skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Zrcatka uzovka
-> skodoukolemsveta.cz: Tak katalog (souhrnný z roku 1994) uvádí shodně pro všechny typy do 9/82 chromonerezové a od 10/82 plast.
-> Bukaj 22.03.17 21:37:06: Tuším že to je 82 ale nevěděl jsem, že je to v katalogu, juknu, zajímá mě to datum.
-> skodoukolemsveta.cz: Mrkni do katalogu, tam to máš černé na bílém i s daty - začalo to postupně v 82 od luxusnějších modelů a v 83 už po náběhu Mka se to stalo standardem

Ví někdo, do kdy přesně se montovaly chromové zrcátka a od kdy se tedy začalo c Massagem první generace? A jak to třeba bylo na Garde, také tam byla i chromová? Byla změna k nějakému konkrétnímu datu, plastovým nárazníkům a pod?
-> Flamo: ja som si po laku tiež dovrtaval dieru na zrkadlo a nevedel som že má ísť viac dozadu ... ono je tam len aby tam bolo a vidim trt makový 

Vďaka za rady. Diery som vrtal nové, viac dozadu, ale na obidvoch stranách rovnako. Vôbec mi nenapadlo, že by som mal dať spolujazdcove viac dozadu. Tak už s tým asi nič neurobím a budem si musieť na to zvyknúť. Ale keď vedla mňa sedí pekná slečna, tak to nakláňanie sa aby som niečo v zrkadle videl nie je až také nepríjemné :)
-> minno: Ani to panoramatický sklo u těhle kovových moc nepomůže..
Jestli jsi nenamontoval pravý více vzad, tak už jsou snahy vidět víc asi marný - u kil a MB montuju hodně dozadu a ještě šikmo (což u 742 víceméně nejde) a stejně nic moc. Pomohla by dobová finta s prolomením škeble (aby šla natočit v ostřejším úhlu k ose auta), ale to mi přijde příliš brutální.
Jestli jsi nenamontoval pravý více vzad, tak už jsou snahy vidět víc asi marný - u kil a MB montuju hodně dozadu a ještě šikmo (což u 742 víceméně nejde) a stejně nic moc. Pomohla by dobová finta s prolomením škeble (aby šla natočit v ostřejším úhlu k ose auta), ale to mi přijde příliš brutální.
-> Flamo: A diery na dverách si použil pôvodné po plastovom zrkadle, alebo si vŕtal nové? Zrkadlo na pravej strane má byť totiž namontované viac vzadu, v porovnaní s ľavým.
Inak v týchto obyčajných rovných zrkadlách ja osobne vidím prd aj u fabricky montovaných zrkadiel tak, ako majú byť. Chce to panoramatické sklo.
Inak v týchto obyčajných rovných zrkadlách ja osobne vidím prd aj u fabricky montovaných zrkadiel tak, ako majú byť. Chce to panoramatické sklo.
Nechcem zakladať novú tému, tak to napíšem sem.
Na aute mám nerezové užovkové zrkadlá na oboch stranách. V tom pravom vôbec nič nevidím. Proste rozsah nastavenia na tom kĺbe nie je dostatočný. Tak som do tela zrkadla zabrúsil tak, že diera na skrutku je teraz oválna a zrkadlo sa dá teraz nastaviť až tak, že sa nožička oprie o telo zrkadla. Aj tak, aby som si videl bok auta, musím sa nakloniť až ku spolujazdcovi.
Máte niekto tiež užovkové zrkadlo na spolujazdcovej strane? Ako ste to riešili? Alebo existuje aj originál pravé zrhadlo? Pokiaľ viem, z výroby boli len na vodičovej strane. Vopred vďaka za rady.
Na aute mám nerezové užovkové zrkadlá na oboch stranách. V tom pravom vôbec nič nevidím. Proste rozsah nastavenia na tom kĺbe nie je dostatočný. Tak som do tela zrkadla zabrúsil tak, že diera na skrutku je teraz oválna a zrkadlo sa dá teraz nastaviť až tak, že sa nožička oprie o telo zrkadla. Aj tak, aby som si videl bok auta, musím sa nakloniť až ku spolujazdcovi.
Máte niekto tiež užovkové zrkadlo na spolujazdcovej strane? Ako ste to riešili? Alebo existuje aj originál pravé zrhadlo? Pokiaľ viem, z výroby boli len na vodičovej strane. Vopred vďaka za rady.
Wueeej! Parada, dik moc!
Je mi trosku divne, ze to google nenasiel. Ale sypem si popol na hlavu, ze som nehladal na aukre...
Je mi trosku divne, ze to google nenasiel. Ale sypem si popol na hlavu, ze som nehladal na aukre...
Za tisicovku by som to bral hned. Ale kde? hladam, hladam, ale nic...
-> Zaki: 2500 je palba až moc velká, nejeté se občas podaří sehnat za tisícovku...
ja som skor myslel nove, alebo prave nejaky repas. 2500/kus je slusna palba, ale keby boli tak by som o tom uvazoval...
Takze verdikt je jasny - vrakac a inzercia. Diky hosi
Takze verdikt je jasny - vrakac a inzercia. Diky hosi
-> Peťa Klíč: Jo, jsou stejný, L=P..
-> Zaki: při vyhledávání je možná lepší použít klíč "zrcátko Tatra 603, 110R". Jinak Pragos.cz občas prodává repasovaný, dlouho ohlašovaná druhovýroba (cca 2500 kč/kus) se pokud vím zatím ještě nerozběhla..
-> Zaki: při vyhledávání je možná lepší použít klíč "zrcátko Tatra 603, 110R". Jinak Pragos.cz občas prodává repasovaný, dlouho ohlašovaná druhovýroba (cca 2500 kč/kus) se pokud vím zatím ještě nerozběhla..
není náhodou řidičovo i spolujezdcovo stejné? pokud je to to zrcátko které si myslím že to je ..
-> Zaki: Tady v inzerci, aukro, bazoš, burzy, ...
Mam taky rychly dotaz - neviete niekto, ci by sa niekde (okrem vrakacov) dali zohnat spatne zrkadla na uzovku? Myslim tie chromove. Aspon vodicove by sa mi hodilo