skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Pickup s novou tváří
Tak levy kus se jeste sehnat da,pravy uz ne.Kdyby se nekomu doma valel pravy,tak bych koupil.
-> Jura_Favorit: tak jsem to poptal u několika dodavatelu,na některých stránkách se to jevilo,jako že by to mělo být skladem,ale skutečnost je jiná,už to sehnat nejde.
-> Jura_Favorit: jj treba mať systém
-> Jura_Favorit: Jo to se bavíme o tom dílu na ten horní díl podběhu u A sloupku?Mrknu na to,dík.
-> suri 22.11.17 18:33:30: ok, pošlu fotku pro představu.
Můj problém je ten, že jsem si až donedávna nevedl žádnou evidenci a spoléhal se jen na paměť, což se ukázalo (a dodnes ukazuje) jako zásadní chyba - spoustu věcí jsem nakupoval pořád dokola v domnění, že je nemám, a jiné mi tak zase zbytečně unikly... Typický příklad nová originální zrcátka na FAV ve výprodejích - pořád jsem kupoval levé přesvědčen, že jich mám málo... až jsem zjistil, že mám jedno pravé a nějakých osm levých
Investice naštěstí pár korun, nicméně to potvrzuje, že mít přehled je základ....
Můj problém je ten, že jsem si až donedávna nevedl žádnou evidenci a spoléhal se jen na paměť, což se ukázalo (a dodnes ukazuje) jako zásadní chyba - spoustu věcí jsem nakupoval pořád dokola v domnění, že je nemám, a jiné mi tak zase zbytečně unikly... Typický příklad nová originální zrcátka na FAV ve výprodejích - pořád jsem kupoval levé přesvědčen, že jich mám málo... až jsem zjistil, že mám jedno pravé a nějakých osm levých

-> Jura_Favorit 22.11.17 18:31:07: myslím že nikdy , ak tak napíš na fb , konkrétne nehľadám nič ale možno by sme niečo vymenili :D
-> suri: nevím, jaký je maximální počet znaků na příspěvek
Ale myslím, že mou skladovou kapacitu jsi už v minulosti zahlédl, ne?

Ale myslím, že mou skladovou kapacitu jsi už v minulosti zahlédl, ne?
-> Jura_Favorit: a čo zaujímavé si ešte objednal?
-> JH1972 21.11.17 22:08:42: tyto výztuhy se dělaly pouze jako originální ND, sháněj čísla 6U0 810 613 A pro levou stranu a 6U0 810 614 A pro pravou stranu. V replice to neexistuje, jestli se ještě někde podaří najít originál těžko říct, spíš už ne, tohle se běžně na sklad asi moc nebralo... Několik párů jsem ve Škodovce objednal, když to ještě šlo - stálo to pár šušňů......
-> Antony: Dík za odkaz.
-> StepaNoFUN: pravdu máš 
-> JH1972 21.11.17 23:28:45: www.obautodily.cz/skoda-f elicia-plech-za-predni-sme rovku-sk-levy-6922cz176

-> JH1972 21.11.17 23:28:45: www.obautodily.cz/skoda-f elicia-plech-za-predni-sme rovku-sk-levy-6922cz176
Tet už asi hodinu hledám tyhle uši,vím,že se dělaj,někde jsem je viděl,ale zaboha je nemužu najít,mužete mě sem hodit číslo dílu?
-> JH1972: Myslím, že origo to ani silnější nebylo. Opravný díly určitě silnější nejsou, když jsem si to ohejbal sám, tak to bylo myslím z 1čky, ale už si to fakt nepamatuju.
Jo,tak tam něco vymyslím,0,8 plech tam bude stačit,že jo?
-> Antony: Myslím, že jsme to i řešili po telefonu, nebo někde tady... ;-)
-> StepaNoFUN: postupoval jsem stejně 

-> JH1972: Co vím, tak nikoli. Nikdy jsem ho jako samostatnej kus nesehnal. Několkrát jsem si ho vyráběl, asi 2x jsem koupil tyhle plechy dvoje (na zesílenou a nezesílenou kastli), navařil ty nezesílený, ze zesílenejch uříznul patřičnej kus a navařil ho přes ty první.
Ale ty, co jsem si vyráběl, seděly většinou líp. :-)
Ale ty, co jsem si vyráběl, seděly většinou líp. :-)
Dělá se tenhle horní plech jako náhradní díl,nemužu ho nikde najít.
-> JH1972: Blatníky jsou zvenku stejný. Lišej se jenom právě vnitřní hranou, která navazuje na ten držák blatníku. Nezesílený maj menší výřez, zesílený vetší (kvůli tý výztuze, o který jsem psal).
Takže zesílený na nezesílenou kastli nasadíš, ale bude tam díra tak 3-4cm na tý hraně k předním dveřím. Opačně to nejde, protože ten blatník nedomáčkneš. Taky jsem jednou šáhnul po spatným páru blatníků ze skladu dílů a divil se, co jsem kde udělal blbě - byly jenom připravený na druhý (nezesílený) auto...
Takže zesílený na nezesílenou kastli nasadíš, ale bude tam díra tak 3-4cm na tý hraně k předním dveřím. Opačně to nejde, protože ten blatník nedomáčkneš. Taky jsem jednou šáhnul po spatným páru blatníků ze skladu dílů a divil se, co jsem kde udělal blbě - byly jenom připravený na druhý (nezesílený) auto...
-> StepaNoFUN: jo to je ta M98 pro novou tvář.A jak je to s těma blatníkama,zesílené a normální,tvarově jsou stejné?
-> JH1972: Ta spodní by měla bejt ta správná. ;-)
-> StepaNoFUN: tohle je rok 2001 a ta chladičovka tam je puvodní.Koukal jsem na AMD a tam maj zesílenou na starou masku a M92 na novou.
-> Jarda: Jako ND se na zesílenou od NF ( - čiliže 7/97 -> jestli si teda dobře pamatuju) už dělala jenom ta UNI. ;-)
-> JH1972 21.11.17 19:54:38: jj, koukam, ze i ta Tvoje je uz nova s tim plechem kryjicim velky otvor

