-> Milan 136 04.03.16 20:55:39: Heller Ostrava mám osobní zkušenost, paní si tam objednala předkupní prohlídku u auta které jsem jí prodával. Nikdy jsem nic takového neviděl, nechápu jak něco takového může fungovat jako servis, raději bych dal auto cikánům než v tom nechat hrabat tyhle trotly.
Celkově to byl mazec, jenom takové perličky z natáčení:
Kontrola historie.
Hm, to je stočený, tady to má najeto 164000 a v dalším záznamu o rok později je jen 164200km, to je nesmysl aby to za rok najelo 200km.(co je mu doprdele do toho kolik to za rok najelo, ale budiž)
Já: ukažte, ale vždyt to je 8(tj. 184200), opravdu to byla zjevná 8, viděl by to i poloviční slepec.
On: ne, já tam vidím 6
Já: tak z toho sundejte ten vodoznak ELSA který to překrývá.
On:To nejde. Zavolal kolegu, kterýmu trvalo asi 10 minut než tam došel, mezitím furt jak je to šestka a jak je to stočený.
Po 10 minutách přišel kolega, Co tam vidíš?
Kolega: 6, to je 164200.
Já už fakt nasranej, že ze mě dělaj podvodníka: tak dejte doprdele ten nápis z toho , já tam vidím 8.
Kolega to pošoupnul, byla tam 8.
Asi jsem čekal něco jako pardon, stane se, ale nikdo neřekl sorry, jen na to pán řekl že se mu to stejně nezdá. Prý proč to má v Rakousku 16 servisních oprav v záruce, stejně je to divný.
Já: to bude asi tím jaký mrdky vyrábíte, to bych si od vás pak chtěl koupit nové auto...
Celé to trvalo asi půl hodiny, pak jsme šli na dílnu, auto zvedli. Čekal jsem že dám nějakou slevu na sjetý kotouče a byly tam díry v plastech na spodku
No přišel k tomu maník, říká tady za tím filtrem teče olej, to chce přetěsnit(nějaká 100 let stará mastnota na autě co má 220tis)
Já: kde?
On: tady za tím filtrem
Já:pane ten filtr je chladič spalin.
Ticho, tím prohlídka skončila, nikdo brzdy neřešil, dokonce ani nekouknul na VIN, kdybych tam přijel s kradeným autem tak jí to klidně doporučí. Že by to někdo zkusil projet, vůle v řízení a podobné věci bylo sci-fi. Pani vycálovala 800 a jeli jsme pryč. Na jejich obranu musím říct že původní finanční předpoklad za tu prohlídku byl 2500kč, těch 800 bylo slušný a ještě nám udělali kafe