muze policie ........

prohledat
69 příspěvků (zobrazeno 1 až 50) od 10.05.2010 do 21.02.2011, založil/a Mach
řadit dle data
09:00:59
21.02.2011
Domajz
-> Alenka: Uznavam tvuj argument, s teleologickym vykladem, mas pravdu. Jenze, tolerance uradu u tohoto zakona ma pricinu asi u toho, proc takovy zakon vlastne vzniknul, ze to je transpozice nejake eurosmernice, se kterou CR nesouhlasi, ale musi ji mit, a tim padem zakonodarce nechal i umyslne tuhle mezeru pro dobro "sveho" obcana, ale na to by bylo treba projit i duvodovou zpravu, jestli je to k provedeni smernice EU.

Ale hlavni duvod proc urady toleruji toto "obchazeni" zakona neni benevolence, ale spise impotence, protoze to uz vyplyva ze samotneho pojmu "registrace", ktery navozuje dojem pouhe formalni kontroly splnenych podminek - i kdyby ten ZTP uvedl, ze ucelem je umoznit nasledujici bezplatne prevedeni, ZAKON MU TOTO JEDNANI NIJAK NEZAKAZUJE - nemeli by paku jak tomu zabranit, i kdyby tam prijel na voziku, a rekl: "Dobry den, jsem bily kun a jdu memu sousedovi za flasku preregistrovat favorita."
15:31:35
20.02.2011
Nwkt
a E3 je 0,-
15:29:42
20.02.2011
David.
-> Alenka: jasně4
15:28:31
20.02.2011
Alenka
-> David.: dik, vedel jsem, ze ty castky jsou tak nejak, ale presne cifry jsem neznal, neb jsem zakon taky obchazel :D

Na principu to ale nic nemeni.
15:26:05
20.02.2011
David.
-> Alenka: je to 10tis.,5tis. a 3tis.
upraveno 1x, naposled 20.02.2011 15:26:44
15:20:42
20.02.2011
Alenka
-> Domajz: teleologickym vykladem one normy dojdeme k tomu, ze cilem normy je takovy stav, aby clovek "A(nonZTP)", ktery chce zaregistrovat vozidlo, ktere neplni normu EURO4 nebo EURO5, odvedl do SFZP castku 3500 - 10,000kc.

Teto povinnosti jsou zprosteny osoby ZTP.

Takze:

A(nonZTP)-> EURO0 ->10,000kc

A(nonZTP)-> EURO1 -> 8000kc

A(nonZTP)-> EURO2 -> 5500kc

A(nonZTP)-> EURO3 -> 3500kc

A(nonZTP)-> EURO4 a 5 -> 0kc

(castky jsou orientacni, jsem shnilej je zjistovat)

A(ZTP) -> EURO 0,1,2,3,4,5 -> 0

Takze postup "puvodni majitel ->A(ZTP)->A(nonZTP) ->0kc" je obchazenim zakona, protoze vysledkem je registrace vozidla osobou A(nonZTP) a nezaplaceni ekopoplatku, a predchozi pravni ukony byly ucineny pouze za ucelem vyhnout se odvedeni poplatku do Fondu, tedy je to uplne presne v souladu s definici, kterou sem postnul King, byt v tomhle pripade se nejedna o obejiti zakazu, ale prikazu.

Myslim, ze prave tenhle pripad je ucebnicovym prikladem a ze to urady toleruji je jen skutecne pozoruhodnou benevolenci :)
upraveno 2x, naposled 20.02.2011 15:23:52
14:53:08
20.02.2011
Domajz
-> Alenka: No tak, s tím magistrem mi zatím ještě fandíš, ale dík za důvěru co do mě vkládáš. 1

Jinak máš bod, za googlení, ale přesto trvám na tom, že přetáhnutí auta přes člověka se ZTP, není jednání "in fraudem legis" protože, zákon neobchází, nýbrž využívá možnosti zákonem přímo dané. Ono to chce trošku chápat souvislosti ne jen papouškovat paragrafy.

§ 37e zák. č. 185/2001 Sb., o odpadech a o změně některých dalších zákonů:

"(1) ... Pokud je již vozidlo v České republice registrováno, platí se poplatek při první přeregistraci vozidla."

a další

"(2) Od poplatku jsou osvobozeni žadatelé těžce tělesně postižení, kteří jsou držiteli průkazu ZTP nebo ZTP-P, dále žadatelé, u

nichž k přeregistraci podle odstavce 1 dochází v důsledku nabytí a vypořádání dědictví nebo v důsledku zániku společného jmění manželů."

