skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Odhlučnění
-> sokol.ryl:
Pokud tu chceš něco propagovat, tak je tu inzerce, není nutno vytahovat na povrch kostlivce...
Pokud tu chceš něco propagovat, tak je tu inzerce, není nutno vytahovat na povrch kostlivce...

Tak jsou tam dva díly na topení a jeden malej kousek jen pod baterku, ne na celou mezistenu
-> James1991: neni to na celou stenu. Jsou jen tri nejaky maly kousky. Muzu v týdnu vyfotit
-> James1991: no, ale na topení nejní jeden díl. ale snad 3 nebo 4 . . .
leda by byla na topení spešl další sada kde sou ty přídavný
leda by byla na topení spešl další sada kde sou ty přídavný
-> Tomaso435:
Prodejce mi psal že tam jsou 3 díly, takže asi 2 budou za baterku a motor stěračů a ta jedna na topení ne? já právě mám už odhlučněno asfaltovejma plátama, ale taky mi to nestačí a chci ještě přes to něco dát..
Prodejce mi psal že tam jsou 3 díly, takže asi 2 budou za baterku a motor stěračů a ta jedna na topení ne? já právě mám už odhlučněno asfaltovejma plátama, ale taky mi to nestačí a chci ještě přes to něco dát..
-> James1991: ne, tohle je jenom za baterku a za motorek stěračů.
na topení je další sada.
na kapotu další sada.
a na topení fa fe se ti lyší . . . na mezi stěnu fa fe je to stejný, na kapotu je to taky jiný
jinak ja mam v autě dvě na sobě aby to mělo nějakej efekt, a i tak bych uvítal ještě víc, jedna je tak nějak k ničemu . . když sem si to dělal na hnědým sám z materiálu co měla škodovka za motorem, tak to mělo efekt daleko lepší. za stání na neutrál si neslyšel vubec motor. . ..
na topení je další sada.
na kapotu další sada.
a na topení fa fe se ti lyší . . . na mezi stěnu fa fe je to stejný, na kapotu je to taky jiný
jinak ja mam v autě dvě na sobě aby to mělo nějakej efekt, a i tak bych uvítal ještě víc, jedna je tak nějak k ničemu . . když sem si to dělal na hnědým sám z materiálu co měla škodovka za motorem, tak to mělo efekt daleko lepší. za stání na neutrál si neslyšel vubec motor. . ..
Někde sem tu možná už přispíval, ale už sem to nenašel tak to udělám znova. Nevíte někdo, jestli tato sada obsahuje odhlučnění na CELOU stěnu mezi motorem a kabinou? Tou celou stěnou mám na mysli v prostorách za baterkou a na druhéstraně za motorem stěračů.
Má to být doplňková odhlučňovací sada která obsahuje 2 díly na topení a 1 díl na mezistěnu za motor.
Díky
Má to být doplňková odhlučňovací sada která obsahuje 2 díly na topení a 1 díl na mezistěnu za motor.
Díky
-> m8rinek: no a prečo asi tak píšem .sk
-> minno: Objednat mailem z Vestimu?
Neviete niekto o nejakom eshope .sk kde sa ešte dá kúpiť tecsound? Som už prehľadal skoro všetko a nikde nič.
-> rsvancara: príprava na repráky 

-> minno: můj odhad je, že ty otvory tam jsou kvůli váze ...
1. myslíte, že čo do zníženia hlučnosti má význam uzavrieť otvory v plechovej stene pod zadným platom?
Teraz to mám takto:
skoda120.inetbox.sk/!img/ .../14.jpg
A na tom je primontované klasické papierové plato očalúnené látkou.
Rozmýšľam, že by som tie otvory úplne zlikvidoval - zalepil Tecsoundom.
2. celkom sa mi zdá, že operadlá zadných sedadiel dosť parádne tlmia zvuk motora. A to je v nich len "trochu" molitanu + uzavierajú zasedačkový priestor. Rozmýšľam, že by som aj operadlá zo zadnej strany polepil Tecsoundom. Mohlo by to mať podľa vás citeľný prínos?
