skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
plech motoru
prohledat
46 příspěvků (zobrazeno 1 až 46) od 26.11.2015 do 30.05.2016, založil/a Robert 106
To je jasné - nic nebude.
Nějak to tady vytuhlo...nějaké info prosím :(
-> rsvancara 21.12.15 07:34:19: Bude milionár. A možno, možno bude mať aj peniaze

kulový milionér
Když to půjde dobře, tak naboucháme a aspoň bude pár lidí o něco spokojenější....já budu rád, když seženu 1. přebrusové šály na kliku. 130kového motoru jednořádek.

-> Discovera: Budeš milionér!
-> Discovera: taktez by se mi hodily oba... Nespecham... Material je mi jedno-pujdou do komaxitu...
1x ľavý, 1x pravý

Já bych se hlásil o dva k vejfuku a jeden pravej (z pohledu řidiče). 

já se hlásím o jeden pravý a jeden levý.
Hlásím se o jeden pravý
To zní jako bych měl u toho lisu přezimovat....no par jich nabouchám a dám sem fotky nevím z 10ks a následně postupně to půjde pryč. Mám teď dva týdny službu a nemůžu vypadnout z města, takže si budete muset počkat. Formy už jsou dovezený na baráku...dokonce i pravá strana. Fotky mi neposlal...zase prochlastal telefon vůl...ho ten prcek vyjde draho.
Jinak plech 1mm prý 1,5ku mu jeho lis nedával...má 16tun lis. Známý má 12tunku, takže 1mm bude jeho hranice. Forma na levý šusplech váží 25kg. Takže z nerezu nehrozí ani kdyby to byl plech 0,8mm...to by ten lis nedal s touto formou
Jinak plech 1mm prý 1,5ku mu jeho lis nedával...má 16tun lis. Známý má 12tunku, takže 1mm bude jeho hranice. Forma na levý šusplech váží 25kg. Takže z nerezu nehrozí ani kdyby to byl plech 0,8mm...to by ten lis nedal s touto formou
Tak dejte vědět, až budou objednávky. Vzal bych dva, možná tři.
-> Discovera: Fajn, beru 10 ks těch nad výfuk, 250,- ks není problém :-). Můžu zaplatit i předem :-)
Materiál ideálně 1 mm, ať tu něco vydrží :-)
Materiál ideálně 1 mm, ať tu něco vydrží :-)
já se také přidám cena ?
Cena za plech nic víc... z černého.
-> Discovera: Budeš mít nějakou představu o ceně?
Kopyta budou má je na půdě a příští týden má úklid, takže daruje...pokud tam bude mít i pravou stranu dá i tu. Lis nemá, takže to budu muset lisovat u známého. Fotku mého neukážu bo jsem tam ještě nevlezl. Snad to po službě blejsknu. Nemám tam světlo a na půdě má škodule vyhrazený zadek tak asi tak. Jinak se mě kdosi ptal jak je ta forma udělaná, když je to všelijak pozohýbaný plech...to by muselo být materiálu na formu až hanba...ano to by byla. Je dělná na dvě části u výfuku a na pravé na tři části. Pak se celý plech naohýbá do potřebných tvaru k sobě a kraje lemů se bodnou a zabrousí. Poznat to v podstatě nejde.
Tak co bude něco ?
Taky bych jeden vzal.
Taky bych jeden vzal.
-> ondie: OK - právě znám jen tu dvojdílnou verzi "proti znečištění" prostoru..
-> Bukaj: Od embéčkový varianty mám někde naskenovanou dobovou družstevní reklamu, ale naživo jsem nikdy neviděl . z pozdější doby už jsem něco takovýho zahlýdl už jen v nějakým "Urob si sám"..
-> Bukaj: Od embéčkový varianty mám někde naskenovanou dobovou družstevní reklamu, ale naživo jsem nikdy neviděl . z pozdější doby už jsem něco takovýho zahlýdl už jen v nějakým "Urob si sám"..
-> Discovera: No pokud budete ty plechy dělat, tak jich taky několik vezmu. Záleží na ceně a nemusí to být nerez. Tak 1 až 1,5mm plech by mě stačil :-)
-> Jozka 01.12.15 10:11:35: Ten krycí plech k čelu mám doma (asi verzi pro MBčko? - kupoval jsem ho od Havlika s MB plechařinou) a je na něm nálepka Kovodílo Praha, Václavské náměstí 64, Praha 1...

-> Discovera:
no jo,tak už to chodí,neni první ani poslední :)
Tak já bych zájem měl,zní to dobře.

Tak já bych zájem měl,zní to dobře.
-> ondie: Ne nedělal. Kopyto dělal na CNCčku z oceli v práci při chvilce "nicnedělání" a do něj dal tenký alobal, aby nekontaminoval nerez při lisování a vůbec dotyku. Chtěl na škoduli udělat z nerezu vícero věcí včetně některých plechů jako jsou blatníky, prahy, výstuhy prahů, podběhy. Materiálu měli plnou halu a nikdo to neřešil. Začal šusplechama k motorovému prostoru (má hotové oba levý i pravý....ten u filtru by měl mít v bordelu na půdě ale jistý si nejsem....jen vím, že je nikam nedával) Po půlroce našel něžňoučké stvoření a splašil se mu a vyšlo z toho bábetko, a tak má trochu jiné zájmy a zrovna táto dědina není plná nadšenců škodovek, a proto není kdo by ho motivoval. Já když přijdu je na sračky, takže nemám jak motivovat. Nerez lišty na koberce mám schované a na lišty bych ho možná ukecal. Víc asi nehrozí.
Od originálu k nerozeznání....jestli nebude v sobotu kosa, tak vylezu na půdu a nafotím ať máte o čom přemýšlet.
Jednu perličku na něj prásknout můžu....co se stane, když je chlap na šrot zamilovaný? No nic přece...jen vyrobí držáky tlumičů z 6mm hliníkové pásoviny. A co se asi tak stalo po dvou dnech na křížovatce v Kyjově ? ...
Od originálu k nerozeznání....jestli nebude v sobotu kosa, tak vylezu na půdu a nafotím ať máte o čom přemýšlet.
Jednu perličku na něj prásknout můžu....co se stane, když je chlap na šrot zamilovaný? No nic přece...jen vyrobí držáky tlumičů z 6mm hliníkové pásoviny. A co se asi tak stalo po dvou dnech na křížovatce v Kyjově ? ...

