Tak já mám sprejem stříkany na tisícovce dveře a kapoty a zatím to drží ty dveře jsem stříkal před čtyřma rokama a loupou se jenom jedny ktery jsem byl línej obrousit.
Jinak pod všechno co drží šel šedej základ
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
lak blatníku š120
No reknu to asi takhle, v něčem má Schade12 pravdu. Sprej je sice prasarna, ale co se týče vzhledu k ostatnímu zbytku auta, tak to je nejlepší volba.
Tak schválně kdo by si typnul že na mojem modrým autě je sprejem stříkaná třetina kapota, a pulka blatníku a řidičovo dveří
Co se týče matu tak to naprosto odpovídá zbytku auta 
Teda já mám dost kliku ze na obou autech sedí odstín spreje s barvou auta
Tak schválně kdo by si typnul že na mojem modrým autě je sprejem stříkaná třetina kapota, a pulka blatníku a řidičovo dveří

Teda já mám dost kliku ze na obou autech sedí odstín spreje s barvou auta
když bych to chtěl lakovat dvousložkovým akrylátem tak to zas bude daleko leskleješí než originál. myslím že když ten sprej přestříkám bezbarvým tak to neco vydrží (auto stojí v garáži a jedu sním tak 2x ročně v létě) spíš mi de o to aby to bylo co nejmin poznat že to je měněný
-> StepaNoFUN:

-> minno: jj, lak ve spray nestoji za nic, blatnik se necha nastrikat pekne, ale po jedne zime to uz bude naprd...
je mozne si nechat namichat spray, ktery musis spotrebovat do 10 dnu a tam je kvalita podstatne vyssi
Ja nivu celou nastrikal zelenym kladivkovym alkytonem, podelal jsem to, ze zaklad pod to jsem natrel stetcem a myslel jsem, ze to vybrousim, no nevybrousil jsem to poradne :/ ale divim se, jak ten alkyton drzi, to jsem ani necekal, mam to uz poskrabane od vetvi, ale az to bude hodne skarede, tak to zase striknu znovu :) pritelkyne teda chce, abych to misto zelene striknul modrou kladivkovou, tak nevim.... :)
je mozne si nechat namichat spray, ktery musis spotrebovat do 10 dnu a tam je kvalita podstatne vyssi
Ja nivu celou nastrikal zelenym kladivkovym alkytonem, podelal jsem to, ze zaklad pod to jsem natrel stetcem a myslel jsem, ze to vybrousim, no nevybrousil jsem to poradne :/ ale divim se, jak ten alkyton drzi, to jsem ani necekal, mam to uz poskrabane od vetvi, ale az to bude hodne skarede, tak to zase striknu znovu :) pritelkyne teda chce, abych to misto zelene striknul modrou kladivkovou, tak nevim.... :)
-> Schade12: Si to predstavuješ nejako moc jednoducho :) Neviem, čo od toho vo výsledku očakávaš, ale ak to má za niečo stáť, tak starý (červený) lak musíš minimálne zdrsniť (obrúsiť) po celej jeho ploche, následne základ (plnič) až na záver vrchnú farbu. Základ sa nedáva len na holý plech, je to podklad pod vrchný lak. A sprejom striekať celý blatník určite neodporúčam, trvanlivosť a odolnosť "laku" bude na veľmi nízkej úrovni. Chce to dvojzložkové systémy.
to že je sprej na nic vím, ale když lakuji jen jeden blatník tak to vyjde nejlevněj. (navíc nevím čím jiným to lakovat aby byl stejný odstín)
blbosť je už len to , že to chceš striekať sprejom
ale keď už, najlepšie tú starú celú zbrús dole , potom základovka , keď tak nejaký tmel prípadne plnič , a potom vrch ....

Mě zase příjde jako blbost lakovat blatník sprejem....
zdar, měním na 120 blatník, ten nový je červený a já ho chcu nalakovat na bílo /sprejem/. Otázka zní jestli mohu bílou lakovat přímo na tu červenou (jestli se to překryje) nebo jestli to radši nedat první na bílo (základovkou) a pak až bílou svrchní. - to se mi ale zas zdá blbost lakovat na svrchní barvu základovku. díky za rady