skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Čím slepit metrážovou gumu předního okna?
prohledat
9 příspěvků (zobrazeno 1 až 9) od 16.04.2016 do 21.04.2016, založil/a tukanovec83
Loctite 406 je presne na gumu.
Díky za reakce, koupil jsem nějakej gelovej vteřinovej loctite za 100kč, tak snad to bude ok :)
-> StepaNoFUN: Děkuju
.
-> Přema: Tam by mělo jít i o to jak je daný materiál vlhký. Nevím, jak to je v porovnání s teplotou, ale pokud to nechce lepit, má se na ten lepený matroš dýchnout trocha vlhkosti
.

-> Přema: Tam by mělo jít i o to jak je daný materiál vlhký. Nevím, jak to je v porovnání s teplotou, ale pokud to nechce lepit, má se na ten lepený matroš dýchnout trocha vlhkosti

Napatlej tam něco co je z kianoakrylátem ( cs.wikipedia.org/wiki/Kya
noakryl%C3%A1t ) ten to pěkně naleptá a drží, lepil jsem tím i gumičky do motoru v případě nouze a drží do dnes... jen platí že čím větší teplota tím rychleji se to slepí, a né vždy je u množství čím víc tím líp... 

-> krtik: Tak to netuším. Obyčejný lepidla nepoužívám. Už asi 10 let používám převážně to Universum, nedávno jsem zkusil weicon (lepilo to výborně, ale brzy zaschlo) a pak ten loctite... Ty "obyčejný" spíše v nouzi a pro nenáročný aplikace....
Mám spíš doplňující dotaz, než radu:
To chce vždycky nějaký spešl vteřiňák na gumu, žejo?
Nezkřehne obyčejným ta guma moc? aby to kolem lepeného nezačalo praskat?
...těsnění 5. dveří na Feldě jsem lepil nějakým Lukoprenem a vypadá to, že drží. Ale to asi, že na to nejsou vysoké nároky...?
To chce vždycky nějaký spešl vteřiňák na gumu, žejo?
Nezkřehne obyčejným ta guma moc? aby to kolem lepeného nezačalo praskat?
...těsnění 5. dveří na Feldě jsem lepil nějakým Lukoprenem a vypadá to, že drží. Ale to asi, že na to nejsou vysoké nároky...?
-> tukanovec83: Jak píše Bukaj. ;-) Používá se pro to nějakej lepší vteřiňák. Osobně na O-kroužky používám lepidlo Universum ( www.universum-lepidla.cz/ ), případně loctite 406, ale tam je trochu vyšší cena... Nicméně půjde to určitě jakýmkoli lepším (těm za 10,- Kč bych se vyhnul) vteřiňákem.
Vteřiňákem. Konce zažíznout do roviny ostrým nožíkem a po slepení a vytvrdnutí lepidla povrch obrousit jemným smirkem a lepené místo je pak stěží poznat

Zdravím, čím mám slepit metrážovou gumu předního okna, kterou plánuju koupit na pragosu? Díky moc :)