skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Rovnani karoserie
-> spartra: pokud se toho nechceš vzdát, tak bych to normálně řetězem přivázal za nějakej strom/sloup a vycukal to
-> darklord 13.09.17 08:48:09: jelikož sekvenční lpg, po servisu, filtry,svičky, oleje, brzdy přední zadní, silentbloky čepy, tyčky, tlumiče, pružiny, spojka je to dilema vzheldem k cenám nic než moc
-> spartra: a nebude lacnejsie kupit druhu taku haraburdu ako sa s tymto trapit?
vytáhnu starší téma, berlingo dostalo pusu na lz stranu, předpoiklad úspěchu bude rovnání na stolici
pojišťovna to ohodnotila jako totál
je tu někdo přes plechy na nějakej odhad a co by se dělalo?
pojišťovna to ohodnotila jako totál
je tu někdo přes plechy na nějakej odhad a co by se dělalo?
-> spartra: Já bych to povytahoval těma sikovkama jak to jen půjde, kladivem se tam asi moc nedostaneš. Potom obrousit zbytky popraskané barvy. Nějaké tmelení bych osobně uplně vynechal u takové paštiky na dojetí a rovnou to přetřel základem a nějakou vrchní barvou. Na nějakou krásu bych u takového auta nehleděl (ona tam ani žádná nikdy nebyla)
-> petr s: dveře nesundávám
ten blatník je lepenej nějakým klasickým karosářským tmelem, nebo to bude zas nějaká spešl píčovina?
Takže budu muset použít nasílí, až to hrubě srovnám kladivem či rukou.
Jak dál?
- popraskanou barvu loupat dokud nebude držet
- pak to bude chtít možná trochu zabrousit hrany ne?
- odmastit
- trochu zatmelit
- plnič a lak
Poslední dotaz blinkr radši z vrákače, nebo např. www.elitecat.cz/ArticleSe lection.aspx?B=0

Takže budu muset použít nasílí, až to hrubě srovnám kladivem či rukou.
Jak dál?
- popraskanou barvu loupat dokud nebude držet
- pak to bude chtít možná trochu zabrousit hrany ne?
- odmastit
- trochu zatmelit
- plnič a lak
Poslední dotaz blinkr radši z vrákače, nebo např. www.elitecat.cz/ArticleSe lection.aspx?B=0
-> spartra: tak to sprav ako pide-> afro100:
-> spartra: Dveře sundat musíš
-> castrol: hej najdu ale aby to nebylo jako na 105 povolit zarezlý šrouby od čela, sundat dveře atd.

-> spartra: Blatník neoddělávej ta konzerva půjde vytáhnout rukou Ale blatník je přilepen
-> spartra: ked si prehliadnes blatas tak tie sroby urcite najdes

-> petr s: jak píše práskač -> afro100: paštika citroen zx 1.9d
už víme jak drží blinkr, na pérku - ale nevím jestli pujde ven, roh blatníku je zmáčklej viz foto
japak ta maj přidělanej blatník? krom že na šroubech, stačí je odšroubovat nebo to má ale?
už víme jak drží blinkr, na pérku - ale nevím jestli pujde ven, roh blatníku je zmáčklej viz foto
japak ta maj přidělanej blatník? krom že na šroubech, stačí je odšroubovat nebo to má ale?
-> afro100: To drží pohromadě jenom pružina vedle světla
-> spartra: blikna bude (teraz uz asi nie) prichytena o hl. svetlo takou pruzinou, tu odhacis a vytiahnes bliknu smerom von ... a blatnik na sroboch ...
-> petr s: zx
-> spartra: Co to je?Francouzská paštika?
-> spartra: daj dole blata bude to jednoduchsie 

-> afro100: -> castrol: takový násilnící tady
ani nevím jak se sudnává blinkr natož blatník u paštiky.
Něco méně drastického i když je to spotřební vůz

ani nevím jak se sudnává blinkr natož blatník u paštiky.
Něco méně drastického i když je to spotřební vůz

-> spartra: daj nieco zo zadu a gumovym kladivom bum bum
edit az deraz som si vsimol ako to je ohnute
edit az deraz som si vsimol ako to je ohnute

-> spartra: lepsie keby si to zhodil, ale ked nechces ... vytiahnut blinker a ponatahovat sikami ...
to je ale půdička, tady se mě to bude věšet
jak toto srovnat, když nechci sudnávat blatník?

jak toto srovnat, když nechci sudnávat blatník?
-> rsvancara: presne jak rikaš
-> 105: správně, v tomhle žádný sentiment, jinak na tom zkrachuješ a výsledek může být klidně horší než použít jinou karoserii, které se aktuálně ještě dají sehnat ....
Jinak by jsi to mohl rovnat, vyvářet, ztratíš s tím čas a když zjistíš, že je to blbě tak už kastlí tolik nebude a cena bude jinde (takže proděláš další finance) ....
Jinak by jsi to mohl rovnat, vyvářet, ztratíš s tím čas a když zjistíš, že je to blbě tak už kastlí tolik nebude a cena bude jinde (takže proděláš další finance) ....
-> LiMaK - 742 forever: dekuju za prispevek....ale takhle se trapit asi nebudu rozeberu vsecko co je ok a pujde kočena :(
üplne stejne to mam tak samo já.
oblital jsem nejednoho karosaře, na stolici to nejde, jelikož tenhle zasranej nosnik je nejpevnejsi cast kastle skodovky. jedinej zpusob natazeni je uvazat lano o sloup a pomalu popojizdet a natahovat.
na stolici si neskrtnes, neb se to natahuje vzdy smerem od neceho... no a od prahu by je vyrval z kastle....ne ze by byli zhnite...muzes je mit komplet nove, ale pevnosti se tomuhle nevyrovnaji ani na pulku...
jedinnej zpusob je retez a sloup + jednička.
dalsi zpusob, kterej jsem zvolil ja je uprava pricky motoru, alby byl motor ulozen OK - rovne.
oblital jsem nejednoho karosaře, na stolici to nejde, jelikož tenhle zasranej nosnik je nejpevnejsi cast kastle skodovky. jedinej zpusob natazeni je uvazat lano o sloup a pomalu popojizdet a natahovat.
na stolici si neskrtnes, neb se to natahuje vzdy smerem od neceho... no a od prahu by je vyrval z kastle....ne ze by byli zhnite...muzes je mit komplet nove, ale pevnosti se tomuhle nevyrovnaji ani na pulku...
jedinnej zpusob je retez a sloup + jednička.
dalsi zpusob, kterej jsem zvolil ja je uprava pricky motoru, alby byl motor ulozen OK - rovne.
-> petr s: dekuju beru na vedomí
-> 105: to je zkřížené doopravdy to nemá cenu dělat
no kdyz se divam na podlahu u baterky tak leti smerem nahoru k platu ... takze to nema enu asi spravovat

