skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Speciální nástřik
-> U-Geen: No, toho se taky bojím. Poslal jsem dotaz několika výrobcům, jak se to bude chovat a jestli pomůže vyztužení perlinkou. Navíc se snažím karavan maximálně vyztužit, aby se kroutil co nejméně.
ja ti nevim, ale kdyz vidim jak se karavany ve vetru trochu krouti... nepopraska ti to? :)
-> Probek 36: To by mohlo být ono. Našel jsemi českého výrobce a ten má i směsi pro stříkání pistolí na omítky. To by mohlo být to pravé
-> Probek 36: Tohle prodávají v Hornbachu. Je to pytel s drtí, namočí se to, plácne na stěnu a válečkem rozválí po stěně.
V 90tich rokoch sme to myslim predavali.Bola to tekuta tapeta.Boli to take papierove granule,nasypes do vody a valcekom nanesies.
-> vhml 20.05.14 11:06:15: Jo, nebo udělat klasickou tenkovrstvou ETIC omítku. Ale jde mi hlavně o co nejnižší hmotnost
Potřebuju radu na jednu speciální instalaci.
Mám karavan. Je to ocelový a dřevěný rám, z venku opláštěn hliníkovým plechem. Uvnitř byl opláštěn umakartem. Mezi tím byla 2 cm mezera. Umakart jsem vyhodil ven (byl polámaný, špinavý a nekompletní), mezeru plánuji vyplnit polystyrenem a montážní pěnou (drobné detaily a utěsnění mezi rámem a polystyrenem) a teď uvažuji, čím to opláštit zevnitř.
Umakart a pdoobné deskové materiály se mi tam dávat nechce, protože se to nedá udělat z jednoho kusu, budou viditené spoje, šroubky atd.
Takže mě napadlo, nastříkat to nějakým sajrajtem. Kdysi jsem to někde viděl, ale nemůžu si vzpomenout, co to bylo. V podstatě to mělo vzhled jako omítka, občas se to vyztužovalo perlinkou nebo papírem, ale nebyla to omítka, ale nějaký nástřik. Taky to je o dost lehčí, než omítka.
Nevíte někdo, co by to mohlo být za materiál? Máte s tím někdo zkušenosti? Případně nějakého kvalitního výrobce? Případně nějaká rada na domácí výrobu (drcený papír s něčím?
)
Mám karavan. Je to ocelový a dřevěný rám, z venku opláštěn hliníkovým plechem. Uvnitř byl opláštěn umakartem. Mezi tím byla 2 cm mezera. Umakart jsem vyhodil ven (byl polámaný, špinavý a nekompletní), mezeru plánuji vyplnit polystyrenem a montážní pěnou (drobné detaily a utěsnění mezi rámem a polystyrenem) a teď uvažuji, čím to opláštit zevnitř.
Umakart a pdoobné deskové materiály se mi tam dávat nechce, protože se to nedá udělat z jednoho kusu, budou viditené spoje, šroubky atd.
Takže mě napadlo, nastříkat to nějakým sajrajtem. Kdysi jsem to někde viděl, ale nemůžu si vzpomenout, co to bylo. V podstatě to mělo vzhled jako omítka, občas se to vyztužovalo perlinkou nebo papírem, ale nebyla to omítka, ale nějaký nástřik. Taky to je o dost lehčí, než omítka.
Nevíte někdo, co by to mohlo být za materiál? Máte s tím někdo zkušenosti? Případně nějakého kvalitního výrobce? Případně nějaká rada na domácí výrobu (drcený papír s něčím?