Chvíli byla panika, že ten kokot to nalil do nafty... Přitom on to moc dobře věděl a jen si vystřelil z onoho mazáka

Ale tak to jsi věděl předem, ne? 

Jako ja si to taky predstavit nedovedu, ale o to vic me to manzelstvi desi :D

Já samozřejmě taky chci probírat doma důležitý rozhodnutí, určitě to nefunguje že bych šel koupit něco drahého a doma to ani neřekl. U auta to mám většinou tak že to je dobrej kšeft, a pani o tom ví kulový a to teda většinou s ní moc neprobírám, protože by po probrání bylo dávno fuč. A teda já jsem z nás dvou asi ten spořivější, takže moc nemá smysl s ní probírat nový auto-páč odpověd bude jasný kup to!

Proste se domluvime co je schudny, poslechnu si jak to vidi ona a ona zas jak to vidim ja a je to. To je dle tebe spatne? A nebude to moje auto, ale nase auto - byt ho ridim ja a resim kolem nej veci taky ja, tak porad to beru jako nase auto, ktery "je ziveny" z naseho rozpoctu. A ver, ze si fakt vecer nepovidame co kdo ten den dostal a usetril
Asi tahle debata fakt nema smysl, kdyz to tady schvalne zenete do absurdna situacema, ktery jsou ocividny nesmysl a nikdo je tu vubec netvrdi. Naopak, my prave vidime co se utratilo oba, tak to nemusime pak vic rozebirat :) A pred nakupem nejakych drazsich veci se proste jako normalni manzele domluvime.

Mame jedno, zena neridi (zatim). A pokud tedy nemas na svem oddelenem uctu potrebny statisice, tak si od zeny pujcis, nebo auto proste nekoupis, nebo jak?
Ja se se zenou domluvil, ze nejaky auto koupime, domluvili jsme si max. cenu a ted az nejaky vyberu (jestli vubec), tak ho proste koupim, zaplatim a neresim nic vic. A az pak prodam Golfa, kteryho jsem mimochodem kupoval taky pred svatbou a za svy, tak ty penize necekane zas dam na ten spolecnej ucet a sporeni.
Zbytek je na spolecnem a nebo sporicim uctu. Prehled nad uctama mame oba nad vsema s tim, ze si vedu i nase "ucetnictvi", pro prehled kam treba prachy nejvic utikaj. Ale ja fakt nikomu necpu, ze to ma delat takhle, jen naopak spis me zajimalo, proc ma tolik lidi potrebu ty ucty striktne oddelovat a pomalu pred sebou ty sumy na nich i tajit - tim spis, kdyz to jsou manzele a maj treba i deti.

Kdybych žil se ženskou, co si bude kupovat furt nějaký drahý kraviny, byť z jejího platu, tak mi to bude srát úplně stejně, jako kdyby to šlo ze společnýho účtu. Pro vás je to tedy jako rozdíl, jo? Že když si na to vydělala, tak si to může utratit a mě je po tom hovno. Tak tím se dostáváme k tomu jádru pudla :) Takovou, já bych považoval za nezodpovědnou a tím by byla narušena kompatibilita systému. Ale jako díky za tyhle debaty, hned zas víc vidím, jak jsem rád za manželství které mám 

když by tam předtím přistáli peníze z baráku po dědovi tak bych měl pocit že si to kupuju za to.
nebo sodastrým co je 4 roky ve skříni, nebo si koupí kávovar za 15t protože ten starej nějak blbne-pak až zjistím že tam je nějaká jehla kterou se to má občas taky čistit. Nebo zaplatí dětem angličtinu za 10t i když jí mají možnost mít zadarmo ve školce. A kdyby to bylo ze společnejch peněz tak mě takovýhle věci budou srát a budu jí to vyčítat, takhle je klid. Za mě lepší řešení, ale určitě to nijak horečně neobhajuju jak máš pocit, v podstatě je mi to jedno jak to dělají ostatní.

Prostě víme kolik máme, něco je na mém účtu, něco na jejím, něco na společném a stejně to přesouváme a dohromady dle potřeby na spoření atd. Nikde nikdo nemáme ulito nic "tajnýho".

Zkosuel jsem si s ni sednout a vysvetlit ji to, ale jeji stanovisko je neoblomny: Nikdo nema les, dotedka jsme ho nemeli, tak nevim proc ted ho musime mit, atd atd. Mam se kvuli tomu rozvadet nebo jen proto, ze ona k tomu nema vztah to hned prodavat?

Pochopitelně na účtu je vždy výrazně víc, než je na té kreditce vyčerpané, jde jen o způsob, jakým s tím pracuješ.

Blbý je, když pak přijde že to auto nutně potřebuje a že si na to musíte půjčit