skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Nosníky ramen zadní nápravy
-> stanleyAT: Je tam dvojplech ale zosilnenie je z vnútra u originálu.Na mojej je to už určite opravené kusom plechu s vhodnou dierou.

-> stanleyAT: Jojo, Dvojplech je origo :-)
-> isti: Ten navařený plech jako zesílení nosníku je podle mě origo 

-> rsvancara: Ak vidím dobre tak je tam už dodatočne navarené kus plechu.Ja to mám na bielej 130 podobne,náprava neupadne ale má to slušné áááááčká.
-> rsvancara: však tomu nič nie je, akurát sa lúpe farba :)
A teď kontrolní otázka.
Jestlipak víte, jestli to tu nápravu udrželo.... nevíte co? Pche,... udrželo, akorát buchta ramene rozřízla tu výztuhu nosníku
Jestlipak víte, jestli to tu nápravu udrželo.... nevíte co? Pche,... udrželo, akorát buchta ramene rozřízla tu výztuhu nosníku

-> MOLSO: Bratrovi se stal opak. Rozpadla se mu manžeta a natekla mu tam voda a nalítalo bahno. Vydrželo to takhle jezdit taky docela dlouho. Snad 14 dní

-> rsvancara: ale zase ked na ceste stratis vypustak tak bubny zasobuju prevodovku olejo m este par tyzdnov 

-> rsvancara: 

Kyvka na boku = ještě víc oleje v bubnu :-D
-> stanleyAT: kdysi jsme to měnily.Taky auto na špalkoch a dělalo se to celkem mizerně.Kdyby to bylo na boku tak myslím že poloviční práce.
-> stanleyAT: ale kola nepadaji, to je to posledni, ale ten olej v bubnu 

Vím že vlečka je lepší, ale já sem celkem originalista takže kyvku chci zachovat. Na normální ježdění to stačí, driftovat s tím nehodlám takže ani kola by nemusely upadávat 

Volal ma niekto?
-> stanleyAT: Ja som mal kyvku dokonca vyskladanú celú z nových dielov a aj tak som zistil, že to nemá význam
.

-> stanleyAT: Ja som mal kyvku dokonca vyskladanú celú z nových dielov a aj tak som zistil, že to nemá význam

-> stanleyAT: to mel Minno taky a pak to pochopil 

-> Dušan: Smůla, už mám nachystanou a hezky natřenou kyvku alkytonem...
-> MOLSO: S ramenama to je pravda. Už nejdou pomalu sehnat ani ty blbé turecké. Ještě že sem sehnal v jednom zapadlém obchodě ještě poctivé české...

-> MOLSO: S ramenama to je pravda. Už nejdou pomalu sehnat ani ty blbé turecké. Ještě že sem sehnal v jednom zapadlém obchodě ještě poctivé české...
-> MOLSO: tak to je dost zle
-> castrol: blbe je ze je uz problem aj s pozdlznymi 

-> Dušan: lebo ten 10 nedokaze zohnat kludne ramena 

-> Dušan: uz to bude 10 z deviatich .... lebo aj minno je uz nas 

-> Dušan:

-> stanleyAT: vlecku doporucuje 9 z 10 virtaku

-> rsvancara: Ne, mám kyvku. A kvůli uhnitým nosníkům nehodlám pořizovat vlečku 

Jestli máš vlečku, tak uhnilé nosníky ramen zase tak nevadí. Ještě to drží za tlumiče a příčku :-D
-> rsvancara: Nádrž i brzdové trubky půjdou pryč, takže tím by sem tam mohl mít nakonec docela pohodlí a místa i vleže pod autem. Když nikoho na tuto nevděčnou práci nepřemluvím tak to zkusím sám
Co také zbývá, se s hnitým uložením nápravy rozhodně jezdit nebudu 

-> stanleyAT: No hlavní nepříjemnost je, že tam vede hydraulika zadní brzdy a je tam nádrž

No další nepříjemnost je že auto budu mít v poloze zvednutý zadek na špalkách 

-> stanleyAT: Nejlíp mít auto na boku,ať k tomu hezky můžeš a máš při práci klid. Ničím jiným než COčkem bych to já osobně dělat nechtěl..jinak mi na výměně této věci nepřijde nic složitého.
A až to půjdeš koupit,tenhle výrobek mi přijde od pohledu kvalitnější: www.autotypautodily.cz/cz -detail-188301-nosnik-zadn iho-ramene-pravy-skoda-105 -120-garde-rapid-113-710-2 55.html
A až to půjdeš koupit,tenhle výrobek mi přijde od pohledu kvalitnější: www.autotypautodily.cz/cz -detail-188301-nosnik-zadn iho-ramene-pravy-skoda-105 -120-garde-rapid-113-710-2 55.html
Zdarec hoši, jak moc je náročné vyřezat staré nosníky ramen zadní nápravy a navařit nové? Chystám dělat repas zadní nápravy a z této jediné věci mám největší obavy. Cočko bych asi sehnal ale nikdy sem s tím nevařil žádné auto jenom umím drobnosti elektrodou. A zrovna takovou věc karoserie bych chtěl mít udělanou pořádně než aby mě někde na cestě uletěla náprava
Mám se do toho vůbec sám pouštět? Nebo nenajde se dobrá duše ze Zlínského kraje co by mě to udělala?
www.obautodily.cz/skoda-1 20-nosnik-zadniho-ramene-s k-olej-7035cz134

www.obautodily.cz/skoda-1 20-nosnik-zadniho-ramene-s k-olej-7035cz134