Čili nic neobcházím, neboť můj postup je přesně v souladu se zněním ustanovení. Takže, je třeba odlišit právní úkon, který právní normu přímo neporušuje, ale obchází ji a je příčnou vzniku stavu, kterému se snaží ona norma předejít a právní úkon, který normou přímo řídí. Byť se konečný stav může zdát totožný, není to to samé. Navíc ten zákon mi nic nezakazuje, pouze udává povinnost v případě A, ale zprostí povinnosti v případě B.

Ještě bych rád uvedl, že toto je MŮJ názor a MŮJ výklad právní normy a argumentace, tedy nemusí být totožný s výklady jinými. Ostatně, ani naše soudy nemají občas na stejnou věc totožný právní názor. Samozřejmě tím nechcu názor právnického embrya stavět na roveň názorům soudů (od krajských soudů výše) 1
upraveno 2x, naposled 20.02.2011 15:08:18
14:15:52
20.02.2011
RadstaR
Clovek az zasne, co dokazete udelat z jedne normalni vety :)
14:03:28
20.02.2011
Domajz
-> King: no dejme tomu, že jsem toho najezdil moc, spíše jsem měl štěstí, že mě skoro vůbec nestavěli, třikrát klep abych to nezakřikl. To ale spíš díky tomu, že potkat u cesty policii je jev vzácný asi jako zatmění slunce.

I když, je pravda, že poslední zkušenost s bengama byla loni na velikonoce a stála mě 2 kila flastr. To mě ale opravdu nasrali. A byl jsem připravenej se hádat, ale díky mý blbosti jsem nemohl. Takže přileju trochy vody na tvůj mlýn:

Nevím, jestli někdo zná světelnou křižovatku u autobusáku v Českém Těsíně, ale spíš ne. prostě světla nejsou moc dobře vidět protože jsou za rohem a čáry už jsou vybledlý. A já zůstal stát na červenou, které jsem si všiml později, takže jsem přibrzdil celkem razantně a na poslední chvíli (čáru křižovatky jsem ale nepřejel) a stál jsem levou polovinou auta v pruhu co jede rovně, a pravou polovinou auta v pruhu odbočovacím. Na křižovatce nikde nikdo, protože byl svátek, takže abych nestál jak piča, trošku jsem couvnul a zarovnal se do svýho pruhu. Zelená, jel jsem, a hned vyskakuje do cesty policajt a máve na mě placačkou. Tak zastavim a už to jelo: "Pane řidiči silniční kontrola, co jste to tam prováděl na té křižovatce?" "No trošku jsem později zabrzdil, ale čáru jsem nepřejel." "My jsme to s kolegou viděli." "Jste ochoten se podrobit dechové zkoušce?" "Ano" "Negativní, víte jaký je postih za jízdu na červenou?" Pak řekl nějaký body a tisíce. "A nesvítil jste." Já blbec, první co když sem viděl policajta, tak jsem zapnul světla, potom zase operoval s nějakýma bodama a tisícema, "A dálniční známku máte propadlou, my to teda nějak neřešíme, ale dále stojí dopravka v bílý oktávce a ti to fakt řeší" (opravdu tam stáli, nekecal) "Tak já si tu známku sundám" "No tak si ji sundejte ..... tak co s vámi pane řidiči?" Měl jsem toho asi za 15 000,- a papíry do prádelny "Domluvou by to asi vyřešit nešlo co ?" "No to by nešlo, máte toho trošku víc" pak sem mu tvrdil že nemám peníze jen drobný, tak zahlásil: "Tak já vám to dám za bod a 200,- za ty světla a vy si příště dáte na křižovatce pozor" a pak ještě "No vidíte, že nakonec máte i papírové peníze"... tímdle mě teda nasrali to je pravda, kdybych svítil poslal bych ho s tou křižovatkou do háje, ale takhle jsem neměl prostor se s ním hádat. Respektive jsem neměl náladu.
upraveno 1x, naposled 20.02.2011 14:04:03
13:58:03
20.02.2011
Alenka
-> King: ale tebe jsem se neptal :D

Me jen zaujalo, ze pan magistr, jinak zdanlive zasadovy a spolecensky uvedomely, prohlasuje zjevne obchazeni zakona za legalni, ba ci dokonce legitimni a spravne, tak jsem z toho jakysi zmateny.
13:47:19
20.02.2011
King
-> Alenka: Ejhle co jsem na první pokus našel :)

IN FRAUDEM LEGIS

Právní úprava a její změny

Výraz in fraudem legis (z lat.) označuje obcházení zákona; jeden z důvodů neplatnosti právního úkonu. Jde o případy, kdy předmět právního úkonu neporušuje přímo zákaz daný zákonem, ale je v rozporu s cíli určitého ustanovení zákona. Jako příklad lze uvést smlouvu, kterou vlastník věci převádí vlastnické právo na jiné, aby zmařil výkon trestu propadnutí věci. Uzavřenou smlouvou se obchází zákon, přestože taková smlouva sama o sobě se žádnému zákonnému ustanovení nepříčí.