Teraz to mám takto:
skoda120.inetbox.sk/!img/ .../14.jpg
A na tom je primontované klasické papierové plato očalúnené látkou.
Rozmýšľam, že by som tie otvory úplne zlikvidoval - zalepil Tecsoundom.
2. celkom sa mi zdá, že operadlá zadných sedadiel dosť parádne tlmia zvuk motora. A to je v nich len "trochu" molitanu + uzavierajú zasedačkový priestor. Rozmýšľam, že by som aj operadlá zo zadnej strany polepil Tecsoundom. Mohlo by to mať podľa vás citeľný prínos?
-> Tuner#2: To je dobře žes to napsal
takto to na strop koupím 4 plátky Dynamt Extreme. Blbý je, že na motorové stěně mám už Tecsound bez folie nalepeno....nu bodnu tam 5 šroubků nerez a velkoploché podložky a na to araver s Al.

-> vhml: Vibraflex 40 stoji asi 1000kc/1m a 25 asi 800kc/1m.
-> vhml 17.10.11 15:50:05: Vlastní lepidlo netuším asi taky ne, on teče jakoby i ten materiál když je horko, ale nijak drasticky, tam kde jsem ho lepil stále je. To netuším, pohledej doma musel bych googlit jak Ty kde a za kolik to maj...
-> Discovera: OK příště budu raději mlčet
stejně je to tady poslední dobou lepší to tak řešit...
-> Discovera: OK příště budu raději mlčet

-> Discovera: napíšu jim tedy o aktuální ,,skládaný" ceník jako máš ty.
-> Tuner#2: vyřešilo by to nepoužití samolepící verze ale nalepit si to vlastním lepidlem? či případně kolik stojí ten Vibraflex? V práci mi nejdou eshopy
-> Tuner#2: vyřešilo by to nepoužití samolepící verze ale nalepit si to vlastním lepidlem? či případně kolik stojí ten Vibraflex? V práci mi nejdou eshopy
-> Tuner#2: Sakra tos neměl psát
to je další čára přes rozpočet
...ale na druhou stranu jsi mi usnadnil další připadné kuchání stronice....Koupím raději ze tři plátky Vibraflexu.
-> vhml: No je možné, že ten ceník jeden z nich není aktuální...co já vím....cenově jsem to ještě nekontroloval...kupovat budu později. Mě to donesl strýc v tašce plné všemožných kombinací, které tu ani nejsou.

-> vhml: No je možné, že ten ceník jeden z nich není aktuální...co já vím....cenově jsem to ještě nekontroloval...kupovat budu později. Mě to donesl strýc v tašce plné všemožných kombinací, které tu ani nejsou.
-> vhml 17.10.11 12:28:11: Ano je to letama ověřená věc, že jedně na podlahu a i na svislé věci je občas problém, že steče dolů (to jejich lepidlo nic moc byť když to lepíš, tak se zdá že to drží jak čert. U kapoty to navíc nemá u eRka co držet, u 120cky je to origo podsunutý pod ty rantly a drží to ty plechy a navíc mikra je lehká, takže se vahou neodlepuje... Kdo nevěří, může si pročíst: www.autohificlub.cz/forum
/.../1372400-zkusenosti-s-
tlumicimi-materialy
Na střechu rozhodně vibraflex či něco lepšího...
Na střechu rozhodně vibraflex či něco lepšího...
-> Tuner#2: mám na streche kúsok Tecsoundu a zatiaľ nič neodpadlo :D Alebo ho tam držia už len napináky stropnice

-> Tuner#2: jakože moc teploty a nelepí lepidlo? Nebo samotnej materiál se rozteče?
Zase na kapote bude tecsound, pres dalsi vrstva skelnýho vlákna a jeste origo deka na kapotu, takze ta teplota snad nebude takova.
Ze budou lepsi materiály, o tom není pochyb,ale kdo je zaplatí...
