skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Favorit originalny spoiler
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : a tohle je prospekt, o kterém mluví -> Dodis136: ; bohužel čitelněji to nenaskenuji, navíc to tady ani nebere fotky ve větším rozlišení. Je to 13. položka od spodu - "spoiler pátých dveří".
Stříška je v prospektech pojmenovaná jako "Horní spoiler pátých dveří" anebo "Střešní spoiler", ostatně porovnej s názvy obojího v prospektu originálního příslušenství v mém předchozím postu.
Stříška je v prospektech pojmenovaná jako "Horní spoiler pátých dveří" anebo "Střešní spoiler", ostatně porovnej s názvy obojího v prospektu originálního příslušenství v mém předchozím postu.
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) :
Dolní spoiler (křídlo):
- mod. rok 1992: vybrané akční modely (*) a za příplatek
- od 1993: za příplatek
Horní spoiler (stříška):
- od 1993: vybrané akční modely (*)
A dále oba figurují i v několika vydáních katalogů originálního příslušenství s kódy "KDA", takže šly dokoupit sólo jako příslušenství k dodatečné montáži ať už na salonu nebo doma - viz foto.
EDIT: a to prosím to, co jsem teď uvedl, platí pouze pro tuzemské trhy. Export byl kapitola sama o sobě - například takový akční model Flair-line, který byl určen pro GB trh a vyráběl se právě v inkriminovaných letech 1993-4, měl dle dostupných podkladů dolní spoiler (křídlo) v základní výbavě

*) nebudu se zdržovat vypisováním konkrétních akčních modelů
Dolní spoiler (křídlo):
- mod. rok 1992: vybrané akční modely (*) a za příplatek
- od 1993: za příplatek
Horní spoiler (stříška):
- od 1993: vybrané akční modely (*)
A dále oba figurují i v několika vydáních katalogů originálního příslušenství s kódy "KDA", takže šly dokoupit sólo jako příslušenství k dodatečné montáži ať už na salonu nebo doma - viz foto.
EDIT: a to prosím to, co jsem teď uvedl, platí pouze pro tuzemské trhy. Export byl kapitola sama o sobě - například takový akční model Flair-line, který byl určen pro GB trh a vyráběl se právě v inkriminovaných letech 1993-4, měl dle dostupných podkladů dolní spoiler (křídlo) v základní výbavě

*) nebudu se zdržovat vypisováním konkrétních akčních modelů

-> Dodis136: provedení bez a s výřezem záleží jen na tom, zda si měl na autě stěrač. já mám na fávu L příplatkovej stěrač a křídlo bez výřezu i když stěrač mám :-D
jinak to křídlo je originál škoda z katalogu příslušenství. ve křídle sou zalitý šrouby, prohulíš díru a zespoda dáš matky. potom bylo kulaté křídlo sport 93 94 95 a 96. to ale už nebylo nejspíš original.
jinak to křídlo je originál škoda z katalogu příslušenství. ve křídle sou zalitý šrouby, prohulíš díru a zespoda dáš matky. potom bylo kulaté křídlo sport 93 94 95 a 96. to ale už nebylo nejspíš original.
Tak napriklad prilohou tohto prospektu: skoda-virt.cz/cz/.../2607
-prospekt-skoda-favorit je vlozeny list - taka tabulka A4 s prehladom prvkov vybav LX, GLX + ke kazdej vybave priplatkove polozky. Tam je jasne uvedene "Spoiler piatych dveri", pricomz tie horne spoilery - striesky - sa davali iba na akcne modely, takze jednoznacne je tym myslen dolny spoiler, o akom hovorim ja.
-> Dodis136: Tak dokoupit se dalo ledacos, ale ten spodní se z výroby nemontoval. Ukaž z jakého prospektu čerpáš.
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : neviem ci mas dake prospekty k Favoritom alebo z coho cerpas pre svoje tvrzenie, kazdopadne aj ten spodny mohol byt, v Etke je psane 1991 az koniec vyroby, v prospektu jej mam akoze za priplatok a tvoju teoriu popira aj skutocnost, ze existovaly dve verzie podla roka vyroby (okolo stieraca), vid moj predosly prispevok
Horny spoiler sem netahaj, ten je jasny.

-> Dodis136: Tomaso asi naráží na to, že FL má originál spoiler nad zadním oknem.
Ten spodní se tam z výroby nemontoval, ale samozřejmě si ho tam spousta lidí dávala.
Ten spodní se tam z výroby nemontoval, ale samozřejmě si ho tam spousta lidí dávala.
Podla roku vyroby su odlisne iba vo vybrati pri steracu, inak nie, cize ked pisem provedenie 1993, chcem ten s vyrezom.
Inac neviem ci si rozumieme - ked skrutky, tak ako mozu byt zalite v pene? Ked je "upevnovaci prvek" v pene a z vnutra dveri sa davaju matice, hovorim o stiftu; co je uplne ina situacia ako ked je v pene daka diera so zavitom - a z vnutra dveri skrutkujem skrutky
Cize ako? Z vnutra dveri sa davaju matice alebo skrutky?
Inac neviem ci si rozumieme - ked skrutky, tak ako mozu byt zalite v pene? Ked je "upevnovaci prvek" v pene a z vnutra dveri sa davaju matice, hovorim o stiftu; co je uplne ina situacia ako ked je v pene daka diera so zavitom - a z vnutra dveri skrutkujem skrutky

tak chceš tento spoiler? nebo provedení 1993?
jinak sou tam 3 schnilý šrouby který sou zalitý v tej pěně. já je fiknul a celý to nalepil.
jinak sou tam 3 schnilý šrouby který sou zalitý v tej pěně. já je fiknul a celý to nalepil.
Len tak medzi recou - keby mal niekto tento spoiler v peknom stave v provedenie 1993 na predaj, rad kupim. Mozno aj z Ceskej republiky - stabilne pol mesiaca byvam pri Hodonine :)