-> Discovera: fotka by se hodila..ať je vidět jak moc je to podobný origu ;)
Nedělal tvůj kamarád i nerez interiérový lišty (co držej koberec po otevření dveří) na Rapida ?
Nedělal tvůj kamarád i nerez interiérový lišty (co držej koberec po otevření dveří) na Rapida ?
To bych Vám měl ten svůj vyfotit co ?
Abych ve Vás cosi vyburcoval 

-> Discovera 01.12.15 09:58:35: Tak o tom si sa nemal ani zmieňovať.
Ten ľavý plech si aj ja už pár rokov len doma lepím a lepím a odďaľujem jeho smrť :/ Zohnať nový, tak som happy :)

O víkendu můžu za ním skočit a vysomrovat od něj kopyto. Nerez plechy mám (když už nemám žádný sériový 130-kový výfuck, abych mohl udělat kopii z nerezu). Od doby co čuchnul k něžnému pohlaví má hlavu bohužel někde jinde 

-> Discovera: To chci!
Zkus ho ukecat ať udělá várku...se prodá 

-> Jozka: Tuhle otázku směřuj spíš na "Dava" ,ale silně o tom pochybuju. Dost pravděpodobně to je spíš nějaký domorobo,maximálně výrobek nějakýho družstva. Většinou byl záměr těhlech plechů jako zábrana proti vyháčkování.
-> isti: To zas ne, koncem léta byl motor venku, ten plech povolenej na jeho vysunutí a přežil akci tam i nazpět - ale je okyslej a zkáza by mohla postupovat teď už rychle..
Pravej jsem nahodil i s trubkama, víkama a držákama novej, neb na tom byl kvůli nedostatečnému mazání od motoru (měl jsem rezavý i obě víka) skoro stejně - takže veřím, že dokáže snadno zkorodovat taky.
Pravej jsem nahodil i s trubkama, víkama a držákama novej, neb na tom byl kvůli nedostatečnému mazání od motoru (měl jsem rezavý i obě víka) skoro stejně - takže veřím, že dokáže snadno zkorodovat taky.

-> Jozka: Ani sa ti to nezdá a pri odmontovaní sa ti z toho pôlka rozsipe
Ináč aj ja som už stretol hnilú pravú.

Ináč aj ja som už stretol hnilú pravú.
-> ondie 26.11.15 23:19:55: Ten přídavnej plech mezi příčku a Z čelo vcelku je taky "série" ?
Koukám, že bych měl mrknout, jestli mám ten levej plech na užovku záložní - pokud ne, asi je nejvyšší čas na renovaci stávajícího, když to tady čtu..
Koukám, že bych měl mrknout, jestli mám ten levej plech na užovku záložní - pokud ne, asi je nejvyšší čas na renovaci stávajícího, když to tady čtu..

-> Discovera: škoda, rádi bychom mu za to nějakej penízek věnovali :D
Není nad to mít levej z nerezu i s prolisem a lemem. Kámoš kdysi udělal na to kopyto a pak přes domácí lis valil jeden za druhým. Kopyto a lys stále má jen má jiný zájmy už.
Jo jo
pravej sem nechal pískovat a je jak novej
pravej sem nechal pískovat a je jak novej
-> ondie: 

-> rsvancara: neni možný
...to jezdilo bez oleje ? 

-> ondie: Mě na GLi shnil i ten pravej :-D
-> Robert 106: To víš,pravý umaštěnci ještě nikomu neshnily,tak je jich dost...levák u vejfuku se moc dobře nemá...takže shánět shánět schánět,anebo doupravit ty nový šity.
Hmm původní byl úplně schnilej a to co sem za 100kc koupil se tomu ani nepodobá
tohle je origo.... užovkové provedení
-> Robert 106: Ta druhoška je v tomhle artyklu hodně hodně špatná.. !!
Originál se shání blbě a dá se poznat podle specifickejch tvarů těch prolisů.. zkusim ti najít fotku.
Asi zbývá metoda DoDo.
Originál se shání blbě a dá se poznat podle specifickejch tvarů těch prolisů.. zkusim ti najít fotku.
Asi zbývá metoda DoDo.
-> Robert 106: Je, ale druhoška vůbec nepasuje
Ahoj,
je levý krycí plech motoru na Rapida stejný jako na š 120 ?
Protože něco sem koupil a teda nepasuje to ani omylem jak díry velikost i sklon.
Dík Robert
je levý krycí plech motoru na Rapida stejný jako na š 120 ?
Protože něco sem koupil a teda nepasuje to ani omylem jak díry velikost i sklon.
Dík Robert