Zase na kapote bude tecsound, pres dalsi vrstva skelnýho vlákna a jeste origo deka na kapotu, takze ta teplota snad nebude takova.
Ze budou lepsi materiály, o tom není pochyb,ale kdo je zaplatí...
Zaslechl jsem tady něco o kapotě, to není šťastný nápad....
Tecsound nedrží v létě ani na střeše zavřeného auta, používají se na to lepší pláty vibraflex apod. ale to už jsme v jiných cenovkách...
Tecsound nedrží v létě ani na střeše zavřeného auta, používají se na to lepší pláty vibraflex apod. ale to už jsme v jiných cenovkách...
-> Discovera: to jo, ale když sečtu to samé co má m8 předsečtené, tak mě vyjde jiné číslo.
Přemejšlím tak že bych vzal onu sam + Tecsound 4 + Araver + Al a k tomu jeste samotnej Tecsound 4, bez niceho, na podlahu, strechu, podbehy, atd. pokud je opravdu za tech 250/metr
Přemejšlím tak že bych vzal onu sam + Tecsound 4 + Araver + Al a k tomu jeste samotnej Tecsound 4, bez niceho, na podlahu, strechu, podbehy, atd. pokud je opravdu za tech 250/metr
-> Hurdis: No já jsem rád, že jsem Micru nekupoval...moc nechybělo
ale viděl i slyšel traktor Zetor
po renovačke celý fajnově vylepený 2,6 tecsoundem+1,5cm té hadroviny a řeknu ti...nevěřil bys co to udělá.Nechtělo se mi věřit, že to je je náš starý známý Zetor s náhonem na předok
Škodárně tím né zrovna málo přidáme na váze, ale výsledek stojí za to. Já mám 2x 2m*1m bitumenovku s Al folií už nějaký pátek doma, ale tohle má výhodu , že je na tom nalepené co si vybereš a odpadá možnost srát se s chemoprénem a něco lepit.
Já dám ten bitumen co mám na pásky na podlahu nařezanou do těch lemů v plechu abych podlahu vyrovnal a pak to celé v rovině potáhnu tecsoundem s hadrovinou, zadní stěnu motoru taktéž včetně sedačkového plata a kapes kde jsou navijáky pásů a nezapomenout na dva pásky C sloupků a 3 pásy délky 30cm na strop a je po žížálkách. Pak ještě 25cm pás na přední poběhy u nohou.
Výsledek stojí za to.

Škodárně tím né zrovna málo přidáme na váze, ale výsledek stojí za to. Já mám 2x 2m*1m bitumenovku s Al folií už nějaký pátek doma, ale tohle má výhodu , že je na tom nalepené co si vybereš a odpadá možnost srát se s chemoprénem a něco lepit.
Já dám ten bitumen co mám na pásky na podlahu nařezanou do těch lemů v plechu abych podlahu vyrovnal a pak to celé v rovině potáhnu tecsoundem s hadrovinou, zadní stěnu motoru taktéž včetně sedačkového plata a kapes kde jsou navijáky pásů a nezapomenout na dva pásky C sloupků a 3 pásy délky 30cm na strop a je po žížálkách. Pak ještě 25cm pás na přední poběhy u nohou.
Výsledek stojí za to.
-> vhml: Protože kolega
dostal ceník, kde si nemusíš veškeré položky sečíst aby ti vyšel výsledek
.... já ano.....ale zase vidíš kolik si účtují za každý materiál zvlášť....resp. kolik stojí daná položka.
Navíc je tam větší množství dalších mteriálů co nabízí do kombinácí...aly ty jsou asi podle mě k ničemu a to co už dostal m8rinek je podle mě dostačující přehledný a stručný ceník.

Navíc je tam větší množství dalších mteriálů co nabízí do kombinácí...aly ty jsou asi podle mě k ničemu a to co už dostal m8rinek je podle mě dostačující přehledný a stručný ceník.
