skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Zámok dveri
prohledat
24 příspěvků (zobrazeno 1 až 24) od 26.11.2008 do 04.12.2016, založil/a DJFrndzalica
Západka. Stačí nikdy nenamazat.
Tu je ten zlý kus a žltim kablikom označené miesto opotrebenia
-> minno: v pocitaci 

-> DEKODOVAC: a fotka dze?
Tu je ten zlý kus a žltim kablikom označené miesto opotrebenia
Porucha na zámku vyriešená opotrebovanie dvoch zúbkov v mechanizme zámku výmena za druhý a všetko ide ako má
-> Bukaj: Zatékání vody do zámků jsem časem vyřešil tak, že po promazání celého zámku jej překryji silnějším igelitem a je pokoj. Takto se mi už nestalo, že bych buď klíčem nebo centrálem neotevřel škůdku. Všechny zámky dveří fungují naprosto spolehlivě. Samozřejmě, občas za ta léta praskne plastový kloubek nebo pružinka, vyměním a běhá spolehlivě dál.
A já bych to viděl na zanedbanou údržbu - špinavý a nenamazaný mechanismus zámku a popraskané pružinky v něm - tato kombinace za mrazu dokáže řádně pozlobit - zvláště, když přes den svítí slunko, nateče tam voda a v noci zmrzne - nejdřív nejdou dveře otevřít a když se podaří, tak nejdou zavřít a odskakují, nebo se i otevřou za jízdy.
Doporučuji vyndat zámky, vymýt v benzínu do čista , pořádně namazat (nejlépe ponořením do horké rozpuštěné vazelíny - tuku), očistit, dát nové pjužinky, na mehcanismus napatlat zásobu vazelíny a je na pár let pokoj
Doporučuji vyndat zámky, vymýt v benzínu do čista , pořádně namazat (nejlépe ponořením do horké rozpuštěné vazelíny - tuku), očistit, dát nové pjužinky, na mehcanismus napatlat zásobu vazelíny a je na pár let pokoj

-> DEKODOVAC 29.11.16 17:43:36: Ja by som to videl na už vybehaný mechanizmus zámky v dverách a vymenil by som ho.
-> Tomaso435: Já to chápu tak, že při zabouchnutí se mu odráží a během cesty se otevřou. Což znamená, že má zapadku moc v autě
-> David29: no pokud mu dveře rachtají jsou málo dovřené
-> Tomaso435: Právě že naopak. Víc od auta - jak je to moc "do auta" tak zámek nedocvakne a v zatáčce to vyskočí
-> DEKODOVAC: Vzhledem k datu - není to zimou? Já běžně před odejzdem ráno musel zámky rozehřát, aby běhali a dveře zůstali zavřené
-> DEKODOVAC: Vzhledem k datu - není to zimou? Já běžně před odejzdem ráno musel zámky rozehřát, aby běhali a dveře zůstali zavřené

-> DEKODOVAC: pozri v akom stave je ta zapadka na zamku, pravdepodobne bude vybehana a bude mat volu uz do stran, to je prva vec co to robi,a druha vec, ze je opotrebovany ten protikus co je na stlpiku, najprv by som vymenil ten

-> DEKODOVAC: no a nemáš to posunutý? to na sloupku by mělo bejt jako víc do auta.
-> Tomaso435 29.11.16 17:45:11: no práve to že tie sú dotiahnuté na fest tam problem asi nebude
-> DEKODOVAC: tak si zkus utáhnout šrouby na dveřích i sloupku.
Nazdar,mám taký problém zo zámkom dverí na soferovej strane Rapid aj keď sú dvere zavreté na dva cvak tak pri jazde po špatnej ceste sa dvere sami otvoria neviete povedať čo stým zámkom môže byť a pri zabuchnutí sa tie dvere odrážajú
-> Kuladmin 15.12.10 18:37:03:
. To už není daleko od univerzální rady "rozeber to a uvidíš". Fakt je, že často to býva rada nejlepší..

-> Matulo: Tech tahel je tam vic
Sundej tapecirunk a koukej kde se co hybe/nehybe.

-> Eidy: Ale klucky funguju... aj z vonka aj z vnutra aj central mi tie dvere odomkne... problem mam len s vlozkou...
-> Matulo: Tak máš v čoudu táhle ve dveřích. Většinou popraskají ty plastový kloubky na koncích a táhlo vyskočí.
Prosim o radu! Nasiel som toto tema tak to dam sem... Na felicii na vodicovych dverach nemozem odomknut... Akonahle strcim kluc do zamku a snazim sa odomknut tak sa stale otaca o 360° a to do obidvoch stran... Vcera som tam skusil dat inu vlozku - funkcnu a robilo to aj na tej... ??? 

vložka zámku by měla, systém zamykání ne
Zdravim, nevie niekto ci pasuje zamok dveri z Favorita pripadne Formana do 120 L (M-ko) ??