skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Plalivoměr v erku.
13:55:02
04.06.2008
04.06.2008

skoda_105_L
Taky bych troškou přispěl. Měl jsem podobný problém s budíkama, palivoměr mi ukazoval pořád jinak a taky lítal, teplota byla pořád na maximu a kontrolky časem problikávaly. Celý problém byl v ukostření alternátoru. Měl jsem ho venku a ten pásek jsem tam zapomněl přišroubovat. Tak jsem to šoupl tam kde to má být a vše je OK. :)
10:04:30
29.05.2008
29.05.2008

Jozka
-> aceboss: Jestli jsi při výměně převodovky náhon nějak nepřemístil nebo nenapružil (stačí mu i málo -nevím, proč má takovou délku úplně akorát na knop- asi úspora), tak bych se podíval na to samý v palubce - jestli není někde zalomenej o karosérii například. A potom namazat...
Ale chyba bude asi jinde, možná přímo v budíku, při váznutí náhonu mi nikdy rafika nezůstala viset. Tak nějak tikala, škubala se, ale vždycky vrátila k dorazu.
Ale chyba bude asi jinde, možná přímo v budíku, při váznutí náhonu mi nikdy rafika nezůstala viset. Tak nějak tikala, škubala se, ale vždycky vrátila k dorazu.
10:14:27
24.05.2008
24.05.2008

suri
-> aceboss: dobre je ukostreny palivomer plavak atd? skuss dat druhy palivomer add2 niekde mas asi pridrene lanko k tachometru skus to pozret a namazat
10:11:37
24.05.2008
24.05.2008

aceboss
Ještě jedna věc co mě trapí sice neptaří ůplně sem ale nebudu zakládat nové téma.
.Zjistil jsem,že mi ukazuje špatně tachometr cca o 10-12 km MÉNĚ když zastavím a vypnu motor tak se občas stane že mi ručička zůstane na rychlosti cca 10-15km a níž neklesne,ale jindy zase jo.Ted jsem měnil převodovku a je to pořád stejné kde je chyba.Já si myslím že bud v náhodnu nebo budíku.Ale rači se ještě poradím.Nijak zvlášt mi to nevadí už jsem si na to zvykl,ale kdo má pořád poslouchat spolucestující,že jezdím jako prase 60 v obci i když já vím i podle radaru,že je to cca 48-50 km.Ale vysvětlit jim to nemůžu.
Děkuju za rady.
.Zjistil jsem,že mi ukazuje špatně tachometr cca o 10-12 km MÉNĚ když zastavím a vypnu motor tak se občas stane že mi ručička zůstane na rychlosti cca 10-15km a níž neklesne,ale jindy zase jo.Ted jsem měnil převodovku a je to pořád stejné kde je chyba.Já si myslím že bud v náhodnu nebo budíku.Ale rači se ještě poradím.Nijak zvlášt mi to nevadí už jsem si na to zvykl,ale kdo má pořád poslouchat spolucestující,že jezdím jako prase 60 v obci i když já vím i podle radaru,že je to cca 48-50 km.Ale vysvětlit jim to nemůžu.Děkuju za rady.
10:04:59
24.05.2008
24.05.2008

aceboss
Poslední dobou jsem si všiml že mi palivoměr ukazuje špatně vzal jsem třeba plnou a na budíku byla jen půlka tak jsem vyměnil plovák ale sem tam to pořád zlobí a ke v šemu se mi včera stalo že mi ručička zalačala lítat s jedné strany na druhou
Čímto může být špatnejn budík ještě doplním že kapeby jsou SPRÁVNĚ zapojené
(respektivně nejsou přeházené mezi sebou).Kde mám hledat chybu.
Děkuju za rady.
Čímto může být špatnejn budík ještě doplním že kapeby jsou SPRÁVNĚ zapojené
(respektivně nejsou přeházené mezi sebou).Kde mám hledat chybu.
Děkuju za rady.