Ty sendviče vypadají moc pěkně, škoda že už jsem si věnoval zdarma metráž od Micry.
-> vhml: Netušim, já mam ceník z pátku :D. Discoverovo jsem neviděl...
-> m8rinek: a proč je tvůj ceník jiný než discoverovo? Nejak mi to porad nevychazi stejne.
-> m8rinek: jen tecsound asi ne. Ta vata bude tlumit zase jiné frekvence. Plus tepelná izolace topení, za hicu to fouká vlažný jak se to ohřívá od motorovýho prostoru.
Tecsound jakou sílu? Natvrdo 4mm, nebo stačí nějaké slabší? O peníze nejde, je tam rozdíl 100Kč.
Poštou pošlou?
Tecsound jakou sílu? Natvrdo 4mm, nebo stačí nějaké slabší? O peníze nejde, je tam rozdíl 100Kč.
Poštou pošlou?
-> vhml: To by Ti asi stačila polovina(na kapotu), ale abych Ti to rozebral :))
sam = samolepka
Tecsound = ,,ipa,, zabraňující rezonacím
Araver = nehořlavá skelná vrstva, která tepelně a zvukově izoluje
Al = folie
Třeba by Ti stačil jen Tecsound + Al
sam = samolepka
Tecsound = ,,ipa,, zabraňující rezonacím
Araver = nehořlavá skelná vrstva, která tepelně a zvukově izoluje
Al = folie
Třeba by Ti stačil jen Tecsound + Al
-> m8rinek: a proc prave takhle? Dej me k tomu nejaky povidani, do techto veci vubec nevidim, ale chci vedet proc kupuju prave tohle. Takhle kombinace je pak kolem 1500 penez predpokladam.
Nebudou 2m2 na feldu zbytecne moc ( =nechcete nekdo napul) ? Nebo kam vsude se to necha dat? Mezistenu mam odhlucnenou defaultne ( GLX ) Pridat do dveri? Pod strechu? Tam ale zase uz vse taky nevylepim, jen kusy, tak jestli to ma vyznam
Nebudou 2m2 na feldu zbytecne moc ( =nechcete nekdo napul) ? Nebo kam vsude se to necha dat? Mezistenu mam odhlucnenou defaultne ( GLX ) Pridat do dveri? Pod strechu? Tam ale zase uz vse taky nevylepim, jen kusy, tak jestli to ma vyznam
-> vhml: sam + Tecsound 2-4 + Araver + Al
-> m8rinek: Aha:-) to jsem nevěděl:-) Já přistál u Mka
Podle čeho si mám vybrat jakej materál chci? Jestli Tecsound, Araver, Struto, nejak se v tom ztracim
-> Discovera: Jenže s molitanem je to na mě moc silné a 110r mělo originálně pouze filc za sedačkou na podběhách, takže to vidim na Sam, TecSound, Sklo, Alu a to hlavně na zadní stěnu a kapotu, dál se uvidí co zbude.
-> m8rinek: Nenech se zmást. Ten molitan když vezmeš 1cm tak stou skelnou Va Tou to bude stejné jako originál. (To jsem nevěděl, že to berou od Slováků...mi neřekli:-) ).
Když to je právě v kombinaci s tím bitumememk, tak je to super. A na to mel ten traktor bitumen s tou 2cm tloušťkou Te hadroviny co máme ve škůdkách a nechápal jsem to ticho.....mi se tu prďíme s ohlučněním a většinou bez výsledku a tohle to vřešilo problém originality a účinosti:-)
-> ZdenoR: No jestli tím chceš polepit každý cenťák podlahy a to doslova, tak klíďo 50kg to dá, ale věř....když máš dtvrdé silenty, tak to auto bude o 100% tižší než série. Rezonance plechů téměř nulová.....je to tiší než fábka a to je pékný strřep na to že to je moderní auto:-).