-> radekra: dík za odkaz
Antony: no tak koukám,že jsi si teda taky pěkně máknul,dobrá práce a inspirace pro mě .
-> JH1972: skoda-virt.cz/cz/.../1121
6-antony-pickapek
-> Antony - zrušená registrace 21.11.17 18:25:05: Nevím jak se dostanu na tvojí kartu,ale rád bych se podíval.
-> Jarda - zrušená registrace 21.11.17 19:25:10: Já tu chladicovku budu měnit určitě,tahle je už trochu hnutá a chycená,tak koupím novou zesílenou.
-> StepaNoFUN 21.11.17 18:21:39: Dobře, tak ty matky zatím řešit nemusím,až to budu mít hotové,tak je tam nacvakám.Myslel jsem,žetam musí být než se to naboduje. Jo ty zadní výztuhy tam ještě nemám,vím o tom,musím je sehnat jestli se vyrábí jako náhradní díl,nebo je udělat s plechu.
-> StepaNoFUN 21.11.17 18:21:39: nevim jak pickup, ale ne vsechny zesilene mely velkej vyrez v chladicovce na zamek, mel jsrm combi 1996 a ta to nemela a byla zesilena, 97 uz ten vyrez mela a kryl to plech

-> JH1972: jak píše -> StepaNoFUN: koukni ke mě do karty pickupu, tam je to nafocený 

-> JH1972: Hlavně na těch matkách neohejbej ty pacičky. :-D Na jednu stranu (kde je delší část od paciček do boku) tu matku šikmo zavlíkneš, pak ji šroubovákem domáčkneš pod plech a posuneš o kousek zpátky. ;-)
Chladičovka musí bejt na zesílenou karoserii (čili ta, co tam alespoň myslím dle fotky máš), pak měníš jenom zámek za NF. ;-) Jo a k těm plechům pod blatníky, Ti tam ještě jestli dobře koukám chyběj zadní výztuhy (ty přes díru pro kabel blinkru). Takhle bys musel mít blatníky na nezesílenou kastli, nebo tam bude díra jak po zložejích.
Chladičovka musí bejt na zesílenou karoserii (čili ta, co tam alespoň myslím dle fotky máš), pak měníš jenom zámek za NF. ;-) Jo a k těm plechům pod blatníky, Ti tam ještě jestli dobře koukám chyběj zadní výztuhy (ty přes díru pro kabel blinkru). Takhle bys musel mít blatníky na nezesílenou kastli, nebo tam bude díra jak po zložejích.
Tak to jo,to jsem netušil,myslel jsem ,že je to nabodovany.
Matky jsou k tomu určený, maji takový tvar, že se zvrchu podvléknou a "zacvaknou". Samy pak drží.
Ok, nák to objednám .Ještě jedna věc,když jsem to odstrájel,tak skoro všechny matky co drží blatník se urvali ,koukal jsem ,že koupit jdou,ale jak je zadělám třeba do prahu a sloupku,když tam není žádný přístup?Máte náký fígl?
Zámek je jinej, kapota, výztuha narazníku, s chladičovkou si nejsem jistej, jestli to nejde upravit.
No dobře,tak rozdíl tam je,mě jde o to co objednat,potřebuju to dneska odeslat,abych to měl do pátka doma a mohl o víkendu dělat.Blatníky jsou teda stejné s tím si nemusím dělat starosti.
-> JH1972: ale je, chladičovka je jiná v tom že má jiný otvor na zámek kapoty, nezesilena je do 5/95 u hatchbacku zbytek je zesilena.
To asi nebude uplně pravda,kapota je určitě jiná a chladičovka asi taky,když jí prodávaj jako M98 na nový model.Ještě mě zajímá u některých dílu plechařiny je psane zesílená karosérie,co to znamená?
-> JH1972: jiný je jen zámek kapoty.
Tieto stroje nepoznám ale predpokladám že celá chladičová stena je iná.
Chlapi pustil jsem se do komplet renovace pikouše a chci si tam dát novou tvář.Co všechno se musí měnit?Budu objednávat plechařinu,tak at to nepohnojim.Vrchní části předních podběhu už mám,tak doufám ,že jsou stejné jak na starej,tak novej blatník.Předpokládám,že jsou jiné blatníky,čelo a kapota.Nárazník a světla už mám na novou koupené.Čeká mě tam nákej špek,co by mě mohlo zaskočit?
Dík za radu Honza
Dík za radu Honza