Není to náhoda? :)
13:42:00
20.02.2011
Alenka
Domajz 20.02.11 12:58:29 napsal:

... já ani moje famílie nemá s fízlama a ani s komoušema nic

společnýho, naštěstí.

Lzes, s fizly, ostatne i s komunisty, mas zjevne spolecneho vic, nez si dokazes sam pripustit. Zkus si po sobe precist svoje prispevky s trochou odstupu a mozna te to trkne :)

Mimochodem, uz jste na teorce meli pojem "jednani in fraudem legis?" 1
13:33:33
20.02.2011
King
-> Domajz: "...čekal jsem argument hodný inteligenta, né pivní tlachy Franty od kombajnů támdle z JZD."

Čili příspěvek 15:08:33 19.02.2011 psal nějaká jiná entita s nickem "Domajz"?
upraveno 2x, naposled 20.02.2011 13:34:54
13:28:32
20.02.2011
King
-> Domajz: Jestlis v životě neslyšel uvedenou větu (nebo podobnou), tak tos toho asi zatím moc nenajezdil4

Nikdy jsem na virtu nezažil situaci, aby někdo z adminů prudil kvůli obsáhlým výměnám názorů4 Zdůvodnění tvýho studia mě malinko zaskočilo - já v takových situacích používám kouzelnou větičku "Díky, nemám zájem" a stačí mi na maturita.

Že je silniční buzerace smysluplnější? Jistě, když za nitky tahá lobby firem, který se živěj výrobou, pronájmem a kořistěním z utrženejch pokut.

Je potom něco špatně na tom, když si vyměňujeme informace, kterak se nenechat zbytečně buzerovat za porušení litery zákona, když chybí materiální znak přestupku?

Není, akorát tvoje příspěvky níže vypadaly, že je psalo kovaný policejní hovado4
13:28:30
20.02.2011
Domajz
King 20.02.11 12:09:51 napsal:

→ dna69 – „zde je místo pro Vaši reklamu“ :)

:
→ Syny: Ala, ale pánové, jak si můžete dovolit

tahle znevažovat práci policie?! Kvůli takovým zaminrákovaným čurákům,

jako jste vy, se policie chová, jak se chová!

No je to tak, nasal to Domajz, tak to nemůže nebejt pravda! :))

- čekal jsem argument hodný inteligenta, né pivní tlachy Franty od kombajnů támdle z JZD.

Alenka 20.02.11 12:36:05 napsal:

→ King: nojo, ale je rozdil mezi beznym vetrnym mlynem a

tezce indoktrinovanym fizlem, ktery bludy neustala dokola omilane na politickem

skoleni muzstva prijal za vlastni. Tam uz nepomuze ani svecena voda :)

- jediný kdo tady dookola omílá bludy o nějakým indoktrinovaným fízlovi a PŠM jsi ty. Neobtěžoval tě sexuálně nějaký bolševický politruk na vojně?
upraveno 1x, naposled 20.02.2011 13:29:08
13:05:33
20.02.2011
Domajz
Jinak, nikdy se mě polda nezeptal "Nepil jste náhodou před jízdou?" a pochybuju, že by se na to nějaký příčetný policajt kdy zeptal.

Vždycky jsem se setkal s otázkou "Požil jste před jízdou alkoholické nápoje?" na což následovala odpověď "Ne" a buď toto policistovi k objasnění skutkového stavu stačilo nebo ne a následovalo foukání do "drägeru". Nějaký žoviální nebo rádobyvtipné hlášky nikdy neházeli.

Můžu souhlasit pouze v tom, že do policie a podobných represívních složek, se může hlásit více zamindrákovaných jedinců s touhou po moci nad jinými než do jiných zaměstnání, ale jinak je to vzorek populace jako každý jiný.
13:02:53
20.02.2011
King
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : Já se spíš přimlouvám za variantu: „ano, jsem ochoten se podrobit dechove zkousce“.
12:58:29
20.02.2011
Domajz
-> Alenka: soudruha příslušníka si laskavě schovej pro svýho fotra, já ani moje famílie nemá s fízlama a ani s komoušema nic společnýho, naštěstí. Ale můžeš mi osvětlit ten problém, kterej mám a dle tebe je neléčitelnej. Budu rád když se to dovím od takovýho renomovanýho psychologa.