Když to je právě v kombinaci s tím bitumememk, tak je to super. A na to mel ten traktor bitumen s tou 2cm tloušťkou Te hadroviny co máme ve škůdkách a nechápal jsem to ticho.....mi se tu prďíme s ohlučněním a většinou bez výsledku a tohle to vřešilo problém originality a účinosti:-)
-> ZdenoR: No jestli tím chceš polepit každý cenťák podlahy a to doslova, tak klíďo 50kg to dá, ale věř....když máš dtvrdé silenty, tak to auto bude o 100% tižší než série. Rezonance plechů téměř nulová.....je to tiší než fábka a to je pékný strřep na to že to je moderní auto:-).
-> ZdenoR: Hmm zajímavé 4kg na metr, celkem 50kg, to je přes 5desek. Hodláš dát za odhlučnění přes 10tkč? Já počítám s jednou ,,tabulí,,.
-> m8rinek: To co jsem napsal vychází cca 4kg/m2 a po polepeni podlahy podběhů a motorové stěny bych to tak odhadnul. Lepit to chci jen z interieru, tak že mě nehořlavost netrápí.
-> ZdenoR: není to tak moc, když se koukneš na jejich stránkách na váhu na matetr... Jinak do motoru doporučoval skelné vlákno kvuli nehořlavosti
-> m8rinek: Discovera už mi ceník poslal, chtěl jsem mít představu jak ty vrstvy vypadají.
-> Discovera: Díky za mail.
Koukal jsem do ceníku a celkem se mi libí kombinace: samolep + Tecsound AMS2 + struto 10 + černá textilie. Jenom přemýšlím jestli má smysl a dostatečný přínos naplácat do auta skoro 50kg na odhlučnění, když mám stejně na všem tvrdé silentbloky a výfuk bez přepážky.
-> Discovera: Díky za mail.
Koukal jsem do ceníku a celkem se mi libí kombinace: samolep + Tecsound AMS2 + struto 10 + černá textilie. Jenom přemýšlím jestli má smysl a dostatečný přínos naplácat do auta skoro 50kg na odhlučnění, když mám stejně na všem tvrdé silentbloky a výfuk bez přepážky.
-> Discovera: To na pravo? To neni přímo jejich výroba, ale berou to od Slováků, takže je to vyjde o něco levněji, na mě je to dost vysoké, takže to vezmu bez molitanu, ale se skelnou vatou, jen nevim zda perforovaný nebo obyč hliníkový potah.
Nebydlim kousek, ale cca 70km, jen jsem jel shodou okolností okolo ČL jel. Dohodl jsem se s nimi dokonce na dovozu do Liberce :))).
Nebydlim kousek, ale cca 70km, jen jsem jel shodou okolností okolo ČL jel. Dohodl jsem se s nimi dokonce na dovozu do Liberce :))).
-> m8rinek: dík za mail :-)
-> m8rinek: To nalevo s tou skelnou jsem si nechal polepit tecsoundem.....a cenťák na molitanu a je to super
-> m8rinek: Neříkej že bydlíš kousek od firmy Vestin:-) .....takže ceník jsem poslal pár lidem a zbytek jak tak sleduji netřeba:-) ...Po věž jak se ti to zmlouvá? Lepši než vymýšlet békarny co?
Což je i zde v ceníku řádek 1-3 a vyžlucené řádky. Dodací lhůta cca 14dní- objednat lze zde www.vestin.cz/
Z leva, obyčejný Tecsound se samolepem- Tecsound opatřený alu vrstvou a samolepkou - sandwich samolep, Tecsound, molitan, alu (interier) - sandwich samolep, Tecsound, plsť, alu (interier) - sandwich samolep, Tecsound, skelná tkanina, molitan, skelná tkanina, alu (motor).
To co jsem vybral já samolep, Tecsound, skelná tkanina, alu je v v podstatě totéž jako poslední varianta, ale bez molitanu s cca poloviční silou.
To co jsem vybral já samolep, Tecsound, skelná tkanina, alu je v v podstatě totéž jako poslední varianta, ale bez molitanu s cca poloviční silou.