Mohla by zlobit i pojistka napájení zapalka.
10:23:29
26.07.2009
Kaco
Zdravím,pri jazde na benzín a plyn,to cuká s autom,menené sviečky -káble-palec a víčko rozdeľovača,snímač otáčok,lambda sonda,pri pomalej rýchlosti-mesto,to cítiť najviac,niekedy to robí viacej,inokedy menej,na volnobeh motor pracuje normálne,pred výmenou vecí,menil otáčky,čo s tým?Ďakujem.
Extreme Tyres