-> King: Já si studiem práv nerozšiřuju obzory, ale vzdělání. Abych právě věděl, co si kdo ke mně může dovolit. Abych se nestal obětí státní buzerace a nedělal "oslíčku otřes se" různým firmám alá Vodafone nebo O2 a jejich "Mladý muži zeptám se vás, jakého používate mobilního operátora?". Jenže mé ambice na boj se státní nenažraností, byrokracíí a jiným svinstvem jsou bohužel vyšší, než pérovat nějakýho posledního chudáka, který na mě nemá náladu o nic víc než já na něho. Jinak tím, že diskuze by byla nežádoucí, jsem nemyslel nechuť diskutovat, ale spíš je mi známý postoj adminů k obsáhlým výměnám názrou. Pokud ale nebudou mít nic proti, rád se rozohním 3 Tedy výzvu přijímám.

A nakonec, netvrdím, že legislativa ohledně bezpečnosti silničního provozu je bezchyby, ale pořád to má větší smysl než zmrdské ekovýpalné, které není nic jiného než vydírání peněz z kapes občanů do korupcí zbídačeného státního rozpočtu. Byť můžeme připustit, že to mělo nějaký vedlejší účinek (v mediích udáván za primární) a to, že se starý rezavý popelnice začínají z našich cest pomalu mizet. Ale ony by zmizely stejně (koroze je svině) jen trošku pomalej. Ale lobby automobilek v podobě kapříků na účtech správných lidí se nemohla neprojevit.
12:50:12
20.02.2011
dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :)
-> Alenka: ad 2) odpovídáme "Ano, dodržuji pitný režim." 47
12:36:05
20.02.2011
Alenka
-> King: nojo, ale je rozdil mezi beznym vetrnym mlynem a tezce indoktrinovanym fizlem, ktery bludy neustala dokola omilane na politickem skoleni muzstva prijal za vlastni. Tam uz nepomuze ani svecena voda :)

-> Syny: 1.) s policajtem se nikdy nebavime vic, nez je bezpodminecne nutne

2.) na otazku "pil jste neco pred jizdou" odpovidame "ano, jsem ochoten se podrobit dechove zkousce"

3.) kverulantstvi se nikdy nevyplaci, a uz vubec ne v pripade, kdy si clovek neni jisty v kramflecich v pravnich zalezitostech :)
12:09:51
20.02.2011
King
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : -> Syny: Ala, ale pánové, jak si můžete dovolit tahle znevažovat práci policie?! Kvůli takovým zaminrákovaným čurákům, jako jste vy, se policie chová, jak se chová!

No je to tak, nasal to Domajz, tak to nemůže nebejt pravda! :))
11:44:41
20.02.2011
-> Syny: Ale když bude hloupej, tak si to vyloží jako urážku. A když to bude namachrovanej svalovec, tak se budeš válet v prachu zakleknutej a s náramkama, protože jsi urazil orgán. Takže já bych na tu otázku s klidem odpověděl, že ano. Pak by asi následovalo "Jste tedy ochoten se podrobit orientační dechové zkoušce?" tak to samozřejmě taky ano. No a jaké pak bude jeho překvapení, že je výsledek negativní... 3
11:24:26
20.02.2011
Syny
Jen tak mimoreci, paklize se mi policajt pri kontrole zepta, jestli jsem pred jizdou pil, tak mu s klidnym srdcem reknu, ze jo a ze von urcite taky :)
upraveno 1x, naposled 20.02.2011 11:32:11
10:52:00
20.02.2011
King
-> Alenka: 3 Ale já si myslím, že by se o tom mělo diskutovat i soudruhem příslušníkem, zvlášť když si rozšiřuje obzory studiem práv a hrozí, že v budoucnu by moh škodit víc, než řadový bengo. Nakonec, kdo pak mě v jiným tématu povzbuzoval, když jsem byl drobátko down se souboje s větrnými mlýny? :)
10:04:49
20.02.2011
Alenka
Kingu, máš tohle zapotřebí?

Myslím, že problém soudruha příslušníka je nabíledni a není v lidských silách s tím za jeho života už cokoli udělat ...
zvětšit muze policie ........ - obrázek od Alenka vložen 20.02.2011 10:04:49
22:37:22
19.02.2011
-> Syny 18.02.11 18:40:20: Ano, dejme tomu že ano (není to samozřejmě lék na všechno). Dával jsem to sem v minulosti už několikrát. Jinak o tom nepoučení ze strany strážníka bylo to video s chlapem na scooteru, který školil strášníky v Praze a dal si to na YT (chytla se toho i nejedna tv).
upraveno 1x, naposled 19.02.2011 22:39:06
22:13:39
19.02.2011
King
-> Domajz: "King: Kingu, Kingu, vidím, že diskuze s tebou by zde zabrala mnoha stran a to jaksi není žádoucí. "

Věřím, že diskuse, která by mohla podlomit základy (nejen) tvýho přesvědčení "není žádoucí" :) S radostí ale musím konstatovat, že jsi schopen svoje postoje logicky a vcelku slušně vyargumentova, rozhodně o třídu vejš, než v první reakci na mě4

