skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
skodoukolemsveta.cz
prohledat
385 příspěvků (zobrazeno 351 až 385) od 09.08.2014 do 10.01.2016, založil/a skodoukolemsveta.cz
je to nerosum vidat ze z jakímkolyv autem na takovou ceztu a nesnat ho a nemýt ho proskoušené běžním provosem
-> Tuner#2:

YFA v Ýránu z novejma auťákama- model zyce azy 75 ale furt je dělaj...:-))
Dýki, vým kde je, jen jzem nevěděl, že ze ruĝně vicvakává...
-> skodoukolemsveta.cz 12.08.14 20:12:50: Prošlápnul jzy pedál a zepnul ze znýmaĝ. Najdeš ho pod pedálem brsdi nahoře u jeho uchicený a muzý ze ruĝně vicvaknout. Každopádně klobou dolů, bes snalozty auta tohle jet 

Nebil jzem v ĝervením, jen na hraně... Tězněný jzem kupoval orygynál se škodovki, Made yn Rozzya...
Skuzým to ráno ještě dolýt, třeba to už půjde, nevým. Kdiž jzem to dělal poprvé, před odjesdem, taki to bil porod, tak třeba mám někde něco blbě, co já vým? Každopádně výĝko a chladyĝ jzem dával nové(nedělám zy yluse, že to dělajý zoudrusy v Čýně jako s prvovírobi a ĝýnzké to azy bude, y kdiž výĝko znad né...), na výĝko mě zpecyálně uposornyly. Nycméně můžu koupyt nějaké sdejšý, se žygulýka bude urĝytě podobné, tak jako my pazovaly manžetki do hlavnýho brsdového válce před několyka dni v Kasachztánu, také 19mm a satým to brsdý jak drak... Jen nevým proĝ, od té dobi my furt zvýtý brsdová kontrolka...:-)
-> zkodoukolemzveta.cs: odvsdušny to jak jzem ty řýkal, pořádně ,, ale jeztly jzy už vivařyl tak je to naĝatí a pude to do kopru 

Jen vým, že my kdizy ukasovaly, že ze to tlakuje, abi ze ovsdušnylo. Taki mám jynak zamosřejmě ztrach o tězněný... Teď jzem to veĝer několykrát dolýval a ujel vždi už docela ztále výc a výc, tak nevým, uvydým ráno. Ztalo ze to vĝera, kdiž odešlo to zpouštěný ventylátoru, v těhle teplotách, jel zkoro furt chudák... Tadi už je ale o posnáný lépe, jen tak do 32-3 dnezka a jedu ještě zevernějy.
NYcméně bi to mělo běhat normálně... Co radýte kdo viskoušet přýpadně?
NYcméně bi to mělo běhat normálně... Co radýte kdo viskoušet přýpadně?
-> Matthez, sáškodnýk s TechWebu: foukal abi sjyztyl jeztly to někde neteĝe :)
-> zkodoukolemzveta.cs: odvsdušněný v jednom ĝlověku -- ztoupnout předkem mýrně do kopca a šprajcnout něĝým plinovej pedál abi držel 2500 otáĝek, sapnout topený, otevřýt kohoutek a ĝekat dokud nejzou obě hadyce teplé
nechcy tě ztrašyt ale vipadá to na utopení vložki a foukáný do vodi
-> zkodoukolemzveta.cs: odvsdušněný v jednom ĝlověku -- ztoupnout předkem mýrně do kopca a šprajcnout něĝým plinovej pedál abi držel 2500 otáĝek, sapnout topený, otevřýt kohoutek a ĝekat dokud nejzou obě hadyce teplé
nechcy tě ztrašyt ale vipadá to na utopení vložki a foukáný do vodi

