Já si pamatuji jen kombinaci hranatý úchyt dveří nahoře a kulatý dole to mám i na rapidu.
Máte někdo foto ?
Jinak bacha na kolejničky okna vyměňoval jsem PL dveře na úžovce 77 prázdný M-kový
A na spodní části kolejničky byla kulatá díra a vodící lišta měla hranatý péro v původních dveřích byla díra hranatá.
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Dveře užovka vs. emko
-> isti: 

-> srdcar 120L: Lenže to už nie je originál a to asi -> Jozka: nedopustí

-> srdcar 120L: Tak to je fajn.. dík.
-> Jozka: Omezovače dveří jsou samostatný kus, i když se liší konstrukčně, jsou záměnné na novější i starší typ. K pantu jsou připojeny čepem. Ve dveřích jsou na dvou šroubcích, takže snadno vyměnitelné, pokud odejdou.
-> isti: Nemá. A je to až nasrávací - byl jsem a jsem zvyklej už z embéček zamknout dveře řidiče, strčit klíče do kapsy, vzít si zezadu věci, zajistit, zabouchnout a jít.. No a když to automaticky udělám u i u tý užovky.. 
E: Jinak u tý mý užovky jsem pořád tuhle záměnu nedozkoumal - má úplně jiný omezovače dveří nežli M a jak je to integrovaný do pantů, tak zatím netuším, jestli to jde přehodit na dveře novější. Ale to se roku výroby 1980 už nejspíš netýká.

E: Jinak u tý mý užovky jsem pořád tuhle záměnu nedozkoumal - má úplně jiný omezovače dveří nežli M a jak je to integrovaný do pantů, tak zatím netuším, jestli to jde přehodit na dveře novější. Ale to se roku výroby 1980 už nejspíš netýká.
-> Jozka: To že ani zadné sa nedajú už nemá zmysel podla mňa.
-> isti 08.06.16 21:16:03: U užovek to co vám nešlo to a nejde to dodnes - dneska jsem to akorát zkoušel, žádný dveře nejdou takhle zajistit.. bohužel. A pak jsem vzpomínal na všechny služební Favority, Formany a Felicie - až ty to měly (snad) jednotně upravený, z řady Favo/Forman jsem byl jelen, každý to auto se snad kolíkovalo jinak.

-> vaclav3 06.06.16 08:46:54: To som netušil.
-> Tomaso435 05.06.16 16:35:03: -> krtik 05.06.16 16:55:17: Takže to je normálné že sa to nedá stlačiť a takto by to malo byť.
-> Tomaso435 05.06.16 16:35:03: -> krtik 05.06.16 16:55:17: Takže to je normálné že sa to nedá stlačiť a takto by to malo byť.
-> vaclav3: U mý užovky (1977) s "deštníčkama" nejde kolík zamáčknout na žádných otevřených dveřích ani vpředu, ani vzadu.. 

-> isti:
Šlo to u prvních roků výroby, kdy kolíčky měly větší průměr a hlavičku na konci. Záměna byla tuším od roku 78.
Šlo to u prvních roků výroby, kdy kolíčky měly větší průměr a hlavičku na konci. Záměna byla tuším od roku 78.
-> krtik 05.06.16 16:55:17: přesně tak, je to úprava zámku a kdysi jsem to na svoji upravoval. Bohužel hosip je sviňa, takže už přesně nevím co.
-> krtik 05.06.16 16:56:29: na pickupu mi jdou obě dveře zacvaknout otevřený.
-> krtik 05.06.16 16:56:29: na pickupu mi jdou obě dveře zacvaknout otevřený.
-> Tomaso435 05.06.16 16:35:03: U feldy mi jdou všechny dveře kromě řidiče. Tak to zacvaknu zezadu a zabouchnu zadní.
-> isti 05.06.16 15:58:58: U 742 a podobných je to dáno pouze nějakou packou. V případě, že ti nejde kolík zacvaknout, tak zohneš nějakou packu na zámku/v zámku a pak jdou zamykat i otevřené dveře
. Vyčetl jsme to tady na virtu, takže se asi ještě někdo ozve.

-> isti: tak je tam asi něco rozbitýho... myslim že ani u fáva nejde spolujezdec zamáčknout natož řidič ... jen zadky.
-> Tomaso435: Ale u niektorých sa to dá stlačiť .
-> isti: tak asi proto aby si řidič nezabouch s klíče vo vnútry.
A čím to je že u niektorých šoférových dverí sa nedá stlačiť gombík keď sú otvorené.To bolo podla výbavy?Ani na otcovej 105l z 88 sa nedá.
-> miguelias: Skla stejně bude přehazovat včetně sametek

-> mikihans: Užovka má tlustší okna než mko.:)
Někde jsem slyše něco o tlouš'tce plechu. že emko má slabší plechy, ale nevím jestli to je pravda.
Někde jsem slyše něco o tlouš'tce plechu. že emko má slabší plechy, ale nevím jestli to je pravda.
-> peter13789: A to ještě ne všechna Mka
Například na Mku z roku 85 byly spodní panty zakulacené, horní hranaté...

Například na Mku z roku 85 byly spodní panty zakulacené, horní hranaté...
lištu prehodiť problém nieje, jediný rozdiel na "vzhlade" dverí je tvar tej časti pántu ktorý montuješ na stlpik ... užovka má taký hranatý, emko už má rohy ako keby zrezané
Z Mka dveře na užovku přizpůsobit jdou, obráceně je to trošku horší, ale jde to též.
Dveře se liší mimojiné v uchycení stahovačky okna (tu bys nechal Mkovou), ostatní věci přeházíš z původních dveří (zámky, kliky, sametky, skla, nerez lištu - jen dej pozor, abys ji nepoškodil při sundavání)
Dveře se liší mimojiné v uchycení stahovačky okna (tu bys nechal Mkovou), ostatní věci přeházíš z původních dveří (zámky, kliky, sametky, skla, nerez lištu - jen dej pozor, abys ji nepoškodil při sundavání)

Ahoj, potřebuju na svoji užovku (1980) dát jiné PP dveře. Chci samozřejmě zachovat originální vzhled, a tak se chci zeptat, jestli musím shánět přímo dveře z užovky, nebo jsou úplně stejné i dveře z eMka? Pochopitelně bych přehodil kliky, pravděpodobně i tapec, ale co mě zaráží je u užovky stříbrná lišta pod oknem, kterou eMko nemá. Dá se taky přehodit, nebo eMkové dveře na to nemají "přípravu"?
Díky moc.
Díky moc.