Díky za info.
Jinak jen takový postřehy. Poprvý jsem se svezl s 4x4 na uježděném sněhu krytém posypem - nemám tedy s čím srovnávat. Ale:
Zapl jsem ESC Sport a režim Snow. Řazení do manuálu a pojďme. No, moc snadno se to nevede. Když chce člověk najet do vracečky na dvojku, aby měl otáčky na rozumnou odezvu na plyn, tak se sice auto rozhrabe, ale pak to ve vysokých otáčkách SAMO přeřadí na trojku i v manuálu - asi aby to nehrabalo nebo nevim. Takže to samozřejmě hrabat přestane auto se chytne a je po zábavě. Nebo jestli jsem prošlápl kickdown a pak se to chová jinak? Nevim.
A celkově to haldex svezení je takový divný. Nikdy člověk neví jestli to bude nedotáčivý nebo přetáčivý. Dost často jsem byl za stabilizaci rád, že mě tahala klouzající se předek zpět na trajektorii silnice. Použít ručku, aby si to člověk včas rozhodil a nedotáčivost řešit nemusel? Bohužel. Podkopnout to v manuálu přes spojku, aby aspoň hned klouzalo všechno a nečekalo se na přichcíplou reakci EURO6 TDI? Bohužel. Nepříjemnost toho ježdění byla způsobená i tím, že se nejednalo o čerstvý sníh na čistém podkladu, ale o nesourodý povrch, kterej někde klouzal jako svině a jinde ne.
Jasně, tyhle auta nejsou od toho, aby se s nimi dělaly koniny, ale nějak mi to nesedí s tím, jak Jumbo popisoval, že to má nějakej fun factor. Možná někde na parkovišti, kde se člověk nebojí, se s tim dají dělat donuty, ale na horský silnici jsem se teda spíš víc bál, než abych měl radost z dosaženejch úhlů