skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Podložky pod Spz
-> David29 26.03.18 06:39:41: protože ten kšeft se jmenuje po zakladateli. To je jako kdyby tuhle pan Škoda chtěl prodávat jiný auta než zrovna koncern. Kapišto? 

-> vhml: Tak o těch já vím.
Tak jinak - mě to přijde to samý, jako by byl nápis Volvo, a pod tím znak třebe Chevroletu
-> Milan 136: Mě je jedno jak se jmenovali nějaký zakladatelé. Ale bavím se o tom, proč se nějakej kšft jmenuje jako to auto, když ty auta, tam prodávaj jen okrajově (zdali vůbec)
Tak jinak - mě to přijde to samý, jako by byl nápis Volvo, a pod tím znak třebe Chevroletu
-> Milan 136: Mě je jedno jak se jmenovali nějaký zakladatelé. Ale bavím se o tom, proč se nějakej kšft jmenuje jako to auto, když ty auta, tam prodávaj jen okrajově (zdali vůbec)
-> David29 25.03.18 20:54:46: asi neznas vazby firem VW a Porsche vid?
-> David29 25.03.18 20:54:46: a tohle je co?
mimochodem Porsche Holding-zakladatelé: Ferdinand Anton Ernst Porsche, Louise Piëch
Kdo by to byl rekl, ze to pojemenoval po sobe...
Ale to je asi jedno, kdo to chce chapat pochopi

Kdo by to byl rekl, ze to pojemenoval po sobe...
Ale to je asi jedno, kdo to chce chapat pochopi
-> Milan 136: Mě přijde divný, že jedu okolo "Porsche Praha Prosek", a Porsche jsem tam neviděl snad ani jedno
Třeba dnes jsem jel okolo Volva, a kupodivu tam měli Volva a ne Chevrolety
Třeba dnes jsem jel okolo Volva, a kupodivu tam měli Volva a ne Chevrolety
-> Nwkt 24.03.18 12:34:14: kdo je asi tak dělá?
-> Milan 136 24.03.18 10:58:03: To jsou ale hezký webovky 

-> Milan 136 24.03.18 10:58:03: Ty jo, to je značek, u kterých se můžeš hádat o uplatnění záruční opravy. 

-> David29 23.03.18 22:09:09:
zkus napsat na Porsche Holding, at si to prejmenuji. A jinak Porsche Inter Auto opravdu neprodava jen Skodovky... www.porsche-interauto.cz/
-> saskyn2 23.03.18 22:58:16:
-> Venca. 24.03.18 01:58:03: sz

-> saskyn2 23.03.18 22:58:16:

-> Venca. 24.03.18 01:58:03: sz
Hlavně si nekupuj ty, kde se zacvakává plastová lištička ve vzoru rámečku a RZ má schované okraje
-> darklord: ja osobne som znacky vrtal a nitoval aby neprislo k ich odsudzeniu a nikto s tym problem nemal
-> David29: Pochop, že ani ty nemusíš rozumět všemu 
-> Milan 136 23.03.18 14:05:38: Jo, ty vypadají slušně, co za ně?

-> Milan 136 23.03.18 14:05:38: Jo, ty vypadají slušně, co za ně?
-> Luky: Mě ale uniká, proč je někdo sundavá... Tohle říkaj všichni, ale neznám nikoho, kdo by je fakt sundaval 
-> saskyn2: Já vím, že se tam ten prodejce jmenuje. Ale nechápu - copak nějaký obchod s elektronikou se jménem LG prodává pouze Panasonic? Snad chápeš, co tím myslím..

-> saskyn2: Já vím, že se tam ten prodejce jmenuje. Ale nechápu - copak nějaký obchod s elektronikou se jménem LG prodává pouze Panasonic? Snad chápeš, co tím myslím..
-> David29:
Tvl. a co by tam jako měl mít když se tak ten prodejce jmenuje. Já zase nechápu že s tím může mít někdo problém, tak jestli mu to závidíš tak si je taky kup ne

-> David29: někdo holt značky někdy sundá a nechce to mít zkurvený hned
-> Jirik_Tuňák1983: to už nevyšlo no 

-> Cumper 23.03.18 22:15:38: Eště dvojitej vejfuk na pravou stranu. 

-> David29: značky rs, ty jsem si tam zrovna nedávno dal taky
A líbí se mi to 

-> Milan 136: Tohle mě irituje... Značka Porsche na kriplovi Škoda
To mi připomíná, jak si každej dával na Feldy značky RS 

Ty vole, proč někdo řeší, že chce aby RZ šla snadno vyndat? Já si nepamatuju, že bych ji za 10let snad někdy sundaval
Kdo nechce vrtat / bojí se odlomení plastu (mně se to stalo nejmíň 4x, buď rámeček, nebo selhal plast pod šroubem), pak: www.spzguard.cz/ různé druhy, i barvy.
-> Milan 136: Ty mám taky a jsou dobrý
-> Milan 136: ja chcem , aj som si objednal , my sme mali ešte tenšiu tú spodnú lištu
toto sú jediné čo sa dajú montovať všade , len musí byť nová ŠPZ
toto sú jediné čo sa dajú montovať všade , len musí byť nová ŠPZ
-> darklord: ono je to diskutabilne. V zivote ma nikto za to neriesil a to som mal na vsetkych autach a dalsia vec aj nasi kamionisti maju vsetcia znacky srobovane lebo nejeden krat sa stalo ze im znacku z kamiona ukradli ked niekde stali a myslim si ze na takychto starych haraburdach to nikto riesit nebude
-> Lubes120 22.03.18 21:37:37: za toto ti mozu zobrat technicak a dostat mastnu pokutu. Na SK nesmies do ECV nijak zasahovat - takze ani vrtat.
-> TT_daniel 22.03.18 21:10:27: Tak toto je asi naj.
-> Venca.: tak ja som len nechcel vrtat dalsie diery do čela tak radsej takto