Já jsem tady nikoho nikdy nenabádal aby se k policajtovi, kterej korektně dělá svoji práci, choval jako k dobytkovi. Byť bychom mohli polemizovat o tom, jestli je namátkový zastavování aut (bez zjevnýho důvodu) nebo dokonce totéž v podobě různejch monstrakcí, legitimní. Se skřípěním zubů musím bohužel připustit, že to dělat můžou. Jestliže chtěj vědět, jestli náhodou můj řidičskej výkon není ovlivněnej alkoholem, pak k tomu slouží věta: "pane řidiči, jste ochoten se podrobit bla, bla, bla". NE žádný nevkusný otázky typu: "Nepil jste náhodou před jízdou?" a podobný žoviality. Kolik procent policajtů tě nechá v klidu jet pokud foukneš opakovaně třeba 0,2promile? Zdravej rozum metodickej pokyn MDČR jasně říká "k ovlivnění schopnosti řídit auto nedošlo", není co řešit. A co když narazím na dva blbce, co maj pokřivený vnímání práva a budou mě nuitit zamhknout auto a jet s nima na krev? - mám k nim bejt pořád uctivej a ani se nepokusit kvůli nějaký píčovině jim nechat ochutnat vlastní medicínky? Jak vy k my, tak my k vy - tak znělo heslo na vojně.

A tak jako ty považuješ za zmrdskou legislativu kolem převodů aut, tak já považuju za zmdrskou legislativu kolem BESIPu4 A zmrdí časy si žádaj zmrdí řešení4

"U policie je stejné procento lemplů jako jinde ve společnosti, takže stejné procento lemplů jako u autobusáků, u pekařů, u zedníků…"

Dovolím si tvrdit, že právě u policie to procento lemplů vyšší, než by odpovídalo jiný profesi, protože stávající organizace, legislativa atd. spolehlivě vypudí z jejich řad ty slušný, schopný a inteligentní. To nemám ze svojí hlavy, to jsou postřehy nejmenovaného rodinného příslušníka, který sice není ve služebním poměru, ale je, řekněme insider.
upraveno 1x, naposled 20.02.2011 09:36:49
21:02:19
19.02.2011
Domajz
-> King: Kingu, Kingu, vidím, že diskuze s tebou by zde zabrala mnoha stran a to jaksi není žádoucí. Citovaná věta je opravdu má, ale je vytržená z kontextu. Týkala se "přetáhnutí" auta, které podléhá příspěvku do SFŽP přes osobu se ZTP a následnou přeregistraci na "skutečného" vlastníka během jednoho dne a u jedné přepážky. Kdy za prvé, nedošlo by k ničemu nelegálnímu, za druhé vše by proběhlo s úsměvem na rtech a žádné posílání do prdele by neproběhlo, i když je jasné, že úřednice by nadšené nebyly. Ale to je situace od policisty konajícího pouze svou práci diametrálně odlišná. Jak má zjistit, že ten člověk za volantem je opravdu delikvent pokud ho nezastaví? Oni ti lidé na autě nemívají napsáno "Mám dvě promile !!" "Mám zabavený řidičák !!" "Auto je kradené !!".To by musel být policista jasnovidec pokud by mělo být - co stopnuté auto, to ulovený grázl. Pokud jsi tím militantním ovčanem myslel mě, budeš zklamán, ale opravdu nejsem člověk co u TV nadává s lahváčem v ruce "dyk by šecky ty piráty měli zavřít". Prosím, u tvého argumentu o "slušné porci států v Evropě" bych rád abys uvedl nějaký konkrétní případ (stát + situace kdy může policista vozidlo stavět). Já naopak všude slyším jak jsou u nás zákony a zejména policie jedna z nejbenevolentnějších v Evropě a to co si zde člověk může k policistovi dovolit v jiných zemích jen tak neprochází. Já netvrdím, že máš slepě poslouchat policistu, ale pokud nedělá nic proti zákonného (nevyžaduje úplatek nebo něco jiného) není důvod mu držkovat. Ale pokud dělá jen to co má v popisu práce, nevím co tě rozčiluje. U policie je stejné procento lemplů jako jinde ve společnosti, takže stejné procento lemplů jako u autobusáků, u pekařů, u zedníků... Nejsem ovčan, jen mě prostě serou výklady práva "právníků z lidu", kteří v přesvědčeni, že pojedli všechnu moudrost světa můžou každému kecat do práce. Zejména politkům, policistům... Problém ČR, je ten, že zde každý nejlíp ví, jak by se měl ten druhý chovat a v jakési vlčí mlze sám sebe vidí jako prototyp spasitele lidstva.
upraveno 2x, naposled 19.02.2011 21:05:44
20:28:40
19.02.2011
King
-> U-Geen: Tak já si zhruba pamatuju, kterak se kdo v minulých debatách k tématu stavěl a respektuju i nesouhlasný názory4 Ovšem militantní ovčanství si žádá odpověď adekvátního kalibru :)
20:19:45
19.02.2011
U-Geen
-> King: Uff. Ba ne, skutecne se s tim, co napsal Domajz, ztotoznuji. Policejni kontroly mi nevadi i kdyz nekdy trochu zdrzuji, nemam dokonce ani problem prislusnikovi odpovedet na jeho vsetecne otazky.

