skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Těsnění Rapid 136
-> Hurdis 28.09.16 21:13:37: Přesně tak - tam má být právě ta zdvojená fólie - vnitřní pruh zahnutý dovnitř, aby voda stekla do dveří a ne k pirelce, odkud nemá jinou cestu, než do interieru a vnější pruh přelepený přes dveře, aby to vzducho- a prachotěsnilo a nebyl hluk v interiéru

-> Tomaso435: ... nejlépe na spodní straně :-D
-> Kalcas 27.09.16 22:38:06: tohle mi dělá taky u fáva, prostě to těsnění prořízni :-D
-> Kalcas 27.09.16 21:58:19: Možná se dočkám kritiky od soudruhů :D, ale spodní část izolace, bych zahrnul (a že jsem to tak měl vždy) do dutiny dveří, pochopitelně s oštřenou dutinou a odtokem.
Ony ve spodní části zkrabatělé tapecíry dvěří coupé mají právě zde svůj původ.
Ony ve spodní části zkrabatělé tapecíry dvěří coupé mají právě zde svůj původ.

Jasan, zejtra na to vlítnu a uvidíme kde je průser.
Nech to polejt tou vodou a najdeš problém hned

No, už se s tím seru jak dlouho =D docela mě to ničí, udělal jsem kompletně podlahu, tak by mě dost nasralo, kdyby mi to zas vyhnilo, vím o tomhle totální kuloví, takže je to třeba prkotina a jen to nevidim. Náhodou nejste někdo z Plzně, že by jste se mi na to koukli ? Kdybych na to nepřišel =D a nebo to vyřeší silikon no, ale to se mi nechce to je docela na Maďara =D 

..no když už nic nepomůže, tak je můžes malinko přilepit na nějaký silikon (neutrální a jen malinko přímo do drážky, pak nasadit) A ještě jinak -> v dešti s tím nejezdi!

-> Kalcas: za málo, určitě na to přijdeš. Třeba zjistíš, že tam teče úplně jinudy
Dobrá, zítra vyzkouším, děkuji za radu, snad na to přijdu .. 

-> Kalcas: Když zavřeš dveře bez tapeců tak by tu gumu měly dveře zmačknout? Zaměřil bych se na tohle. Pak bych zkusil být v autě, nechat bez tapece a ať ti někdo leje na auto hadicí vodu a musíš zjistit důvod

Pirely jsem měnil, ale bylo to furt stejné, dveře se mi zdaj naprosto v pohodě, už si nějak nevím rady =)
vždy se ta voda nahromadí v tom rohu vedle toho plechu, jako by to nemělo kam odtékat a steče to do introše.

-> Kalcas: Ty pirely jsi měnil? Pokud ano, tak je to divné. Nemáš třeba špatně spasované dveře? Žy by dole odstávaly od těsnění?
Spis mi stve, ze mi to tam chcije podel te pirelky ,vzdy se ta voda zastavi v tom rohu ( v te drazce) jakmile se to tam preplni tak to pokracuje dale smer koberec ..
Dobrá =) vylepím to. Někde jsem tu na fóru vyčetl, že se to má dělat. 

-> KillFucker: no jo, to jsem si ani nevšiml. Žádné díry tam netvoř.

..a k čemu ty díry? Dveře snad mají dole v plechu odtoky ne? Takhle ti to zase půjde do té výplně a do interiéru..
-> Kalcas: víc s tím asi nevymyslíš

Tak jsem to tam nejak naplacal, co si o tom myslite, je to dobre ? Nemeli by byt vetsi ty odtokovy otvory ? 

Dobrá tak na to jdu, sem zvědav jestli to pomůže a nepoteče mi pod koberec, Tomaso moc děkuju za rady =)
-> Kalcas: nalep to tak aby ti to nečouhalo z podtapce ale aby to překrejvalo díry na špunty.
Díky za radu, za chvilku na to jdu, spíš mi šlo o to jak to tam nalepit, aby ten igelit správně odváděl vodu.
-> Kalcas: ty špunty si tam vlep něčím pevným a celej ten tapec ze zadu třeba zalakuj bezbarvým lakem aby to netrpělo víc než to je pokurvený.
Ahoj lidi, chtel bych se zeptat zda nemate nejakou fotku vylepenejch dveri, abych to nalepil spravne, nejakej mustr, jelikoz to mam na obou dverich bez folie, viz foto. Dekuji
Docela mě překvapilo že to není tím, mě ten tapec dole vůbec nedolejhá, ty cvakačky jsou utrhaný a za ním jsou jen holí dveře žádnej igelit nic, tak jsem zvědav zda to pomůže =)
-> Kalcas: novým těsněním ve dveřích nic nepokazíš.
Dobře, kouknu jak je to u spolujezdce udělaný a pokusím se to napodobit, chlapi moc díky za radu, byl jsem z toho bezradnej čím to může bejt, je divný že to tam chybí ... jinak tohle těsnění je vhodný, nebo ho mam vrátit ? www.cc-autodily.cz/tesnen
i-pireli-a-20m?brand=SKOD.
..
-> Kalcas: vono je to hele jedno z čeho to bude, kup u číňanů igelitovej ubrus kterej jde trochu jakoby natáhnout vyřízni si tvarově z něj tapec a voblep to tam... nalep to normálním chemoprenem a hnedka na to přibouchni tapec aby to drželo.. je to funkční.
Dobře :D fakt se v tom vůbec nevyznám, takže netuším čím se to lepí ani jak, to bude ještě sranda =D Budu muset sehnat nějakýho Rapiďáka z Plzně aby mi vypomohl =D Kde se dají koupit ty parozábrany ? :D
-> Kalcas: Originál neseženeš, ale pokud se chceš vzhledově přiblížit originálu, tak sháněj staré PVC ubrusy, nebo nemocniční podložky na postele. ten samý materiál...
Jinak jako alternativa se mi osvědčily klasické stavební parozábrany - je to levné, je toho hodně...

