skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Opravy a serizování karburátorů
Práce opravdu nádherná .. a jsem opravdu moc spokojen .. celková repase .. tak jak ji vidíte .. 1600 Kč ..
-> CHIP: jo je místní bývalý člen Vena 136 

Pěkná práce. Jaká byla cena?
Teď něco hledám a tak jsem narazil na tohle téma. Takže se podělím o dobrou zkušenost. Můj karbec v rapidu byl k ničemu a tak jsem tady zjišťoval co a jak.
Kontaktoval jsem SkodaraJawak@seznam.cz .. zaslal jsem karburátor a za pár dní byl zpět doma jako novej .. a fakt super práce.
Před:
Kontaktoval jsem SkodaraJawak@seznam.cz .. zaslal jsem karburátor a za pár dní byl zpět doma jako novej .. a fakt super práce.
Před:
-> Pavel P..: kamarád tam jednou dával karbec na spartaka a karbec dodal vyinkasoval prachy a karbec neměl ani rozebranej
-> Nepér: hlavně si to po něm vše překontroluj... kamarád tam měl ted poslední dobou několik karbců a všechny odfláknutý.... u jednoho zalomenej šroub bohatosti v trysce a toho si ani nevšimnul... jinde zase dvě těsnění pod víkem aby to nemusel rovnat....
Tak prej jo, ať to přivezu 

-> Nepér: Bukaj nedávno ten bublinkovej aparát pořídil
Ale jinak bych zvednul a zavolal... 5 let zpátky ještě fungoval - ale to ti asi moc nepomůže 

Neznám nikoho jinýho no...
-> Nepér: na stolici ti to seřídí kde kdo

Funguje ten pán ještě? Potřeboval bych na stolici seřídit něco východoněmeckýho, co se nedá měřit lambdou 

Chodí s psíkem 

-> oppik: Jj, chce to zkoušet, mě taky trvalo asi tejden než jsem se mu dovolal. Je to důchodce, má tu dílnu doma a podle mě docela často vyráží na chatu nebo tak něco.
-> dragon_cb_cz: zatím jsem se mu nedovolal :-(
-> oppik: Akorát doporučuju se předem dohodnout po telefonu, jeho pracovní doba je dost... občasná 

asi se tam budu muset za ním jet podívat
-> Pavel P..: Taky bych to viděl někde okolo těch 65ti.
havlik 27.08.12 11:49:12 napsal:
→ oppik: asi tak 80
myslim že kolem 65-70ti mu bude.. na 80 rozhodně nevypadal před třema rokama..
→ oppik: asi tak 80
myslim že kolem 65-70ti mu bude.. na 80 rozhodně nevypadal před třema rokama..