Edit: teda ztotoznuju samozrejme az na pouzity slovnik :-))
upraveno 1x, naposled 19.02.2011 20:20:55
20:12:25
19.02.2011
King
-> Domajz: A ještě douška:

"....Ale zmrdi zakony si vyzaduji zmrdi reseni, to je vse...."

Je ti věta povědomá? Měla by - je totiž tvoje4
20:01:04
19.02.2011
King
-> U-Geen: Tak to se mi trošku ulevilo :)
19:31:27
19.02.2011
U-Geen
-> King: to je mi strasne lito
18:42:49
19.02.2011
King
-> Domajz: Mno, nechám na uvážení ctěného publika, kdo tady používá argumenty na úrovni "Pepíka ze sedmý třídy ZŠ"4

"Pokud tě policie obtěžuje na silnici kontrolami není nic jednoduššího než nechat svůj automobil doma a pro dopravu použít vlastní hnáty nebo MHD. Popřípadě si vzít svoji Felicii a odstěhovat se někde do deštného pralesa, kde tě žádný policista obtěžovat nebude."

To bych kolikrát nejradši udělal, ale služební auto je pro moji práci dost klíčový

4 Feldou v mým profilu se jenom symbolicky hlásím k shade komunitě, jinak s ní jezdí žena :) Rádoby vtipná poznámka o deštném pralese (7. třída ? :) není tak vtipnou, když si uvědomíme, že pořád je v Evropě slušná porce států, kde si policajt nemůže bezdůvodně stavět auta ve jménu myšlenkové kontrukce "nic neudělal, ale moh by a nebo určitě nemá něco v pořádku"

"Žijeme ve společnosti, která si určila nějaká pravidla a kvůli hovadům, které tyto pravidla nejsou schopni dodržovat musí tato společnost mít poruce buzerační nástroje jako Policie. Pokud jsi nezpůsobilý žít ve společnosti, která dodržování svých norem vymáhá a toto vymáhání nejsi schopný přenést přes srdce, jsi potom sociopat, ale dá se to léčit."

Žijeme ve společnosti, která ve jménu potírání hovad zbytečně buzeruje ne-hovada a vytváří se dojem, že tak je to v pořádku.

Ta poslední věta vypovídá nejvíc o tobě samém4

"Tedy, pokud nemám duševní poruchu, mindrák, malé ego nebo malý penis, nevím proč, pokud se mě policista zeptá, zda jsem před jízdou pil bych mu neměl slušně odpovědět, že ne a tím celou diskuzi skončit. Samozřejmě pokud si musím dokázat, že jsem kingkong a „žecoseměbude­nějakejposr anej­fízlptát“ je mou povinností ho poslat do prdele. Což je asi stejně heroický výkon jako seřvat průvodčího ve vlaku, že po mne chce lístek"

Nemám duševní poruchu (resp. o ní nevím :), moje sebevědomí je myslím OK, a svoje péro bych komparací se zveřejněnými daty označil jako lehký nadrůměr4 Přesto si dovolím tvrdit, že otázka "Pil jste před jízdou" může v Absurdistánu, kde je nulováu tolerance k alkoholu, přelíst přes pysky jenom skutečnýmu policejnímu hovadu! A jedná se samozřejmě o "podání vysvětlení" a s tím taky souvisí to, že slušnej člověk se s takovým šmejdem bavit nebude. Jestliže mu debilní zákon ukládá dát dejchnout evidentně střízlivýmu člověku, nechápu ještě drzost klást otázky tohodle typu. Pokud se zeptá, jestli jsem ochoten podrobit se dechový zkoušce, nemám s tím nejmenší problém.

-> U-Geen: Pakliže tvůj indiánský výraz "Hawk" provděpodobně znamená "nemám k tomu co dodat", drobátko si mě zklamal, ale ve skrytu duše doufám, že vše ještě není ztraceno :)
18:15:50
19.02.2011
Don Carlos
-> Domajz: Souhlas.
15:10:17
19.02.2011
U-Geen
-> Domajz: hawk.
15:08:33
19.02.2011
Domajz
-> King: Wow !! No teď si mi ukázal kolik (cca 2) rádobyvtipných přezdívek, za který by se nemusel stydět ani támhle Pepík ze sedmý třídy ZŠ, pro policii znáš a mě to totálně posadilo na prdel.

