skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Škoda 105/120 - montáž nerezových lišt
-> aspetras: hlavne potom na zraze nedávať dole lišty a neukazovať to

-> Bukaj: takze cim min budu merit tim vic to bude bude posobit origo :-D
-> aspetras: Jinak vrtané ty díry jsou z výroby tak nějak od oka - měřil jsem to, když jsem měl sundané lišty (na originálních prazích) a jediné, co se shodovalo na obou prazích, byl počet špuntíků - 9 ks na každé straně
Jinak rozteče děr byly tuším od 10,5 do 18 cm a na každé straně jiné, přičemž odpředu dozadu (nebo opačně, už si nejsem jist) se rozteče zvětšovaly...

Jinak rozteče děr byly tuším od 10,5 do 18 cm a na každé straně jiné, přičemž odpředu dozadu (nebo opačně, už si nejsem jist) se rozteče zvětšovaly...
-> Luky: Diky. Pokud to pujde videt tak ji ani oddelavat nemusim.
-> aspetras: opatrně odpáčit. Když se podíváš zblízka, uvidíš ty špunty v mezeře mezi lištou a prahem. Je dobrý to páčit u těch špuntů aby jsi si tu lištu nezohýbal
chtěl bych se zeptat jak snadno jde ta lišta oddělat? Mám z ani zatáhnout nebo vysunout nebo jak? Potřebuji se kouknout kde jsou šroubky abych je vyvrtal i na druhé straně
-> petr10: na stred alebo skor spodnou hranou prahu, o nieco nizsie ako stred presnejsie.
ještě poslední dotaz....nerezové lišty byly výškově přesně uprostřed prahu tzn příchytky montovány také uprostřed nebo zároveň s horní pohledovou hranou prahu ?
-> David.: Ta výduť má asi za smysl úsporu materiálu a také to, že hrankou lemu se ten špuntík zakousne do laku na prahu. Každopádně kdybys je dal obráceně, tak tam lišty nenacvakneš

-> Bukaj: to vím, šroubky mám
skoda-virt.cz/cz/.../1107 43-nove-originalni-dily?go topost=3...
ale myslel jsem že to do toho prolisu právě trochu zapadne, na druhé straně nějak postrádá smysl (u prahu)
obojí mám doma, ale nikdy jsem to do sebe nezkoušel
skoda-virt.cz/cz/.../1107 43-nove-originalni-dily?go topost=3...
ale myslel jsem že to do toho prolisu právě trochu zapadne, na druhé straně nějak postrádá smysl (u prahu)
obojí mám doma, ale nikdy jsem to do sebe nezkoušel
-> David. 31.03.17 10:54:07: Pane, máte to špatně - dutou stranou dovnitř
(originální teks šroubek má půlkulatou hlavu, nikoli zapuštěnou)

(originální teks šroubek má půlkulatou hlavu, nikoli zapuštěnou)
Díky.
číslo jedna k prahu, ďolík na dvojce je aby tam zapadl originál šroubek( u prahu by to nemělo význam)
Zdar,
potřebuji radu. Nerezové prahové lišty se upevňují na kulaté plastové příchytky. Jde mi o to, jakou stranou má být ta příchytka připevněna ke karoserii. O plech prahu karoserie se dotýká ta rovná plocha s otvorem viz příloha označena 1 nebo se o plech prahu karoserie opírá ta plocha s mezikružím označena 2.
Díky.
potřebuji radu. Nerezové prahové lišty se upevňují na kulaté plastové příchytky. Jde mi o to, jakou stranou má být ta příchytka připevněna ke karoserii. O plech prahu karoserie se dotýká ta rovná plocha s otvorem viz příloha označena 1 nebo se o plech prahu karoserie opírá ta plocha s mezikružím označena 2.
Díky.