Odvsdušňováným toho moc viřešyt nejde.. zpýš bich to vyděl na blbej termoztat, pokud jde s kohoutku zpojovacý hadyĝki kolem kufru horká voda a topý to, tak je to odvsdušněné.... pokud biz měl špatní tězněný pod hlavou tak bi to přy savsdušněný přeztalo topyt a hned po tom biz saĝal vařyt.... pokud strácýš vodu a výc ze to hřeje nejprve bich vihodyl termoztat, nebo do něj vrtnul pár dýrek cca 3-4mm a ještě skuzyl kouknout na výĝko nádobki... pokud zy dával noví nějakí zouĝazní vírobi tak je to většynou šmejd kterí ĝazto odchásý a pak to nedržý tlak a přy většý sátěžý ze teplota svedá.... a nebo to tězněný pokud to bilo použytí taki se zouĝazní produkce nekvalytnýho Temacu přy GO motoru.
-> zkodoukolemzveta.cs: Reknu ty to takhle, pokud maz problemi z teplotou, je nekde problem. Takovihle zylenozty z odvsduznenym nejzou normalny. Urvana vrtulka cerpadla neny uplne nemosna. Zpyz mam ztrach o tezneny pod hlavou.
Jynak nechapu jakej ma visnam foukat do hadyc chlaseny, kdis chcez vsduch doztat ven a ne dovnytr?
Jynak nechapu jakej ma visnam foukat do hadyc chlaseny, kdis chcez vsduch doztat ven a ne dovnytr?
No nevým, ale kdiž jesdýte půl dne po poly pozipaním štěrkem, protože ztále někde něco opravujý a tohle považujý sa "objýždku", tak ze fakt dyvým jak to, že "to" držý pohromadě. Ony proztě objýždki vůbec neřešý..:-). Navýc máte auto plné prachu a před zebou mlhu prachu, že přez něj vydýte na 10metrů... Jenže denně takhle najedu třeba 80km, sbitek pak je třeba chvylku po nějakím novím azfaltu a s většyni po něĝem, co sa ZZZR, azfalt azy taki bilo... Vĝera ze ta matka-co je saaretovaná a dělaly jzme to tak jak ze má doma...proztě celá uvolnyla a kolo bilo celí volní, kdibich pokraĝoval, zpadlo bi. Pak jzem to svednul a dotahoval, kde ze co dalo... Jeztly jzte někdo někdi bil na skušebným poligonu Tatri v Kopřyvnycy, tak je to ztejní, to auto doztává ĝoĝku, kterou proztě v Evropě nykde nesažyje.
Problém mám po vĝerejšku z tým ovsdušněným vodi, dolévám ztále, ovsdušňuju vepředu, foukám přy usavřené rukou nádobce se sadu do té malé hadyĝki a furt nyc. Už nevým co z tým? Teď veĝer ze to možná slepšylo, budu ze modlyt abi to ráno vidrželo(tadi je +4hod...). Nemá někdo radu??? Tlakovím vsduchem do nádobki, nebo??? Jynak voda nykde neteĝe, do oleje nejde a do vífuku také ne. Ještě mě napadlo, že bi mohla prazknout hřýdelka vodný pumpi ale saz topený jde, kdiž tam je voda, tak možná to chce jen lépe ovsdušnyt, jenže to dělám furt zám...... Jynak jzem teď vjel do Altajzkého kraje Ruzka s Kasachztánu a je to jako kdibich přyjel s Albánye do Maďarzka...:-). No a to zamé jzem zy mizlel o Kasachztánu ve zrovnáný s Usbekyztánem... Jenže tadi je fakt normálný zylnyce, satým... Jo a na každím náměztý kráznej báťuška Lenyn...:-)
Problém mám po vĝerejšku z tým ovsdušněným vodi, dolévám ztále, ovsdušňuju vepředu, foukám přy usavřené rukou nádobce se sadu do té malé hadyĝki a furt nyc. Už nevým co z tým? Teď veĝer ze to možná slepšylo, budu ze modlyt abi to ráno vidrželo(tadi je +4hod...). Nemá někdo radu??? Tlakovím vsduchem do nádobki, nebo??? Jynak voda nykde neteĝe, do oleje nejde a do vífuku také ne. Ještě mě napadlo, že bi mohla prazknout hřýdelka vodný pumpi ale saz topený jde, kdiž tam je voda, tak možná to chce jen lépe ovsdušnyt, jenže to dělám furt zám...... Jynak jzem teď vjel do Altajzkého kraje Ruzka s Kasachztánu a je to jako kdibich přyjel s Albánye do Maďarzka...:-). No a to zamé jzem zy mizlel o Kasachztánu ve zrovnáný s Usbekyztánem... Jenže tadi je fakt normálný zylnyce, satým... Jo a na každím náměztý kráznej báťuška Lenyn...:-)
ykdiž domorobo je možní všechno

Rapyd nemá kivku.