-> 1560: jo to je :( ma to spocitany :(
-> 105:
Vidím, že je to čím dál tím horší... Zezačátku to tak nevypadalo.
Vidím, že je to čím dál tím horší... Zezačátku to tak nevypadalo.
-> krtik: no tenhle podelnik .. ne .. delany byli prahy , vrsky podbehu a zadni blatnik...
-> Kaprof: v realu to neni tak hrozny .)
-> petr s: budu semuset porozhlidnout po druhej hezkej no :(
-> Kaprof: v realu to neni tak hrozny .)
-> petr s: budu semuset porozhlidnout po druhej hezkej no :(
-> 105: To je na výměnu karoserie zlomená podlaha u baterky znamená rozpárat celé auto A pojištovna uznávala výměnu karoserie
-> 105: 19.09.10 15:10:48 no ble velebnosti...
-> 105 19.09.10 15:10:48: jaktože to je už chycený rzí? já myslel, že to bylo dělané relativně nedávno
mno a tohle je nejhorší kvuli tomu bych to chtel narovnat .. a navarit druhy lepsi..
-> Shark: no 10tis mi rekl kdyz delal octavku ktera byla nahrnuta na celej bok + menily predni podbeh,, u me by to stalo tak do 2jky .. jde jen o to aby se to pred tim navarenim trochu narovnalo zpatky
-> Tom.t - malej ale vychcanej překupníček: to me taky napadlo sehnat si nejakou krasavici nebo aspon super kastli... kastli sice jednu ma ale ma spatne odrezany čislo..... to bych resil pouze jako krajni nouzi protoze auto mame od roku 98 a uz se na nej udelal citovy vztah , evidentne spravit to jde.. jestli bude mit auto do budoucna hodnotu 0 tak mi to bude jedno protoze ho delam pro sebe ...
pak dam ty fotky.. ale mam vybity baterky ve fotaku :D
-> Tom.t - malej ale vychcanej překupníček: to me taky napadlo sehnat si nejakou krasavici nebo aspon super kastli... kastli sice jednu ma ale ma spatne odrezany čislo..... to bych resil pouze jako krajni nouzi protoze auto mame od roku 98 a uz se na nej udelal citovy vztah , evidentne spravit to jde.. jestli bude mit auto do budoucna hodnotu 0 tak mi to bude jedno protoze ho delam pro sebe ...
pak dam ty fotky.. ale mam vybity baterky ve fotaku :D
-> 105: dle mě to moc nemá cenu, sežeň si libovku po důchodci, do opravy nasypeš prachy které už nikdy neuvidíš a do budoucna cena vozu žádná
No osobne stolica je draha ak nemas znameho, okolo 10tkc pocitaj ..skor asi zozen druhu skodovku..alebo ako vravis tak prevarit
Ahoj... vim ze uz asi otravuju, ale trápí mě jedna vec,
jedna se o pripadne rovnani karoserie...
popíšu teda me požkozeni...mam ohnuty torpedo dozadu a do leve strany , vnitrni podbeh je u vylisku pro pruzinu skrcenej... vnitrni strana blatniku u pasu je boule. u baterky se to taky trochu povlnilo,podelnik by asi chtel taky vymenit ale strecha nalomena neni a okno taky nevyskocilo
leva polonaprava nejde na max vyvesit jen po povoleni tlumice....
novej vnitrni podbeh bych mel podelnik a torpedo bych vyrezal z vraku.....
a ted k dotazu vím ze nej by bylo to rovnat na stolici kolik se pohybuje cena? (motor prevodovka dole)
pak jestli se to da spravit do puvodniho stavu (moc tomu neverim)
pak pridam fotky ktere reknu vic..
dekuji Vam za nazory
jedna se o pripadne rovnani karoserie...
popíšu teda me požkozeni...mam ohnuty torpedo dozadu a do leve strany , vnitrni podbeh je u vylisku pro pruzinu skrcenej... vnitrni strana blatniku u pasu je boule. u baterky se to taky trochu povlnilo,podelnik by asi chtel taky vymenit ale strecha nalomena neni a okno taky nevyskocilo
leva polonaprava nejde na max vyvesit jen po povoleni tlumice....
novej vnitrni podbeh bych mel podelnik a torpedo bych vyrezal z vraku.....
a ted k dotazu vím ze nej by bylo to rovnat na stolici kolik se pohybuje cena? (motor prevodovka dole)
pak jestli se to da spravit do puvodniho stavu (moc tomu neverim)
pak pridam fotky ktere reknu vic..
dekuji Vam za nazory