skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Barva vozidla - číslo barvy
Víte náhodou někdo jestli se dělaly 120GLS v roce 81 v téhle barvě ( třeba i exportní )

-> Ladasss: Nebylo by to na škodu - kdyby už jenom proto, že existujou jedinci, kteří trvají na tom, že z AZNP vše odcházelo v "katalogovém stavu" a vyrobeno a vybaveno přesně dle specifikací..

-> Jozka: To já bych jí vyfotil,bohužel jsem zrovna neměl čím.Vyjel jsem si dost nalehko
.Z dálky si říkám,to bude kanárek,ale ta barva byla tmavší a na zlatohnědou moc světlá,až potom mi pán řekl,že je to písková sahara.Auto 105L,77,najeto 80000,zachovalá,solidní chromy,trocha dobového tuningu,ale jak jsem psal,původní a nevyvařovaná.Škoda,až jí příště potkám,zkusím jí bliknout.

-> Ladasss: Barva pro 100/110 by se na užovce teoreticky vyskytovat neměla, ve vzorníkách není.. ale řekl bych, že se takováhle věc klidně stát i mohla.. Čekal bych to sice spíš na nějakým z prvních kusů z konce roku 1976, nebo přímo na autech z ověřovací série, ale už se staly i divnější věci.. Až potkáš pána příště, tak to zdokumentuj.. 

Tak dnes jsem na parkovišti zpatřil celkem zachovalou oužu,jdu jí omrknout a za chvíli přišel majitel,první a jediný.No když to auto tenkrát kupoval nový,tak už musel být v důchodu
,celkem řízek
.Ale zaujala mně barva auta,prý písková sahara 2060,zapsaná v techničáku,ta co byla na stovkách...ne,opravdu to nebyla 6520 zlatohnědá,ani kanárek!Rok výroby 77 nikdy nelakovaná,původní kastle,plechařina.Byla ta barva někdy na oužách?Já měl za to,že jenom na Š100-110.Že by v AZNP zbyla barva?

-> Ladasss: No není to lehké pátrání
Ano ta modrá patří mezi moje favoritky. Marně scháním Š 120 v téhle barvě
Tu z Dolní Rožínky znám, ta už to měla lakem za sebou 

Ano ta modrá patří mezi moje favoritky. Marně scháním Š 120 v téhle barvě

-> Ladasss: Já vím, ono i RAL vzorníky, který jsou mnohem věrnější než od B+L nejsou úplně 100% - a mě osobně mejlí i ty malý okýnka.. To "těžko říct" bylo na mou paměť - před lety stávalo naproti "sahara" kilo, užovku "safari" mám před barákem dodneška.. a jo, asi je tmavší, ale určitě bych se o to s nikým nehádal.

-> Jozka: On ten vzorník strašně zkresluje,když pak vidíš celý auto,tak bys přísahal,že ten odstín ve vzorníku byl jinačí.Zlatohnědá 6520 bude tmavší,než ta písková.Jo,není žlutá jako žlutá

Nakonec, Mr. Marty tam má pochopitelně obě ty barvy..
Písková sahara zde:
skoda110r.com/archiv/.../ vzornik_1976_8.jpg

skoda110r.com/archiv/.../ vzornik_1976_8.jpg
-> Ladasss: V katalogu je odstín 6090 už v roce 1977 - taky jsem o ní uvažoval na svou užovku.. skoda110r.com/archiv/.../
vzornik_1978_1.jpg.
Jinak to pletení sahary a safari mě už dlouho udivuje - (písková) sahara dle mě (a nejen) jenom a pouze kila - je to odstín 2030, safari je ta zlatohnědá 6520.. která je tmavší, těžko říct
Jinak to pletení sahary a safari mě už dlouho udivuje - (písková) sahara dle mě (a nejen) jenom a pouze kila - je to odstín 2030, safari je ta zlatohnědá 6520.. která je tmavší, těžko říct

-> Enggik: Lakýra,borec,co lakuje přes 30 let mi ukazoval starej škodováckej vzorník barev a tam byla žlutá sahara 6520,to je ta naše zlatohnědá,a potom žlutá safari...a ta byla o něco světlejší,ale číslo momentálně nevím,jestli to nebylo těch 6090,ale já měl taky pořád za to,že safari a sahara je to samé a to ta zlatohnědá
.Jinak asi ta nejvzácnější barva na prvních užovkách podle mně je taková ta sytě modrá,ta je bezvadná a jedna taková stává v Dolní Rožínce,ikdyž už notně vyšisovaná
.