-> dragon_cb_cz: jen se ptám jaký kdo s ním má zkušenosti.díky za radu
-> oppik: Fungovalo to a bylo to asi do druhého dne. Lekr, nepatrně bohatší kvůli delší vačce.
-> oppik: No a co vlastně řešíš za problém? Ono s jetým karburátorem se nedají dělat zázraky...
Každopádně nejlepší je zkusit se s Kratochvílem domluvit aby ti to udělal na počkání a koukat mu pod ruce co dělá. Jen je potřeba bejt trochu opatrnej, on je komplikovaná povaha a trochu namyšlenej, tak bejt hezky pokornej :)
Každopádně nejlepší je zkusit se s Kratochvílem domluvit aby ti to udělal na počkání a koukat mu pod ruce co dělá. Jen je potřeba bejt trochu opatrnej, on je komplikovaná povaha a trochu namyšlenej, tak bejt hezky pokornej :)
-> dragon_cb_cz: tak ještě mám jednoho pána v zásobě ale to je trochu z ruky :-( Roztoky u Jilemnice.zabývá se tím už přes 40 let
Já necelý rok zpátky a nevypadal, že by se na to chtěl vykašlat. Stálo to něco okolo 400 (přesně už nevím) a řekl bych, že celkem OK - z karburátoru který předtím občas chcípal z volnoběhu okolo 700 otáček udělal karburátor který celkem ochotně drží něco lehce přes 500 otáček. Úplně nový karburátor bych si u něj max nechal na počkání ověřit a případně seřídit klapky, ale pokud máš karb který už má svoje za sebou a chceš ho ještě nějakou dobu používat, tak asi nemáš moc co ztratit (max ty 4 stovky).
-> Nepér: a jak si byl spokojen?jak časově čekáš na to
Já asi před rokem a půl...
-> Matsoft: no jo 3 roky nazpět to je taky let :-))
-> oppik: mne vzdy 450kc. Naposled pred 3 lety.
-> sep: tak že asi nedávat to k němu :-((
-> sep: to je asi pravda i když já tam dával jeden a ten fakt fungoval jak od něj přišel, ale pak mi dělal někdy asi za 2 roky na litra a ten snad ani neměl rozdělaný a skásnul prachy, jenže to tam tenkrát vyzvedával kámoš co tom nerozumí takže to zaplatil a hovno hovno:))
-> havlik: :no co jsem tak slysel tak na to sral jeste i kdyz to delal .-)
-> havlik: tak to už bych asi nedělal.v tolika letech :-(
-> oppik: asi tak 80
-> havlik: myslíš?kolik mu je že si myslíš že už to nedělá
já mam stejně pocit že už na to sere a nedělá.
-> oppik: jo nechával.. tři karbce mi dělal.
-> Pavel P..: ne ne.jen sem se chtěl tady zeptat kdo za kolik to měl.a ty sis tam nechával dělat karbec?
-> oppik: je problem mu zavolat a zeptat se? nebo to má někdo udělat za tebe?
taky bych to tam chtěl dát ten můj karbec k němu.na kolik to tak vyjde?
nakonec to vyřešil pan Kratochvíl za 800 káčé, poladil lekr, zejtra nasadíme, uvidíme
250 káčé obj. ovladač
200 káčé obohacovač
100 káčé jehlový ventil
250 káčé seříení
250 káčé obj. ovladač
200 káčé obohacovač
100 káčé jehlový ventil
250 káčé seříení
-> Pilot 105: tak to není u jičína
60 km přes prdele ach jo
dík.
když nebude nic blíž domluvím se v tej praze, tam budu muset jet stejně.
snad by někdo měl bejt v nový pace? znáte tam někoho?

když nebude nic blíž domluvím se v tej praze, tam budu muset jet stejně.
snad by někdo měl bejt v nový pace? znáte tam někoho?
-> Matthes, záškodník z TechWebu: kušuj potřebuju seřídit ten co je na autě, ve víku se musí vyřiznout díra, psal sem, že mám 3 náhradní

-> spartra: Kdyztak prodavam dva lekry na pokusy za 500
ale jen jeden ma ok viko.

zdravíčko pánové, znáte někoho v okolí jičína? nemůžu nikoho najít, je to na Lekr
potřebuju dojet s autem, vyndat karburátor, opravit-seřídit, nasadit karburátor a jet.
sic mám 3 náhradní ale na autě má upravený víko pro lpg mixer, nechi mršit ostatní víka
Pan Kratochvíl je ochoten ale krapet z ruky, do prahy jedu příští tejden, tam je problém s časem
potřebuju dojet s autem, vyndat karburátor, opravit-seřídit, nasadit karburátor a jet.
sic mám 3 náhradní ale na autě má upravený víko pro lpg mixer, nechi mršit ostatní víka

Pan Kratochvíl je ochoten ale krapet z ruky, do prahy jedu příští tejden, tam je problém s časem
pana kratochvila muzu doporucit, taky jsem s nim spokojenej..
A někoho kolem vysočiny, kdo šteluje a generálkuje karburátory někdo náhodou nezná? Ja bych potřeboval poseštělovat karbec, ale kde?
-> Labros: taky to dělal 25 minut

-> Mujtim: Tak to je pohodička, 300 je dneska cena za půl hodiny práce
tak jeste dnes mi pan kratochvil volal ze ma hotovu tak jsem si proto sjel, cena za udelani ddsr byla 300,- a vypada mnohem lip nez predtim, doufam ze i tak pojede :-)... ale co je zatim viditelna zmena ze se zacala otevirat druha klapka ktera se neotevirala...