skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Zadní sklo Škoda 120
-> Bukaj: Jeví se to tak nějak..
-> Jozka: Takže to označení M8 vs M6 atd není o tloušťce skla, ale o tom, pro jaké použití jak je homologováno (jaké má vlastnosti). U těch zadních tedy jde především o to, zda mají vyhřívání či nikoli...

Náhodně jsem kápl na scan - z kterýho se zdá že i to AS.. je jen homologační značka, resp. její součást.
-> yjedli: Jinak pokud se nepletu, tak na čelním a zadním skle by měl být vyleptán i datum výroby - někde na okraji pod gumou...
-> yjedli 02.11.20 07:32:31: To AS1 / AS2 do toho nepleť - to mají všechna skla minimálně od šedesátých let a je to něco jako označení typu skla - AS1 je čelní dvouvrstvé lepené s bezpečnostní folií uvnitř a AS2 je jednovrstvé kalené bezpečnostní (s tříštivostí do kostiček)...
Takže tě zajímá jen to M a to je jak jsem psal -> Bukaj 01.11.20 09:17:33:
A M11 bude tedy "užovkové" (silnější) čelní sklo.
Takže tě zajímá jen to M a to je jak jsem psal -> Bukaj 01.11.20 09:17:33:
A M11 bude tedy "užovkové" (silnější) čelní sklo.

Doopravdy tedy hodne kombinaci, zda to dobre chapu, tak je to cca dle nasledujici tab:
Zadni L: AS2
Zadni M: AS2 M6
Zadni MII: M8 (tenci)
Predni L: AS1/ M11
Predni M: ?
Predni MII: M12 (tenci)
Zadni L: AS2
Zadni M: AS2 M6
Zadni MII: M8 (tenci)
Predni L: AS1/ M11
Predni M: ?
Predni MII: M12 (tenci)
-> isti 01.11.20 10:47:43: M11 (resp. M11 AS1) mám na užovce z ledna 77. Ale nejsem si 100% jistej, že je původní, protože s ním zcela jistě někdy před rokem 1983 někdo manipuloval.
Původní okna zbylá mají pouze značení AS2, čili žádný M, AS2 M6 mám pouze na oknech dveří řidiče, který pocházejí z auta ročníku snad 1978.
Původní okna zbylá mají pouze značení AS2, čili žádný M, AS2 M6 mám pouze na oknech dveří řidiče, který pocházejí z auta ročníku snad 1978.
-> isti: Spíš bych si tipnul, že sklárna nechtěla dělat všechny formy nový najednou.
Predné M11 je WTF?
-> David. 31.10.20 13:58:07: Totálná demencia.Keď im došlo stará varianta tak dali novú?
-> David.: Jo, jo. Tenčí tedy přední M12, všechna boční (stahovací i trojúhelníky) M10 a zadní M8.
Silnější by dle mých skladových zásob mělo být M6 boční i zadní, jediné, co nemám jak ověřit, je přední...
Silnější by dle mých skladových zásob mělo být M6 boční i zadní, jediné, co nemám jak ověřit, je přední...
-> Bukaj:
M8 zadní bude emko to tenčí a M12 by mělo být také to tenčí, jestli se nepletu tak přední silné je M10. Boční silné je M7 a tenčí teď nevím z hlavy, musel bych do garáže k autu:-)
M8 zadní bude emko to tenčí a M12 by mělo být také to tenčí, jestli se nepletu tak přední silné je M10. Boční silné je M7 a tenčí teď nevím z hlavy, musel bych do garáže k autu:-)
-> Bukaj: M12 bude neprůstřelná varianta..

-> David.: Ty kódy je dobré vědět, díky
Na zadních sklech, která tu mám, je M8 a na předním M12...

