-> Petrson: Radotin kdyz jedes od Cernosic, tak mezi cinskou restauraci a cinanem se zeleninou je odbocka doprava (pred semaforem) do slepe ulice... tak tam....
Něco podobnýho se mi taky stalo. Flašku(šedou) sem kupoval minulej rok, moc sem toho nenasvářel a najednou ručička na nule a taky v tomhle teple. Sem na to koukal jak tele na nový vrata :/ Takže zase zaject do Průběžný
-> Tuxik: mne tiež takto jedna flaša sfúkla cez ventil, odvtedy ked je horúco tak flašku obalím bielou mokrou handrou. Mám ju pod slnečníkom aby na to nepieklo slnko
-> Tuxik 10.08.15 22:43:35: Nešla by ta lahev zabalit do takové té folie, co se dává třeba za radiátory? Má ze spodní strany tuším něco jako 4 mm mirelon (někdy i polyš) a z venkovní strany je alu folie na odrážení tepla a samozřejmě to funguje i na světlo.
-> Tuxik: je to asi jak píše Stepan FUN: minulý týden jsem nechal přes celý dny CO-čko se šedou lesklou bombou na sluníčku a nic ( je pravda, že plynu tam už moc asi nebude) ale bylo to bez problémů. Naopak v práci nám černá, čerstvě naplněná taky nevydržela a plomba to pustila. .
-> Tuxik: Lahev vozím i v dodávce a zatím nebyl problém... Jen dotaz - nemáš náhodou lahev ve starý (černý) barvě? To by mohlo udělat dost, když se do toho sluníčko opře.
Obnovuji zapadle tema, i kdyz dotazem ktery s puvodnim obsahem nesouvisi :)
Jak svarite v pocasi jake je ted venku ? Minuly tyden jsem privezl naplnenou bombu k COcku, jen jsem ji vyndal z auta a dal do garaze (byla ve stinu), po par minutach se ozvala rana a pojistnym ventilem postupne vyfoukala vsechen obsah..
Dalsi den jsem ji nechal naplnit a cele se opakovalo, ve stinu teplota okolo 38 stupnu, dle informaci ktere jsem nasel na internetu je pro tehle teplote v lahvi tlak okolo 150 baru, kdy pojistny ventil otevre a vypusti obsah.
Dalsi lahev jsem mel slibenou na pujceni od brachy, ale v sobotu rano se mu stalo to same - lahev stala venku, a vyfoukala obsah ventilem ven.
Svarovat bych potreboval, ale naplnit lahev jen proto, aby za par hodin efektne (snih v lete !) vyfoukala obsah se mi nechce :)
Tak všechno vcajku koupil sem redukci svářečka je doma funguje.Ale ted je potřeba ladit ruce.Kolik si mám dávat rychlost sunutí drátu na 1 či 2 ku? Dávám tak 5-7.
Nemůžu moc eliminovat prskání je to tim že sem zkoušel svařit nerez ?
ja som vyriesil pripojenie redukcneho ventilu na hasicak tak ze som povodnu maticu na argon vymenil za maticu na co2, s tym ze som prirubu nechal povodnu, cize nebolo treba ziadnu redukciu... ta priruba je sice mensia nez by mala byt, ale napriek tomu to tesni...
po nejakej dobe som si zaobstaral redukcny ventil s budikmi... po namontovani na cerstvo naplnenu flasu mi budik ukazal asi 75atmosfer... udaj na flasi je 190 atmosfer... je tento tlak normalny a tych 190 je maximum urcene tlakovou skuskou, alebo umyselne plnia na nizsi tlak???
prvy budik, ktory je pred redukcnym ventilom udava tlak vo flasi a tym mnozstvo plynu v nej... aky zmysel ma ten druhy, za redukcnym ventilom??? v pripade ze plyn unika z pistole, budik ukaze nulovy tlak... a vsade sa udava nie tlak na vystupe red. ventilu, ale pozadovany prietok plynu...
-> Max: no mam to same co ty a ty same problemy nemohl jsem tim protahnout drat ze zacatku dokonce me vylezl ven buzirkou, na ventilu stacila sehnat prevlecna matice z hasicaku a vamenila se z tim nesmyslem co tam maji ale jinak varim s tim ted skoro dene a parada
-> Tampajs: koupil jsem z eichhornu,jsem spokojen. Za 3 dny bylo doma a vařim s tim zvesela pořád. Ten redukční ventil...nevim proč,ale má šroubení na argonovou bombu. Nechal jsem si udělat redukci s budíkem,abych věděl kolik je ještě plynu. Pak si ještě kup sprey na prostříknutí trysky,aby se ti nelepil drát... Mě to dělá hlavně když vařim vzhůru nohama,třeba vejfuk na autě. Normálně,když je správnej posuv tak ani ne.
Ten redukční ventil koupim později.První vaření jsou tři dírky a na to to nepotřebuju.Pak si ještě něco přišetřim nakoupim material a všechbny různý pičovinky.
Největší výhodu vidim v tom že by 300m od baráku plněj CO bomby :)
-> Tampajs a Turyčok: Tak EINHELL 170 je paradní stroj už se tady asi 2x probíral rak se koukni.Ale určitě ti to každý doporučí.Já ji mám už několik let a bez jediného problému.
Čaues.Začínám zjišťovat,že bez COčka nemá smysl na autě něco dělat,objeví se díra a já ji nemám čim vyvařit a nebo ji musim nechat vyvařit za nekřesťanský peníze.Chtěl bych si koupit COčko tak koncem prázdnin.Cenovej limit je asi tak 10000 za to něco pořídím ne? Mě se líbí tahle i na svarbazaru píšou že ta značka nejni špatná "Einhell SGA 170" .Ale radši bych si nechal poradit od vás co si karoserie vaříte a už o tom něco víte.Uplatňovat ji budu vyhradně jen na auto a ne jen svoje teda. Co si o ni myslíte popřípadě jakou jinou doporučit? Díky moc :)