-> Ladasss: Heleď tak jediná s děrovaným čelem asi tady ve fóru: skoda-virt.cz/cz/.../1242
60-skodovky-vo-farbe-6090-
kanarkova-zlta?gotopost=2.
..
Koukal jsem i na mne známé dobové fotky z fabriky, prospektové, apod. a nic jsem nenašel.
Ale rozhodně jsou vzácnější barvy
máš však pravdu, že tato je jedna z těch hezčích
S názvy ,,sahara" a ,,safari" už jsem se také setkal a myslím že to je jen jiný název jednu a tu samou zlatohnědou 6520
Teď si nejsem úplně jist, zda podobné označování neplatilo i u Favoritu a tam nebyli ty dva lehce odlišné odstíny?
6520 teda zrovna taky mám, a v 99% aut stejného odstínu co jsem měl možnost se sejít, tak odstín krásně souhlasil. Ale to jedno procento je auto, se kterým jsem se kdysi setkal. Nádherný, krásně udržovaný kus, bez známek koroze. Jen lak jakoby bez lesku a přeci jen lehce odlišném (světlejším) odstínu. Takže fakt nevím

máš však pravdu, že tato je jedna z těch hezčích

S názvy ,,sahara" a ,,safari" už jsem se také setkal a myslím že to je jen jiný název jednu a tu samou zlatohnědou 6520

6520 teda zrovna taky mám, a v 99% aut stejného odstínu co jsem měl možnost se sejít, tak odstín krásně souhlasil. Ale to jedno procento je auto, se kterým jsem se kdysi setkal. Nádherný, krásně udržovaný kus, bez známek koroze. Jen lak jakoby bez lesku a přeci jen lehce odlišném (světlejším) odstínu. Takže fakt nevím

-> Enggik: No právě,to já mám ještě děrovaný zadní čelo,ale v každým případě kanárků na 14"kolesách asi moc nebylo.Ale tomu autu vyloženě sluší,tak ještě uvidím.Jinak moc dík.A ještě bych měl jeden dotaz...rozdíl mezi barvou sahara a safari...lakýra tvrdí,že safari je o něco světlejší,já si zase myslím,že obě jsou akorát jiný název pro tu zlatohnědou,ale rozhodující je stejně číslo barvy.
-> Ladasss: Model 79ky se objevují.
je jich tu i pár na virtu: skoda-virt.cz/cz/.../6929
-enrico , skoda-virt.cz/cz/.../7921
-joey-120-ls
U 78" si tím nejsem jist. Rozhodně jsem ještě neviděl žádného kanárka s žebrovaným zadním čelem. Ale s několika auty co by odpovídali konci modelu 78" (už s plným zadním čelem) jsem se setkal.

U 78" si tím nejsem jist. Rozhodně jsem ještě neviděl žádného kanárka s žebrovaným zadním čelem. Ale s několika auty co by odpovídali konci modelu 78" (už s plným zadním čelem) jsem se setkal.
Měl bych prosím dotaz.Mám oužu,r.v.78,kdysi původně zlatohnědá 6520 a dávám jí pomalu dohromady do původního stavu.Bude se lakovat,no chtěl bych zůstat u žluti,ale místo zlatohnědé se mi strašně líbí kanárková žlutá 6090.A já se chci zeptat,zda se na modelový ročník 78 dávala tato barva?Dočetl jsem se ve vzorníku,že snad pouze za příplatek,ale já jsem jí snad v téhle barvě neviděl.Až modely 80 a výš,těch bylo mraky,ale 76 až 79 si nejsem jistej.Tak jak to je

-> RoboSK: Taky si myslím.. alespoň u klasických, mezitypem už si úplně jistej nejsem..
Ostatně i tisícovku nám v užovkových časech přelakovali ve škoda-ser-více do odstínu 1001..
, ani jinou neměli.
Ostatně i tisícovku nám v užovkových časech přelakovali ve škoda-ser-více do odstínu 1001..

myslím že na užovky sa používala celý čas iba 1001 .... ak nie, opravte ma
Bych řekl bílá 1001 dle Barvy-Laky (občas se pro rozlišení též používá název "bílá ledová")..
-> radim125: Buď jak píše Jožka, nebo ještě pořádně prozkoumej titulní stranu TP - často je tam kód barvy napsán tužkou...
je to v Andrtovi, Aby jezdili i po roce 2000
-> radim125: Dej nějakou fotku, pro každej modelovej rok bylo odstínů jen několik, on ti to někdo určí..
Zdravím potřebuji poradit mám užovku z roku 1978, a nevím kde najít číslo barvy. Ve velkým techničáku to nikde není. Je to někde na karoserii???. Děkuji za radu