Na zadních sklech, která tu mám, je M8 a na předním M12...
-> Bukaj: ta skla se měnila, řekl bych nelogicky, postupně a ne najednou. A vím právě že se liší těmito kódy.
-> David. 31.10.20 11:23:37: Jo, ten těsnicí profil bočních skel, kterému říkám "Mkový" byl už od modelu 83, ale to s těmi skly jsem netušil. Měl jsem za to, že změna profilu byla právě v souvislosti se ztenčením skel...
Jinak "Mkové" zadní lampy také byly nejdřív na užovkách (Garde)...
Jinak "Mkové" zadní lampy také byly nejdřív na užovkách (Garde)...

modelový rok 85, tedy MII
ztenčené čelní sklo a boční trojúhelníková skla, zadní zůstává zatím silnější, tedy stejné jako užovka
ztenčené čelní sklo a boční trojúhelníková skla, zadní zůstává zatím silnější, tedy stejné jako užovka
to ale není eMkový těsnící profil. to jsem už psal v přechozí diskuzi, ten profil kterému říkáš emkový se dával už od modelu 83 resp. od 10/82. a ta skla jsou pravda, najdu dobový tisk
-> David.: Možná bych Ti věřil s těmi čelními a zadními skly, ale určitě jsi si jistý těmi trojúhelníčky? Silnější trojúhelníček bys nenacpal do Mkového těsnicího profilu a už vůbec ne do předělovacího sloupku...

-> Bukaj 25.10.20 14:22:48:
rozdíl v tloušťce je více jak milimetr,ale ta focená skla jsou stejná, protože je tam stejný kod M6. tedy stejná tloušťka. Emka měla zadní sklo silnější ještě chvíli při modelu MII, u předního se měnilo s modelem MII na sklabší, stejně tak trojúhleníky ve dveřích, stahovací jsou slabší od MI. liší se právě těmito kódy.
rozdíl v tloušťce je více jak milimetr,ale ta focená skla jsou stejná, protože je tam stejný kod M6. tedy stejná tloušťka. Emka měla zadní sklo silnější ještě chvíli při modelu MII, u předního se měnilo s modelem MII na sklabší, stejně tak trojúhleníky ve dveřích, stahovací jsou slabší od MI. liší se právě těmito kódy.
Ideálně Třebíč a okolí :-) jinak přední sklo jsem uložil tak skvěle, že po týdnu prasklo přesně uprostřed a celé:-/
Dvě použitá Mková zadní okna jsem teď zrovna přivezl a nepotřebuji je, takže klidně jedno daruji, jen to máš ke mně trochu z ruky...
...a jak je to se záměnností těsnění netuším. Dle katalogu je profil těsnění stejný pro Mko i užovku, ale jak je to v reálu, kdo ví. Užovkové sklo tu nemám, ale předpokládám, že ten půlmiimetr nebo kolik je rozdíl v tloušťce to těsnění pobere - je to pryž
...a jak je to se záměnností těsnění netuším. Dle katalogu je profil těsnění stejný pro Mko i užovku, ale jak je to v reálu, kdo ví. Užovkové sklo tu nemám, ale předpokládám, že ten půlmiimetr nebo kolik je rozdíl v tloušťce to těsnění pobere - je to pryž

OK, moc díky za potvrzení. Těsnění bude pasovat eMkové, nebo se musí též vyměnit? případně, kdyby měl někdo doma pěkné přední a zadní eMkové okno, byl bych rád. Obě jsem si nevhodným skladováním sám zničil :-/
Však píšu, že je to užovka. Ten symbol srdíčka měly užovky
Ale klidně ho dej na Mko - rozměrově je stejné, jen je silnější (těžší)...

Ale klidně ho dej na Mko - rozměrově je stejné, jen je silnější (těžší)...
Ahoj, tak jsem vyfotil čísla na okně a asi to není z eMka, na mém původním eMkovém/ poničeném okně je Thorax F 43R-001014 DGM 39117 VT a na tomto je Thorax F TPGS 77-055.000, ale rozměrově vypadá stejně.
Dle loga výrobce je to užovka. A buď dost zkresluje fotka, nebo to sklo je nějak moc vysoké, ale pochybuji, že by bylo na coupé. Tak 90% užovka sedan, 5% Garde, zbylých 5% něco úplně jiného

100 to nieje ani nahodou..