Pokud tě policie obtěžuje na silnici kontrolami není nic jednoduššího než nechat svůj automobil doma a pro dopravu použít vlastní hnáty nebo MHD. Popřípadě si vzít svoji Felicii a odstěhovat se někde do deštného pralesa, kde tě žádný policista obtěžovat nebude.

Žijeme ve společnosti, která si určila nějaká pravidla a kvůli hovadům, které tyto pravidla nejsou schopni dodržovat musí tato společnost mít poruce buzerační nástroje jako Policie. Pokud jsi nezpůsobilý žít ve společnosti, která dodržování svých norem vymáhá a toto vymáhání nejsi schopný přenést přes srdce, jsi potom sociopat, ale dá se to léčit.

Tedy, pokud nemám duševní poruchu, mindrák, malé ego nebo malý penis, nevím proč, pokud se mě policista zeptá, zda jsem před jízdou pil bych mu neměl slušně odpovědět, že ne a tím celou diskuzi skončit. Samozřejmě pokud si musím dokázat, že jsem kingkong a "žecoseměbudenějakej posranejfízlptát" je mou povinností ho poslat do prdele. Což je asi stejně heroický výkon jako seřvat průvodčího ve vlaku, že po mne chce lístek.

Nedělám uniformovaný svoloči advokáta, ale sere mě svoloč, která si myslí, že po obdržení ŘP se stává pupkem světa a každej se z nich posere. Kvůli takovejm sou buzerační zákony a jejich buzerační vymáhání, čili nebýt zamindrákovanejch čuráků na straně jedné, nebylo by jich ani na straně druhé.
upraveno 1x, naposled 19.02.2011 15:10:18
11:25:29
19.02.2011
Syny
-> King 19.02.11 11:23:03: 3 3 3 3 3
11:23:03
19.02.2011
King
-> Syny: Nedá se to aplikovat na všechno, ale když ti třeba policejní hovado při silniční kontrole položí zmrdskou otázku "Pane řidiči, pil jste před jízdou?", pak je na místě slušně ho poslat do prdele např. tím odepřením podáním vysvětlení a chybějícím poučením. To je jako kdybych já se ho ptal, jestli před službou měl pohlavní styk s 11 letitou dívenkou....
11:17:42
19.02.2011
King
-> Domajz: Koukám, že to není poprvé co děláš různý uniformovaný svoloči advokáta :)

Ano, pokud by se polichčije chovala jako pilicie tj. kdyby zbytečně neobtěžovala a nezdržovala řidiče kontrolama a vymáháním litery 1000 a jednoho nesmyslnýho zákona, neměl bych problém s policajtem, kterej není ustrojenej úplně košer.

Vzhledem k tomu, že maj tendenci chovat se jako parta buzerantů (a nezajímá mě, že jim to někdo rozkázal a nebo stanovil kvótu udělenejch pokut), je zcela na místě buzerovat je za každej nedostatek jejich práce.
18:51:23
18.02.2011
Nwkt
-> Syny: Si neviděl to video řidiče skůtr vs MP Praha?
18:40:20
18.02.2011
Syny
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) 17.02.11 21:53:05: Mi tam docela zaujal ten clanek o podani vysvtleni... To jako kdyz se mi bude ptat jestli jsem ochoten dychnout (nebo po me bude chtit cokoliv jinyho) ho muzu odpalit tim, ze se odvolavam na zakon o obecni polici paragraf 11 odstavec 4 ? :)

A k tomu odstavci 6 - v zivote mi nikdo pri zadne kontrole ani nicem nerikal zadny pouceni o moznosti odepreni vypovedi :)
17:12:02
18.02.2011
-> David29: Ale při zastavování STOP lampou musí použít (nebudeme slovíčkařit a řeknu to lidově) modrý maják. Znám z rodiny případ, kdy na autě, které stálo, rozsvítili jen STOPku a pak hrozně nadávali, že řidič, který jel okolo, okamžitě nezastavil.
upraveno 1x, naposled 18.02.2011 17:14:19
16:36:30
18.02.2011
David29
-> Domajz: Jen bych chtěl říct malou vsuvku. Zvukové zařízení (lidově siréna), je pouze NEPOVINNÝ doplňek, kterej nemá se zastavováním nic společnýho. To, že ho použijou a zároveň blikají stopkou, je jen ku prospěchu věci, aby sis všim