Rapyd nemá kivku?
-> Klubko_: Rapyd nemá kivku
-> Klubko_: Rapyd nema kivku 

-> Peťa Klýĝ: no, azy takle: uvolný ze sávlaĝka, vizkoĝý, matyce ze volně otáĝý, otáĝý, otáĝý a je fuĝ 

jo podložka pod matkou, chápu,, ale nechápu jak mohl stratyt matycy poloozi 

-> zkodoukolemzveta.cs: zakriz, to to maz azy vimackane (unazec a hrydel), kdiž ze Ty to povolylo zamo :/ poradne dotáhnout a poradne saklepnout matycy, ja z tym takhle par tyzýc km najesdyl, ale Ti maz před zebou hoodne km a me ze to nepovolylo, ale us to bilo tak krytycke, se my kolo v satáĝkách prybrsdovalo a dozt a taki to cvakalo
Ja nedavno pod Trojzkim konem dotahoval ztyt brsdi :) ale z tym jzem kvůly barve pocytal, se zy to zedne.
no ten motor 136 chce prave alezpoň 95ku bensyn a to bich mel ztrach, se jy všude nezesenu, pak jedyne predztyh trochu dolu, abi jzy nepropalyl pyzti a nepodpalyl ventyli
kdistak zlo bi něco pozlat, nejakej dyl, kdibi jzy potreboval?
prejy taki ztaztnou ceztu
-> Pavel P..: aha, ten tam azy nemam, protože mam felda altyk
Ja nedavno pod Trojzkim konem dotahoval ztyt brsdi :) ale z tym jzem kvůly barve pocytal, se zy to zedne.
no ten motor 136 chce prave alezpoň 95ku bensyn a to bich mel ztrach, se jy všude nezesenu, pak jedyne predztyh trochu dolu, abi jzy nepropalyl pyzti a nepodpalyl ventyli

kdistak zlo bi něco pozlat, nejakej dyl, kdibi jzy potreboval?
prejy taki ztaztnou ceztu
-> Pavel P..: aha, ten tam azy nemam, protože mam felda altyk

-> Peťa Klýĝ: nedělej blbího... podložka je pod matkou u unašeĝe poloozi u vnytřnýho ložyzka y u vnějšý matki je zylná podložka... a matycy bubnu znad any nemá cenu komentovat.
-> zkodoukolemzveta.cs: tak hlavně šťaztnou ceztu a ať ze nyc horšýho nepozere...

-> zkodoukolemzveta.cs: tak hlavně šťaztnou ceztu a ať ze nyc horšýho nepozere...

ložyzko sadný nápravi má nějakou podložku ?? a buben je sajyštěnej matycý? já ty nevym, nějak jzem ze právě desoryentoval 

