-> Tomaso435:
no to je dost peněz. ale mě jde o to, kde sehnat prahy na škodárnu v dobré kvalitě...
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
výměna prahu
prohledat
29 příspěvků (zobrazeno 1 až 29) od 01.01.2007 do 16.06.2016, založil/a Vins - zrušená registrace
-> john simple: no bud dlouhodobě shánět originály , a nebo to prostě nedělat.. 20 000 do vyářky favorita bych nedal ani kdybych měl posledního na světě :-D Jinak na vrakáči se často objevujou auta s ořezanýma zdravýma prahama lemama a vubec částma kastle .... takže klidně bych zvolil tuhle metodu vyříznutí ze zdravýho auta na vrakárně.
-> Tomaso435 15.06.16 14:09:01: a kde jinde chceš plechařinu koupit ?
-> havlik: Ono je i není, stačí hledat mimo "centrum" dění. Zde se najdou tací, co dělají velice dobře a levněji.
-> Kocvin: to nejde, bylo by to poznat a ti lidi kterým to přes známou dělám si na tom údajně zakládájí jako na památce po otci takže by to poznali že je to jiný auto.
-> tunerlada: Sehnat zdravou kastli a udělat ze dvou jedno..

to jste mě moc nepotěšili
jde o to že mám dát do kupy jedno fáčko aby udělalo STK a je totálně na kaši a rozpočet na to mám jen 20 tis tak abych věděl jestli se na to vykašlat a jen to nějak poplátovat aby to 2 roky vydrželo nebo se do toho pustit

-> minno: před sedmi rokmi sem koupil za 7 tis celýho favorita s 31 tis na tachu :-D
-> tunerlada: hele, jestli hodláš koupit plechařinu alá óbé autodíly tak počítej že ta vyvářka bude tak za 3x tolik ... ty plechy absolutně neseděj. výřezy na sloupky to má jinde, a co se týče tvaru,, tak je to jako bys na to vařil prahy plechy z jinýho auta ...
-> tunerlada: hele, jestli hodláš koupit plechařinu alá óbé autodíly tak počítej že ta vyvářka bude tak za 3x tolik ... ty plechy absolutně neseděj. výřezy na sloupky to má jinde, a co se týče tvaru,, tak je to jako bys na to vařil prahy plechy z jinýho auta ...
-> Borderer: to je tak u nějakýho garážníka nebo známého
-> tunerlada: kolegyňa dala asi pred 7 rokmi za výmenu jedného prahu na Favorite 15 tis. SKK

-> tunerlada: Momentálně felda kombi prahy + lemy = 2 - 3 tisíce práce + materiál za stranu.
když už je tu tato téma, na kolik tak vyjde výměna prahů na favoritu + lemů blatníků mat. + práce ? Aspoň přibližně ? Němám nějak představu 

-> Borderer: ozvi se na messenger...
-> Borderer: Výstuha je samozrejmosť.
Ak si myslíš, že po odobratí len prahu a jeho výstuhy sa karoséria pokrúti, inšpiruj sa v tejto karte auta:
skoda-virt.cz/cz/.../6512 -mil-n-skoda136gl?offset=2 0
(preč celý zadný blatník, celý prah aj s výstuhou, celý predný vŕšok podbehu, nič pred rozrezaním nevystužené a auto dali úspešne dokopy)
Ak si myslíš, že po odobratí len prahu a jeho výstuhy sa karoséria pokrúti, inšpiruj sa v tejto karte auta:
skoda-virt.cz/cz/.../6512 -mil-n-skoda136gl?offset=2 0
(preč celý zadný blatník, celý prah aj s výstuhou, celý predný vŕšok podbehu, nič pred rozrezaním nevystužené a auto dali úspešne dokopy)
-> minno: A když bude i výztuha pryč? Bojím se, že to bude chycený všecko.
-> Borderer: Pri výmene prahu sa netreba báť pokrútenia karosérie.
Obnovím mrtvolu. Výměna prahů a ppv i výztuh. Řešíte nějak, aby se auto nehnulo? Mám přecijen trochu strach, že když se vyndá tohle, tak už tam toho moc nezbude a nerad bych, aby se to zkroutilo. 

-> Power of Bass:
no jedna sa hlavne o naraz....co ja ocakavam a videl som ako dopadnu zle prahy, tak ja ich mam celkovo vystuzene + ram to vylepsuje
no jedna sa hlavne o naraz....co ja ocakavam a videl som ako dopadnu zle prahy, tak ja ich mam celkovo vystuzene + ram to vylepsuje
-> Power of Bass: prakticky napr pri buračke že sa to auto nemusí zlomiť
určite to na škodu nieje ...

Gemini-se prakticky za provozu pozna jak ta vyssi tuhost?
(taky me ceka vymena prahů)

-> Vins: koukni dole na ten blaťák a uvidíš, že překrejvá celou přední část prahu. Ale když ho máš nedávno měněnej tak aspoň nebude problém ho sundat. Taky dveře půjdou dolů.
najlepsie ked das dole vsetko a mas to na koliske (kolebce) , ak mozem poradit, miesto toho 0.8mm vystuzneho plechu z dierami daj plny plech 2mm a poriadne to poprevaraj, vyrazne tak zvysis tuhost
hmm tak pude dolů

-> Vins: Práh se stejně mění od spodního pantu dveří
-> Vins: tak jestli byly měněný tak se nemáš čeho bát.. aspoň uvidíš jak jsi to udělal a jestli to nehnije někde.
no právě že cca před rokem byli měšněné blatníky a vše co šlo tak se mi to právě nechce sundavat

-> Vins: hlavně nebuď překvapenej až sundáš ten blatník a pod nim nebude nic.. a počitej že i P sloupek bude chycenej.
-> Vins: Je protože budeš to pod blatníkem opravovat taky
Čus,se chci jenom zeptat jak se dělá výměna prahu,je nutné sundat přední blatník???