Jinak jako alternativa se mi osvědčily klasické stavební parozábrany - je to levné, je toho hodně...

No to sem ani netušil, tak to je na prd, spíš mi zajímá kde to seženu :O Je nějaká univerzální ? Hlavně abych to tam dobře nalepil, nemáš nějakou fotku, jak to má vypadat ? Děkuji
-> Kalcas: Tak s tím urychleně něco dělej, slušné tapece na Rapida se už blbě sháněj
Ten "igelit" má být přilepen na plech dveří pod tapcem a v dolní části je originál folie zdvojená - jedna chlopeň je strčená dovnitř do dveří, aby po ní stékala voda a druhá je přilepena na obvod dveří, aby zabraˇnovala hluku a změnám tlaku v kabině...

Ten "igelit" má být přilepen na plech dveří pod tapcem a v dolní části je originál folie zdvojená - jedna chlopeň je strčená dovnitř do dveří, aby po ní stékala voda a druhá je přilepena na obvod dveří, aby zabraˇnovala hluku a změnám tlaku v kabině...
No, to vypadá že to bude tím, myslíš že to dělá ten igelit co je pod tapcem ve dveřích ? Protože mám pocit že ve dveřích za tapcem žádný igelit není,

-> Kalcas: To, že voda teče do dveří je vlastnost, nikoli vada. Proto jsou dole výtokové otvory. Vada je ale to, že tam buď máš blbě danou fólii (igelit), nebo je roztrhaná, nebo tam není vůbec. Jestli je to jak píšu, tak nejen, že ti poteče do auta, ale ještě se ti velmi brzy rozpadnou papundeklové kostry tapecírunků...

Zdravím lidi, tak jsem zakoupil jednu ze zmíněných pirelek www.cc-autodily.cz/tesnen
i-pireli-a-20m?brand=SKOD.
.. a zkusil na autě, stále tam teče, už si nějak nevím rady, nemáte s tím někdo zkuešnosti ? Voda dle mého úsudku protéká v pravém rohu dveří, skrz tapec a dále pokračuje směr podlaha. Pirela co jsem měl v Rapidu jako původní, se mi zdá trochu jiná, tak jestli to nemůže být tím, ale v obchodě mi tvrdili že jiný typ se na škodovky již nevyrábí. Díky 

-> minno: já právě taky kolem 500, ale pred cca 2tydny jsem si tam jel pro plecharinu a tak si vzal dvoje tesneni... za ty prachy 

-> Tunerláďa #2 - zrušená registrace 28.08.16 09:25:10: Zaujímavé, ja som pred pár rokmi kupoval toto tesnenie origo škoda za asi 20 € (cca 500 Kč).
-> rsvancara: Kolik? Potřeboval bych tak na 0,5 dveří 

-> Sejki: Kupoval jsem 25m a na jedny dveře ještě zbylo. Záleží, jestli chceš dělat tímhle těsněním i ty části pod prahovejma lištama. To já nedělal a nechal to jak to bylo.
Kolik je tak potreba metru na 4 dvere?
-> stepan: prodávaj na metry....
-> bibendum30: Gumex prodával pokud vim jen celý balení.
www.gumex.cz
prodávají kde co...také v metráži
prodávají kde co...také v metráži
-> Kalcas: tesneni feldy pasuje, staci o kousek zkratit. Maji v OBautodilech v HK, origo skoda za cca 150,-
Moc díky, napíšu tam =)
-> Kalcas: do dveri ti zjistim....vim ze v Praze Dubci, ale tam jsou drahy... Ale kdyz se zeptas Tilera, tak by mel vedet...
Nevíte o někom jiným kdo prodává tu Pirelku, celkem bych to potřeboval fakt mi tam dost chčije =( =D
amd autodily již nemají ...
Tesneni kufru prodava Tiler Tuning-origo profil.