-> David29: Jestli chceš truck navi (hmotnosti, výšky atd.) tak asi TomTom. Měl jsem, tehdy nebyo tolik na výběr, bylo to celkem OK. Srovnání mám se Sygicem (mobilní apka + mapy) a Columbusem. Sygic nejslabší, byl jsem zvyklý na toma, taky byl ale za 0,-

Tom stál asi 6000, mapy z netu (můžu kdyžtak poradit co a jak při updatu). Mapy do Columbusu to samý - 2x ročně stáhnut link (30GB) na kartu a jezdí se. V tomhle ohledu byl TomTom luxusní, (malý) updaty vycházely cca 2 měsíčně (pár kB, pro SRN stovky kB). Pro infotainmenty a Sygic nevyšlo nikdy nic - je třeba uznat, že za půl roku se klidně můžou změnit desítky značek a tras v okrese (zákazy, rychlosti, jednosměrky...). S a T měly možnost nahlášení na jejich servery, myslím že Tom měl pak fíčuru na kasičky (vlastní, ne přes import POI). Ani nevím, jaký se dnes prodávaj cihličky (asi to dost spadlo, když i fabie má možnost levný defaultní navi, netahá se kabel a trochu to vypadá). TT jsem měl položený na tunelu, přísavka držela do první zatáčky (jen "natlačená", ne ta s tím "zámkem"). Ty častý updaty, mapy celá Evropa a neofic. mapy se mi líbily. Občas taky hnala do protisměru, ale to je asi vlastnost; jednak přepočet trasy nebyl vždy první volba, za druhý nezpomeň, že GPS (civil) má nějakou přesnost a vlivy po trase to jen zhoršujou - kabina, skla, vysoký domy (ale TT měl možnost externí anténky). V tomhle ohledu jsou asi nepřekovatelný mobily s GPS-m, či jak se to značí, kdy se poloha ještě dopřesňuje zaměřením místních BTS s mobilním signálem. No dnes spíš eNode-B, ale princip je jasný. A mobilní signál máš všude, i v garážích, tunelech, mezi vysokými budovami, kde už byla GPS na 90%-100% bez šance. TomTom jistě uměl jakousi predikci dle rychlosti, kdy v/těsně za tunelem je třeba odbočka atd. Aspoň něco. Tu odbočku jsem někde viděl, snad v Praze. Akorát na mobily pozor, nevím, jak to mají se stmíváním mezi příkazy, aby to nesvítilo furt, taky by se nemuselo stíhat nabíjet (můj případ u HDMI/HMC, ne GPS). A ten GPS chip taky umí dost sosat.
edit: píšu zkušesnosti s offline navi. Doprava atd. tam asi moc nebude, nevím už jak dobře šlo TMC/RDS u TT, v Columbusu to jde, ale asi není zájem to dávat k dispozici free, takže si zaplať Connect, uživateli. V RDS jen uzavírky.