skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Převaření C sloupku širokosloup na uzký?
-> Přema: no psal jsem ti tady už -> Luky 09.01.16 09:48:17: že jako proč né, ale bude to vyžadovat trochu práce. A přesnosti.
Chlapi, napíšu to tady... vzhledem k tomu že pořád přemítám co a jak s tím udělat a nedávno jsem narazil na kartu místního člena viz. skoda-virt.cz/cz/.../1041
2-daniela-skoda-1000mb kde vyměnil prostě celou část střechy, tak mě napadlo udělat to samé s tím že všechny ty díly co se liší vezmu ze staré kastle. No chtěl bych znát váš názor, zdá se vám to jako prasárna? Já o vidím jako jedno z východisek jak mít kastli vyřešenou. Díky za názor.
-> Přema 09.01.16 22:59:53: Noco kdyžtak mi to přivezeš do Kozlovic, a my se s tím nějak poperem. Jo napíšu ti na FB 

-> Luky: byl jsem tenkrát vůl no... první co jsem viděl a musím to mít... až doma jsem našel ty schované díry a rez pěkně schovaná pod velkou dávkou tlumexu...
teď na to doplácím. Bohužel není sochání karoserie moje silná stránka, jsem spíše na motory... A peníze na to abych to dal klempířovi nějak nejsou. No budu to muset nějak zvládnout no... 

-> Přema: já tam koukal, ale né nijak detailně. Přišlo mi to víceméně jen na prahy a zadní kapsy. No tak tim hůř no...
-> Luky: podle fotek? musel by jsi navštívit facebook odkaz co mám v kartě, pak se dostaneš na fotky toho jak je to zhnilé... je to KO vepředu u vaničky, pod brzdovým válcem, na kraji co je nádrž, komplet podběhy dole což zasahuje až do předních podlah, děravý laminovaný tunel zadní kapsy ramen KO a celá podlaha kolem nich, vnitřní výztuhy prahů, kraje podlahy, prahy, výztuhy, zadní podběhy, celé zadní kapsy co tím jdou ramena, konce zadních podběhů co se o to opírají blatníky,atd... malý výčet toho co je na výměnu, a to jsem úrčitě ještě nějakou tu dírku zapoměl nebo ještě neoběvil... na té kastli je toho na výměnu víc než je zdrávo, i když ano na virtu je mnoho borců co dali dokupy neuvěřitelné zhnilotiny vytáhlé ze zapomění... jsem si to chtěl trochu ulehčit no... ale když o tom nakonec tak uvažuju tak asi nakonec nakoupím náhradní plechy co se dá, pár tabulí plechů a zavřu se alespoň na rok do garáže...
-> Přema: jenže ona ta druhá kastle taky nebude bez práce + jsi si nějakou práci ještě k tomu sám vymyslel :)
Mně to podle fotek nepřijde vůbec ta tragický co máš, takhle vypadá skoro každá druhá....
Mně to podle fotek nepřijde vůbec ta tragický co máš, takhle vypadá skoro každá druhá....
-> Skili: no když jsem to počítal tak by to vyšlo levněji koupit za cca 8000 druhou kastli. Jen podlahové díly mě výjdou přibližně na 4-5tis jenom v materiálu...
Samozřejmě to byl jenom nápad... bohužel uzký sloupek nějak není k mání no...
Samozřejmě to byl jenom nápad... bohužel uzký sloupek nějak není k mání no...
-> Luky:
Nejsem si úplně jistej, ale alespoň spodek rámu zadního okna by stejnej být mohl, protože "torpédo" stejný bude. Ale okno je skoro určitě vyšší a i kdyby nebylo, tak ty střechy se docela liší

Nejsem si úplně jistej, ale alespoň spodek rámu zadního okna by stejnej být mohl, protože "torpédo" stejný bude. Ale okno je skoro určitě vyšší a i kdyby nebylo, tak ty střechy se docela liší

-> Přema: podle mě je jednoduší tu tvoji vyvařit než měnit střechu,
akorát je třeba to dělat postupně plech po plechu a né všechno naráz
akorát je třeba to dělat postupně plech po plechu a né všechno naráz

-> Přema: s tím souvisí i jiná střecha a myslím, že je jiná i mřížka v zadním platu plus celý rám zadního okna samozřejmě. Jako určitě to půjde, ale nebude to jen o výměně sloupku. Ztráty pevnosti bych se asi nebál
Zdravím vzhledem k tomu že moje kastle na litru vypadá tak jak vypadá tak uvažuji o koupi druhé ovšem všude k sehnání jen široký sloupek... šlo by to převařit na úzký sloupek bez ztráty pevnosti? případně to vyztužit vnitřkem? Díky