Repase světel

prohledat
13 příspěvků (zobrazeno 1 až 13) od 17.12.2015 do 23.12.2015, založil/a Toušík
řadit dle data
09:23:59
23.12.2015
Bukaj
-> Bedřich: Chápu, no...4

A Carello je nějak nedostatkové zboží? A proč někdo nerozjede výrobu repliky? Málo zájemců?

Když uvážíš, kolik jsou lidé schopní dát třeba za nedostatkové díly na škodovky, tak nějaký dobový doplněk (na vůz o řád vyšší hodnoty), bez kterého se obejdou, si po renovaci za "pár drobných (tisícikorun)" klidně koupí...3
09:16:41
23.12.2015
Bedřich - zrušená registrace
-> Bukaj: Ano jsou to buď vozy GT a nebo supersporty ze 70. let. Nejde o to, že jsou podobné.Jde o to, že musí být Carello.
09:07:54
23.12.2015
Bukaj
-> Bedřich: A to je co za světlo? Na jaké auto/stroj?9

Edit: tak dle Googlu to vypadá na italské vozy - Fiaty, Lancie apod z cca 70. let a přídavné univerzální světlomety (mlhovky, dálky).

Fakt stojí tolik peněz? Nepřijdou mi nijak moc odlišné od např. Hella, Cibié, nebo PAL světel té doby...
upraveno 1x, naposled 23.12.2015 09:11:21
09:03:57
23.12.2015
Bedřich - zrušená registrace
-> Bukaj: Třeba repliky Carello stojí okolo 10 tis. za kus.A to jsou ty levnější.
22:37:30
22.12.2015
Bukaj
-> Klubko_: Tak pochopitelně nově pokovit paraboly se vyplatí u světel, ke prostě nové neseženeš, nebo za příliš vysokou cenu. U motorky, kde je jen jedno světlo a pokud je možnost koupit nové, tak bych se asi se starým moc necrcal - 1200 sice není málo, ale když spočteš čas a náklady na pokovení paraboly a přidáš fakt, že světlo stejně nebude nové - sklo zůstane oťukané od kamínků...
14:18:46
22.12.2015
Klubko_
-> Bukaj: při jednom ze závodů do vrchu jsem viděl sklo eMkovyho světla vypadnout při brždění před zatáčkou 3

-> Toušík: proč to rozděláváš? Budeš nechávat znova chromovat? Ptám se protože na motorce ve světle už je ten chrom nic moc, tak zjišťuju, co je výhodnější, jestli nechat přechromovat nebo koupit novy světlo (cca 1200kč)
21:01:21
18.12.2015
Bukaj
To "lepidlo" je u klasických skleněných světel s kovovou parabolou pravděpodobně nějaký polymer (pryskyřice) a reálné je pouze mechanické odstranění.

A třeba u Mkových světel, kde je sklo lepeno k plastovému prodlužovacímu límci paraboly, je použit nějaký pružný tmel (předchůdce silikonů?) a sklo občas u starších aut jde vyloupnout rukou (jednou na mne vypadlo, když jsem myl auto3).

Podobnými elastickými tmely jsou lepeny kryty plastových skel k plastovým parabolám, viěl jsem u nějakého vozu i kryty přitavené...
20:53:12
18.12.2015
Toušík
Tak teplota s tím ani nehnula :/ Ale už mám 3 světla rozebrané. Jinak je to boj docela. Znova jsem se kuchnul do ruky. Ono to lepidlo je i u příruby na žárovku takže teplota od halogenu je tam hodně vysoká a stejně to nepovolí :) Ale už jsem se nějak naučil jak na to tak je to lepší :)
13:43:35
18.12.2015
Toušík
Hele díky! Vyzkouším. Včera jsem sundal jedno :/ Po obvodu jsem ho odbrousil malou fortunkou co je ta modelářská s řezacím kotoučkem, a pak jsem polallilililičku odtrhával. Mám od nože šlic na ruce, ale jedno světlo dole takže úspěch. Ale právě před tím jsem ho dal nahřát na kotel co máme v dílně a zdálo se mi že to vůbec nepovolilo. Tak zkusím troubu dneska :) Díky!
09:12:48
18.12.2015
Mr._Nosferatu
-> Eidy: Snad na 80°C se ohřívají plastový.
09:10:45
18.12.2015
Eidy
-> Toušík: Co jsem tak našel různě po netu, tak dát světla do trouby. Nevím na kolik stupňů. Asi musíš postupně zkoušet až lepidlo povolí. Je to něco jako tavný lepidlo.
14:07:07
17.12.2015
Jozka
-> Toušík: By mě taky zajímalo - kdysi jsem se dobejval do PAL parabol (který můžou mít tmel jinej), trochu i zahřál, též smáčel kde čím, ale nakonec poctivě vším možným vyštourával. Přitom při konečným vymáčknutí jsem si mohl říkat "no, není to žádnej unikát". Ale skla mi tuším nepraskly.
13:39:23
17.12.2015
Toušík
Měl bych prosbu. Pořídil jsem si na rampu světla hella rally 2000. A po rozebrání jsem narazil na jednu záludnost. :/ Skla jsou k parabole přilepená takovým tvrdým tmelem. Nemá někdo s tímto zkušenost? Zda to nahřívat, nebo jak na to?? Díky za poznatky.
Extreme Tyres