-> Jirik_Tuňák1983: Máš to sice pěkné, ale touto cestou se mi právě jít nechce, rád bych zachoval lem vzhledově jak je, proto zkouším toto. Velikostně by mi to takto vyhovovalo, ale máš pravdu, že ten tvar není ideální. Při porovnání s zadní sériovkou vypadá, že je trochu nakloněný, takže si s tím musím nějak vyhrát.
Trošku jsem se si pohrál a druhá várka fotek je zde:
jurraa.rajce.idnes.cz/Zad
ni_lem_z_predniho_blatniku
_2
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Rozšíření lemů emko
-> Jurraa: To bude vypadat blbě. Ten přední lem je na eMku tak moc vykrojený, že si tím nejsem moc jistý. Já to mám dělané vpředu i vzadu zadními podběhy, takže se docílilo stejného poloměru oblouku. Což by tedy u tvého návrhu vyšlo taky, ale fakt ti nevím.
Takhle. Omluv několikaletou vrstvu prachu, focení telefonem při špatném světle a auto na špalkách, což zkresluje přehled.
PŘEDNÍ
Takhle. Omluv několikaletou vrstvu prachu, focení telefonem při špatném světle a auto na špalkách, což zkresluje přehled.
PŘEDNÍ
Jelikož je toto téma mrtvé, tak ho využiju. Nezkoušel někdo rozšířit zadní lem použitím lemu z předního blatníku ? Sériový Mkový je totiž o dost menší jak přední, prakticky je stejný jak užovkový jen vypadá větší. Těžko říct jak to bude vypadat na autě s kolama.
Více fotek zde:
jurraa.rajce.idnes.cz/Zad ni_lem_z_predniho_blatniku
Více fotek zde:
jurraa.rajce.idnes.cz/Zad ni_lem_z_predniho_blatniku
-> MATTESS: vím že přestavbu do současné podoby bělal ale nevěděl jsem že pro někoho jiného. Jo ty se mně taky tenkrát líbily ty auta. Ještě že jsem tenkrát neměl peníze ani možnosti něco takovýho postavit 

-> Luky: Jarda ho koupil až po posledním předělaní, které dělal. Původní majitel se jmenoval tuším Alois(?), bordovýho měl Polda. Si pamatuju na první sraz u Rualu, kde se seběhli, jestli taky nechci Mangelsy

-> Jirik_Tuňák1983: bordovej, bílej a zelenej, žejo? Udělaný hodně podobně. Ten bílej, to byl Jarda?
-> havlik 11.09.14 12:03:07: Vyválcovat, vymačkat, zaklepat to jde v pohodě. V době Mangelsů to byla v Plzni docela móda a konkrétně dva Rapidi to tady tak měli uděláno.
Tak se víceméně omlouvám za debilní dotaz. Myslel jsem, že ty dva plechy jsou na sebe kolmo, ale ona to byla vrstva tmelu. Plechy jsou na sobe rovnobezne takze to jde zatlouct uplne krasne a domackat pres dřívko sikovkama.
Na oranžový se mi to povedlo zaklepat, ale vůbec si nepamatuju jak tam byly ty lemy udělaný a Čokin taky ne.
-> havlik: len napad

-> castrol: no ale to asi nebude pořádně fungovat když tam jsou dva plech přes sebe a na tohle docela neštastně
a co to skúsiť ako sa to praktikuje uz dlho a to medzi kolo a lem baseballovu palku alebo nejakú silonovu gulatinu ,to by mohlo fungovat ne?
uriznout a svarit... nebo vzit velky kladivo a lem zamlatit dovnitr, ale nevim jestli se necha, precijen je to v blbym uhlu, takze se to spis potrha
Nikdo neporadí kterak to nejsnáz vyřešit?
Na 140LS se mi vzadu do lemů nevejdou mokrý kola ze stovky. Na stovce jsem je sprostě uříznul, ale tady jsou tuším nějak dva plechy spolu s nadkolím a je to svařený? Kterak se elegatně zbavit lemu s minimem námahy?