Odstranění nánosu po odrezovači

prohledat
3 příspěvků (zobrazeno 1 až 3) od 30.09.2017 do 13.10.2017, založil/a IJK
řadit dle data
10:49:23
13.10.2017
ozzman1000
ten biely povlak tomu nevadí, len nesmie ho byť hrubá vrstva. AKo píšu otri to čistou handrou, ak je niekde hrubá vrstva čo nejde dole tak tomu pomôcť drátenou kefou. Ale potom to hneď hoď do základovky.
11:27:02
30.09.2017
ondie
Těžko říct,čemu až říkáš film. To je subjektivní. Já mám spíš zkušenost,že po odrezovači je to železo jakoby naleptaný a povrch lepivý,takže na tom barvy držej ještě líp. Přebytky a prášek samozřejmě utřu suchým hadrem. Neumastit. Pokud se ti tvoří vyloženě bílej šlem,nekoupeš to moc ? Možná lépe v menší vrstvě víckrát ;)
08:20:03
30.09.2017
IJK
Před nátěrem epoxidovou barvou jsem použil odrezovač Perdix (líh, 10 % kyselina fosforečná a tanin). Po nátěru zkorodovaná místa zčernala a vytvořil se na nich bíly prášek tak jak má. Na nezkorodovaných částech plechu se vytvořil takový bílý film.

Podle návodu se má bílý prášek oprášit hadrem, pokud se to ale dělá na sucho tak to moc nejde pokud by se měl (hlavně mi jde o ten film) odstranit dokonale muselo by se pořádně silou zabrat.

Kdo s tím máte zkušenosti jak se musí ten bílý film hodně odstranit, aby netvořil nějakou nepevnou vrstvu kterou pokud bych natřel barvou by barva neodpadla ?

Děkuji za odpovědi IJK
Extreme Tyres