A ještě něco... I kdyby v tom autě byl mezigalexiárně hledanej vrah prezidenta vesmíru, příšluník NESMÍ v žádném případě ohrozit ostatní účastníky silničního provozu. Takže pokud tam někomu hupne před čumák, aby zastavil auto, pač má podezření prošlé lékárničky, dopouští se stražník (či policista) přestupku - což by se v případě nehody (i ze strany zastavovaného) řešilo, pokud by bylo možné doložit kreténské jednání příšlušníka (svědek, kamera)
15:40:35
18.02.2011
Domajz
Nwkt 17.02.11 21:58:39 napsal:

Pokud si to dobře pamatuju tak město Plzeň má vyhlášku pro

strážníky, že všichni musí povinně nosit reflexní vesty

Ano, ale uvedomte si, ze toto jsou pouze interni predpisy policie/mestske policie a to jestli ma policajt vestu nebo ne, nema zadny vliv na vasi povinnost uposlechnout jeho vyzvy k zastaveni jak vam uklada zakon. Vy si sice stezovat muzete, ale nikdo se vasi stiznosti nebude zabvyat. Takzvany pojeb zhora policista muze dostat jedine, ze by ho ustrojeneho v rozporu s vystrojnim predpisem uvidel jeho nadrizeny tudiz zase policista. Vy se akorat muzete pohorsovat, ale to je tak vsecko co muzete.

A ty vesty maji jediny ucel, a to aby byli policiste videt pro vlastni bezpecnost. Tudiz aby se predeslo autonehodam kdyz policista v cernem munduru stavi za sera auto u krajnice a nenapalil to do nej nejaky jouda co si zrovna ladi radio.

To jak tady vsichni pisete, ze to co popisoval Syny nebylo v poradku - muzete mit pravdu, ale taky nemusite, vite snad o co slo? Treba v tom aute byl nejaky hledany vejlupek, treba to auto bylo kradene a nebo treba sla jenom rict svymu starymu at vali domu, ze zapomela vypnout gulas na sporaku. To v tom silnicnim zakone je pekne, ale spise se uztiti toho ustanoveni vztahuje na klasice silnicni kontroly. To by totiz kazda policejni honicka nejakyho hovada co jim ujizdi opilej byla nezakona protoze by ho nestaveli na prehlednem useku s placackou. Jinak policie vas taky muze zastavit pouzitim vystrazneho zvukoveho zarizeni v kombinaci s napisem STOP, takze tech legalnich zpusobu je habadej. Jen jsem chtel rict, ze diskuze typu "zastavil me policajt a dal mi za moji popelnici bez STK flastr 2000,- a nemel cepici - tak co buzeruje" jsou uplne mimo.
upraveno 1x, naposled 18.02.2011 15:42:04
21:58:39
17.02.2011
Nwkt
Pokud si to dobře pamatuju tak město Plzeň má vyhlášku pro strážníky, že všichni musí povinně nosit reflexní vesty
21:53:05
17.02.2011
-> Syny: Nějaký výcuc o ústrojové kázni strážníků jadeš zde: www.straznici.com/pravni- rozbory/stejnokroj-strazni ka

Zastavovat auto rukou může, ale ne tak že skočí těsně před něj, na to by měli mít nějaký svoje vnitřní pokyny jak bezpečně zastavovat vozidla, stejně jako na používání reflexní vesty.

To co popisuješ podle mě rozhodně nebylo úplně v pořádku a dle předpisů.

Bohužel se ti (až na pár vyjímek) polovzdělaní poloblbové můžou srát už skoro do všeho.
12:40:01
17.02.2011
Syny
-> David29: Takze az an tohle to bylo relativne tedy ok... No akce to byla podivna a me se moc nezdala no...

(3) Znamení k zastavení vozidla se musí dávat včas a zřetelně s ohledem na okolnosti provozu na pozemních komunikacích tak, aby řidič mohl bezpečně zastavit vozidlo a aby nedošlo k ohrožení bezpečnosti provozu na pozemních komunikacích.
12:36:48
17.02.2011
David29
12:31:51
17.02.2011
David29
-> Syny:

1) Vesta je věc, která vyplývá z předpisů vnitřních, se silničním zákonem nemá nic společného

Co se čepice týká, těžko říct - záleží na uniformě. Mám dojem, že u typu, kde se nosí baretka, být pokrývka hlavy nemusí. Každopádně pro zastavení vozidla jí mít nemusí - ty si pak můžeš akorát stěžovat, že nebyl oblečen dle ústrojového řádu

2) Vozidlo se zastavuje bud nápisem stop, zastavovacim terčem, nebo rukou (zdvižená ruka a rozpjatá dlaň - druhou rukou může ukázat, kde má zastavit

3) Bohužel, dostali tu pravomoc
upraveno 1x, naposled 17.02.2011 12:34:05
Extreme Tyres