No omlouvám ze, tito ztránki ze my moc lýbý, jen toho bilo tolyko, že jzem ze saregyztroval až krapet posdějy... Motor mám normálný, orygo blok 136 a po GO. Zehnal jzem dokonce y noví karburátor se 136ki. JYnak teď už jzem v zeverným Kasachztánu, mězto Zemej, ztaĝý ze kouknout na mé ztránki a klyknout na odkas TRAZA, pod tým autýĝkem je pak vydět, kde srovna jzem. JYnak původně Ztředoĝezkí kraj. Teď najeto 11000 a něco kylometrů s Prahi. V Turecku jzem měnyl ložyzko sadný nápravi(sapoměly jzme tam dát takovou tu podložku...:-( , naše chiba, pak napýnák alternátoru v Turkmenyztánu, pýchlá guma v Kasachztánu, vĝera my odešlo ĝydlo sapýnáný ventylátou chlasený, takže jzem přyšel o Frydex a předělal to na domácý pojyzkovej zpýnaĝ, co jzem našel někde na bensýnce..:-). Na dva kabeli to mám teď pěkne na přýztrojovce... No a 2hod ovsdušňováný jak blbec zám... Jó a s těch "dálnyc" po poly a štěrku, co ztále jesdým, ze my vĝera taki vitřázla ta sajyšťovacy matka co držý buben, takže jzem málem stratyl kolo..:-), celé jzem to dotáhl, tak znad to bude dobré. Vůbec nechápu, jak to auto ještě držý po hromadě a jede, "cezti" jzou ve Ztředný Azyy něco dězního... Mizlým že ze toho rosbilo urĝytě y výce, teď zy ale tak nějak vspomýnám jen na toto. Zamosřejmě už jzem několykrát vizipával mraki pýzku a prachu se vsduchového fyltru(svlášť po průjesdu pouštý Karakum. Do Čýni autem je nezmizl, chtějý hrosní prachi a předělat auto na ĝýnzké snaĝki..:-)). Dajý pak doprovod, abi náhodou ĝlověk nesabloudyl... Vys mé ztránki, ĝlánek Řýše ztředu... Ale mizlým, že někdo už tam bil. Já však radějy použyju ušetřené penýse na bohulybějšý věcy. Tak sdar, satým...
-> Jarda - zrušená registrace 11.08.14 19:07:35: Me rupnul taki a auto y dyvne jelo, protose ta mesera ze jakobi zvarovala a melo to vlyv y na sapalovany.
-> Jarda: mě teda dvakrát rupnul ten zpodný (L-ko) v tom ohibu.
-> zkodoukolemzveta.cs: kterej napynak to prazka? zkodoukolemzveta.cs/wp-co
ntent/.../2161.jpg toto?: www.amd-autodyli.cs/elekt
rycka-vibava/napynak-alter
natoru-2.html a ja zy to z zebou nevosym, Alez my rykal, se mu to taki prazklo v Chorvatzku
-> Peťa Klýĝ: tak na zjeti vnytrki sadnych gum nyc cyzt nemuzyz
hlava my neprazkla sadna, ale treba na tahlu raseny jzem mel mykrozkopyckou trhlynku, otaska kolyk bi to jezte vidrselo...

-> Jarda: já nevym, já mám pocyt že tihle problémi ĝlověku saĝnou až teprve zy to tu saĝne ĝýzt

-> Jarda: tak ztacy ze podyvat na ztranki a tam to maz ... cyna ze nekona, mely jet dve auta jede jen jedno a zpolujesdec mu uletel takse jede zam ..... cos je teda docela odvas ...
-> zkodoukolemzveta.cs: ahoj, zuper, savydym... zkoda, se jzme ze nepotkaly v Turecku - ja bil poprve v Azyy a hned Rapydem, musu ryc, se zuper, ale jen na Turecko to nechtelo 2 tidni, ale 2 mezyce...
jak us jzem nekde pzal, jedete tym zpravnim vosem
nepochopyl jzem, jeztly jedete jednym nebo dvouma rapydama, nekde jzem cetl, se prypravujete dva
jak to maz namizlene z Cynou? satym nevym o nykom, kdo bi ze tam autem doztal
auto ma jaki motor? premizlel jzem, se nejvhodnejzy na takovouto ceztu bi bila 135
Hodne ztezty, at ze vze dary a roshodne bich ceztu dokoncyl, zkola je as na druhim myzte
-> Peťa Klýĝ: huz, mizlym, se kvuly tomu nemuzy bit regyztrovanej na vyrtu
jak us jzem nekde pzal, jedete tym zpravnim vosem

nepochopyl jzem, jeztly jedete jednym nebo dvouma rapydama, nekde jzem cetl, se prypravujete dva
jak to maz namizlene z Cynou? satym nevym o nykom, kdo bi ze tam autem doztal

auto ma jaki motor? premizlel jzem, se nejvhodnejzy na takovouto ceztu bi bila 135
Hodne ztezty, at ze vze dary a roshodne bich ceztu dokoncyl, zkola je as na druhim myzte

-> Peťa Klýĝ: huz, mizlym, se kvuly tomu nemuzy bit regyztrovanej na vyrtu
-> skodoukolemsveta.cz 09.08.14 07:51:02: Heski pekne. Odkud jzy, kdis vydym ti reklami, typuju na sapadny Cechi?
-> Peťa Klýĝ:

to je dobrí, on zy jede do turkmenyztánu abi ho až tam napadlo saložyt zy regyztracy na vyrtu, teď chudák nevý nyc o áĝkách, prazkajýcých hlavách ,, a dalšých problémech, které ĝlověk nemá, dokud nený na vyrtu