skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Trubky topení - kolínka pod topením
Já tam měl uřízlé z mosazného kohoutu, životnost jeden furt a ještě v chromu :-D
-> Bukaj: Třeba z mojeho vraku vypadaj vevnitř vpoho. 

-> ochoda: Z vraku budou vyhnilé...
...doporučuju naohybat z mosazných, či měděných trubek
...doporučuju naohybat z mosazných, či měděných trubek

Jen taková blbá připomíka... Z vraku by vzít nešli?
-> srdcar 120L: Ale elektrikářský kovový jsou PG16 a to není 16mm. Takhle malý jsem abych řekl pravdu ještě neviděl. Navíc oblouky jsou jen 90° a na topení jsou něco kolem 45°
-> StepaNoFUN: možná by nebylo od věci zkusit ocelovou elektrikářskou trubku, má sílu stěny 1 mm, což má i originál a tvarové se dělají taky.
-> Dušan: Když vezmeš hydraulickou 16mm trubičku (síla stěny 2mm) a autogenem ji ohřeješ, ohneš a následně stříkneš do barvy nikdo nemá šanci poznat neorigo. ;-)
Ale kde sehnat originály netuším...
Ale kde sehnat originály netuším...
-> srdcar 120L: Díky za radu. Nicméně nejsem originalista a můj účel to splní i vošklivý. 

-> ochoda: Kdybys do nich nacpal jemný písek, zašpuntoval a pak ohnul, tak by se ti nebortily.
ještě doplním, že jsem jednu vynechal když sem měnil hadice tak ke kohoutu sem to natáhnul rovnou
vyrobit si umim..me slo o puvodni :)
-> Dušan: Nemáš nějakého známeho topenáře?? Mě známý dělal z CU trubky a pak ještě z nějakého materiálu s teflonovou vložkou. Zkus někoho v okolí poprosit o výrobu dvou kolínek 

Můžu ti poradit jen to, že sem je ve svěráku naohejbal z trubičky, sice je to hnusný páš se ta stěna zbortí na pár místech, ale myslím, že v nějaký ohejbárně by s tim neměli moc problém. =)
Neví někdo kde sehnat tyto kolínka ? V katalogu to nemá číslo.
Klasika dvě Lka přůměr 16
Klasika dvě Lka přůměr 16