skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
ťažné zariadenie
-> JosefK: -> srdcar 120L 15.03.17 23:03:28: Rozměry štítku by měly být standartní, co je zde uvedeno 25 x 74 mm.
Mohl bych ještě poprosit o rozměry štítku.
-> srdcar 120L:Paráda ,tohle je mnohem lepší.
-> Jozka: Je to o tom, že škůdka celá léta stojí venku, takže povětrnostní vlivy zapracovaly, přece jen má holka 32 roků. Tažné sice "jen" 20 let, ale celkově je třetí v pořadí, ty předešlé dvě mi zlikvidovali "umělci", co o mě zabrzdili.
No a zápis tažného, to byl docela vopruz tady u nás, Venca Pohl na dopravce když si postavil hlavu, tak bez štítku a typového listu neexistovalo přihlásit. S ním ani ministr tenkrát nehnul, takový to byl tady kápo.
No a zápis tažného, to byl docela vopruz tady u nás, Venca Pohl na dopravce když si postavil hlavu, tak bez štítku a typového listu neexistovalo přihlásit. S ním ani ministr tenkrát nehnul, takový to byl tady kápo.
-> srdcar 120L: Určitě podle toho půjdou vyklepat správný čísla na správný místa na kousek hliníkovýho plechu a přelakovat.

-> JosefK: Zkusil jsem z toho štítku něco dostat, snad někdo ještě pomůže.
-> srdcar 120L: To je na mě moc moderní..
I ten zápis, docela dlouho psali do TP jen info, že ISO 50, povolenou hmotnost vleku a čísla žádný - možná jako pozůstatek doby, kdy se vlek schvaloval s autem jako souprava.
A s tím štítkem taky zajímavý, MB a kilí tažný skoro všechny, co mi prošly rukama, měly štítky velice zachovalý, jen různě vyšisovaný.

I ten zápis, docela dlouho psali do TP jen info, že ISO 50, povolenou hmotnost vleku a čísla žádný - možná jako pozůstatek doby, kdy se vlek schvaloval s autem jako souprava.
A s tím štítkem taky zajímavý, MB a kilí tažný skoro všechny, co mi prošly rukama, měly štítky velice zachovalý, jen různě vyšisovaný.
-> Jozka: Je to klasické M-ko tažné zařízení, umístěné na plotně, přišroubované do výstuhy zadního nárazníku a uchycené přes silentblok na příčku motoru přes třmen. Držáky výstuhy nárazníku jsou zesílené a zajištěné každý šroubem M-10 navíc.
Tažné je v sešitě zapsáno včetně výrobního čísla. Po kontrole na škůdce s politováním konstatuji, že štítek za těch 20 let vzal za své, zůstaly z něho jen nýtky.
Tažné je v sešitě zapsáno včetně výrobního čísla. Po kontrole na škůdce s politováním konstatuji, že štítek za těch 20 let vzal za své, zůstaly z něho jen nýtky.
Díky za fotku.
-> vlado: Možná jen klame fotka, sice konkrétně tenhle typ tažnýho neznám, ale na spoustě dalších, který jsem měl nebo viděl, je ražený jen výrobní číslo (nebo jeho část) a pak ještě rok výroby. Zbylý čísla jsou jen tištěný a zub času je vyhlodá.
V CZ snad zatím dříve standardní zápis "ISO 50" apod. bez uvedení výrobního čísla nevadí - alespoň ve starých sešitových TP, pokud tedy vím..
V CZ snad zatím dříve standardní zápis "ISO 50" apod. bez uvedení výrobního čísla nevadí - alespoň ve starých sešitových TP, pokud tedy vím..
-> isti: ja na aute mám ten štítok, ale je nečitateľný okrem vyrazeného trojčíslia. Na tom štítku hore od -> srdcar 120L: je tých vyrazených čísel viac. V techničáku mám ako zvláštnu výbavu ISO - 50, ale na poslednej STK mi do toho začali hundrať
To je fotka:pokud by se ti zatím z toho dalo něco vyčíst.
-> JosefK: Stejné tažné mám na své škůdce, podívám se, jestli štítek někde neodpadl. Pokud je na svém místě, tak nafotím. Měl jsem ještě jedno, dal jsem ho už pryč, ale na fotce z něho je nečitelný štítek.
Super ,budu moc vděčný pokud se po něm podíváte.
-> JosefK: Někde bych ho měl mít ....
Zdravím,
rád bych se přidal k tomuto tématu.Já mám tažné zařízení originál od Škodovky tehdy ještě AZNP ,štítek už na něm není léta letoucí .Tažné je samozřejmě zapsané a ani na technické nejsou problémy ,ale já bych tam rád štítek měl.
Pokud by někdo štítek měl, a nebo měl alespoň tušení jak vypadá, tak dejte ,prosím ,vědět.
rád bych se přidal k tomuto tématu.Já mám tažné zařízení originál od Škodovky tehdy ještě AZNP ,štítek už na něm není léta letoucí .Tažné je samozřejmě zapsané a ani na technické nejsou problémy ,ale já bych tam rád štítek měl.
Pokud by někdo štítek měl, a nebo měl alespoň tušení jak vypadá, tak dejte ,prosím ,vědět.
-> vlado: Také mám doma ale vidím že ma predbehli.Tipujem že nemáš všetky údaje z ťažného v tp a potrebuješ to kvôli stk.
-> srdcar 120L: vďaka
-> vlado: Pokud ti to bude postačovat, je to přesně tento typ, co máš, je to originál štítek. Tažné už po nehodě není, soused potřeboval jen kus jeklu s koulí na domácí traktůrek. Rozměr má 25 x74 mm, ostatní si z obrázku dovodíš.
-> isti: tu je ho celkom dobre vidieť
Je asi 10 typov ťažného.Z akého potrebuješ,nemáš foto?
Zdravím, potreboval by som foto origínálneho štítku na ťažnom zriadení škoda 105 - 136. Mohol by to sem niekto odfotiť? Vďaka!