-> Bukaj: No tak lze udělat leccos, ale není to na škodovku a navíc mě se plastovej rámeček celkem líbí, jen bych rád, aby to šlo vyndavat bez poškození.
-> Venca.: Tak zrovna u zadomotorových škodovek lze třeba vyrobit mezikus se štefty (nebo vratovými šrouby) s roztečí origo děr na SPZ, ke kterému novodobou RZ přišroubuješ v rozích a celek pak přišroubuješ na místo. Ale u Favorita a jiných modernějších aut, kam se šroubuje RZ zvenčí do plastu je to problém, pokud nechceš dělat jiné díry, než ty z výroby...
Ok, díky za rady, zkusím teda najít něco posouvacího a otestuju. Zatím mám všude podložky od skodateamu a po každým rozebrání upadne alespoň jeden čudlík.
Šrouby se mi nelíbí, u starých spz to bylo ok, pokud to vycházelo do krajů, ale pokud to je takhle -> Lubes120 22.03.18 21:37:37: tak je to opravdu ošklivý
Btw. dokáže někdo vyrobit přesnou repliku SPZ, aby nebyl poznat rzdíl oproti originálu? Jedná se o novější SPZ, ale ještě bez znaku EU.
Šrouby se mi nelíbí, u starých spz to bylo ok, pokud to vycházelo do krajů, ale pokud to je takhle -> Lubes120 22.03.18 21:37:37: tak je to opravdu ošklivý
Btw. dokáže někdo vyrobit přesnou repliku SPZ, aby nebyl poznat rzdíl oproti originálu? Jedná se o novější SPZ, ale ještě bez znaku EU.
Jo, u SPZ to bylo fajn, že měly připravené otvory a nebylo co řešit, ale ty nové RZ vůbec nerespektují kotevní místa, takže pokud chce mít člověk značku vycentrovanou, často mu vyjde šroub do písmene nebo číslice...
Ale i tak vždy přidělávám šrouby - je to nejjednodušší a nejbezpečnější, co se ztráty a případných oprav SPZ/RZ týče

Za mě také jednoznačně není nic hezčího než spz bez podložek přidělané pomocí šroubků (nejlépe s ozdobnými kamínky). 

-> venni: ja som si z plechu spravil tabulky take o cca 2cm uzsie a kratsie jak znacka..prevrtal..dal sroby s plochou hlavou a mamut..nalepil a pekne prisroboval..nechcel som (keby nieco ze musia ist dole) poskodit lak alebo daco
img.skoda-virt.cz/vase_au ta_upload/.../10720_2014-0 8-07_19-24-19_13.jpg
img.skoda-virt.cz/vase_au ta_upload/.../10720_2014-0 8-07_19-24-19_13.jpg
-> venni: ŠPZ nalepené už na treťom aute.. na favorite obojstranka a nevyzerajú že by chceli niekam odpadnúť, čoskoro budú nalepené 5 rokov.. na dayli seat leon som zašiel trochu ďalej a značky sú nalepené na lepidle mamut
štvrtým rokom, auto stojí vonku a značky držia..
a nalepené značky držia aj na felícii a najdlhšie tá sa predala u nás v meste, sem tam ju vidím a značky stále držia..

Václave,přiseru se Ti sem s dotazem drobet mimo téma (1,6 stále není,myslím na Tebe :D)
Rád bych u spotřebáka vyhodil podložky pod RZ úplně,ale nevím zda to není velký risk jen značku něčím přilepit a doufat že neupadne,nebo jí nějaký kkt nezkusí odloupnout,zkoušel jste to někdo? vrtání asi nee...
Rád bych u spotřebáka vyhodil podložky pod RZ úplně,ale nevím zda to není velký risk jen značku něčím přilepit a doufat že neupadne,nebo jí nějaký kkt nezkusí odloupnout,zkoušel jste to někdo? vrtání asi nee...
a ed nestes donej vrtat tak tuto www.tuning.sk/dokument-be
zramove-uni-uchytenie-drzi
ak-spz-ecv-tabulky-autosty
le-flex
-> Kocvin: Sdílím Tvůj názor - plastovou podložku nemám ani na jednom z mých aut, jen na jedné 130 mám dobové hliníkové (které na rozdíl od plastových nedrnčí a nekazí vzhled vozu...

-> Tomaso435: Buď a nebo jsou i jiné, vzhlednejší způsoby.. Osobně považuji plastové podložky pod spz jako prvek, který výrazně kazí vzhled auta..
Ale tohle venca asi slyšet nechtěl, takže jako bych tady nebyl..
Ale tohle venca asi slyšet nechtěl, takže jako bych tady nebyl..

jedině šrouby.
my používáme myslím od wurthu a zajištění mají posouvací, nic se neláme
-> U-Geen: To vypadá podobně
-> Nwkt: pouzival jsem tohle: www.vapol.cz/produkt/.../
4 ... nicmene to rezonovalo, tak zkousim klasickou plastovou
-> U-Geen: Z UK mám na FUNu takový zavírací, byly by super, kdyby neměly ulámejch pár pacek a drželo to všechno
dobry jsou asi vsechny ty, co maji vyjimatelnej vrchnni ramecek, resp jeho cast... mam dohledat co jsem objednaval? :)