skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Š.felícia1.3mpi Štartovanie/neštartovanie
prohledat
5 příspěvků (zobrazeno 1 až 5) od 26.04.2013 do 30.05.2013, založil/a Mi-sho_preca
19:34:33
30.05.2013
30.05.2013

Mi-sho_preca
Medzičasom, ďalšia perlička, nedobíjanie alternátora.... 

14:28:25
27.04.2013
27.04.2013

Majki
-> Mi-sho_preca: To že je zničené čidlo polohy setrvačníku je teměř normalní... dost koumaku vytahuje převodovku nebo motor a čidlo tam nechá a při nasazování do něho klepne věncem setrvaku...
17:00:13
26.04.2013
26.04.2013

Mi-sho_preca
Zavada sa vpodstate odstránila sama, bol problém v kábli od baterie, ked som sa začal bližšie na to pozerať, odpojil som baterku. A začal som hlbšiu kontrolu jednotlivých snímačov.
Ľudia nechápem ale tak zničený snímač polohy zotrvačníka som ešte v živote nevidel, to železné púzdro čo je v bloku prevodovky bolo také doohýňané že bol asi zázrak že to fungovalo, v zásuvke snímača spiatočky bola voda... takže viac menej niekedy sa mohlo stať že sa zopli len tak .... no tak som vymenil aspoň ten snímač polohy a samozrejme dal dokopy tú zásuvku, všetko pospájal, založil kontakty baterky a bác fungovalo to, takže problém bol jedine v tom kontakte....
Ľudia nechápem ale tak zničený snímač polohy zotrvačníka som ešte v živote nevidel, to železné púzdro čo je v bloku prevodovky bolo také doohýňané že bol asi zázrak že to fungovalo, v zásuvke snímača spiatočky bola voda... takže viac menej niekedy sa mohlo stať že sa zopli len tak .... no tak som vymenil aspoň ten snímač polohy a samozrejme dal dokopy tú zásuvku, všetko pospájal, založil kontakty baterky a bác fungovalo to, takže problém bol jedine v tom kontakte....
12:52:43
26.04.2013
26.04.2013

minno
Keď netočí štartér tak je problém v štartéri alebo v prívodnej elektrike k štartéru, určite nie v čidlách motora ktoré s tým nič nemajú :-)
Buď máš obidva štartére KO, alebo tam nejde šťava. Skontroluj silnoprúdový kábel čo ide od baterky k štartéru. Vyskúšaj či sa štartér roztočí mimo motora. Ak len cukne a netočí sa, môže byť problém v silovom elektromagnetickom spínači v štartéri. Proste len vysunie pastorok ale nezopne kontakt na prívod prúdu od baterky k rotoru.
Buď máš obidva štartére KO, alebo tam nejde šťava. Skontroluj silnoprúdový kábel čo ide od baterky k štartéru. Vyskúšaj či sa štartér roztočí mimo motora. Ak len cukne a netočí sa, môže byť problém v silovom elektromagnetickom spínači v štartéri. Proste len vysunie pastorok ale nezopne kontakt na prívod prúdu od baterky k rotoru.
08:58:52
26.04.2013
26.04.2013

Mi-sho_preca
Zdravím, potreboval by som takto na diaľku poradiť. Neštartuje mi to... otočím klúčikom do prvej polohy, všetko je OK, v polohe štartovania mi to len cukne v štartéry a neotočí ho, náhodou som mal doma štartér, tak som ho vymenil, avšak problém sa neodstránil, pozeral som či nieje problém v poistnej skrinke, no nič som tam nevykúmal, opticky som skontroloval všetky čidlá motora, či tam náhodou nieje niečo uvolnené, niečo nadmieru zaolejované, proste tie základné veci keď človek otvorí kapotu a zúfalo sa pozerá všude-možne, no nič .... Poradte mi prosím.